• Hem
  • GULDRANKEN » Utgångsläget jinxar knappast?
MELLBY JINX heat
Nyheter

GULDRANKEN » Utgångsläget jinxar knappast?

7 september 2023

Vid lördagens Gulddivision på V75 körs Bollnäsloppet, även kallas Delicious U.S. Världsrekordloppet. Utgångsläget jinxar kanske ändå inte segerchansen?!

1 - 9 MELLBY JINX - Daniel Wäjersten

Spår 9 över kort distans är sällan vinstgivande, men nog är Mellby Jinx av den hårdheten att han kan lösa det ändå.
Han gjorde en toppinsats i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal trots att det står femteplats i protokollet och det är ju inte tuffaste Guldfältet som gör upp. Han kommer gå en rejäl repa ute i spåren och rankas högst!

2 - 1 SOURIRE FRÖ - Magnus A Djuse
Tränare: Ulrika Wällstedt

Det är fördelaktigt att Mange Djuse kört Sourire Frö flera gånger om och känner till femåringen utan och innan. Femåringen är inte helt rutinerad av att möta äldre men formen är på topp och innerspåret är högintressant då han är snabb från start.
Han är i sån pass författning att han ska räknas tidigt bakom Mellby Jinx!

3 - 8 CLICK BAIT - Per Lennartsson
Tränare: Stefan Melander

Spår 8 är verkligen inte bra men Click Bait ska ändå räknas tidigt i det här sällskapet. Senast visade han åter att 2 140 inte riktigt är hans grej. Nu är det 1 640 meter och jag räknar med att Per Lennartsson laddar iväg från start trots läget. För mig är han alltid aktuell över kort distans och han är minst ett starkt platsbud!

Click Bait heat 50

Click Bait.

4 - 2 SYNERGY - Mika Forss
Tränare: Alessandro Gocciadoro

Främsta konkurrenten till Sourire Frö om ledningen och Synergy är nog något rappare bakom bilen och inte minst är han ännu mer rutinerad. Helstängt, jänkarvagn och barfota runt om bäddar för offensiv taktik hela vägen och testas nu med Mika Forss.

5 - 10 AXEL RUDA - Ulf Ohlsson
Tränare: Pär Ländin

Bakspår är som sagt sällan vinstgivande men för en sådan som Axel Ruda tror jag bara det är perfekt när han går ut i Guld.
Sexåringen är ruggigt effektiv när han får spara speeden till sista biten och det är just vad han kommer få göra här. Ohlsson får hoppas de kör alldeles för fort där framme - då kan möjligen Axel Ruda slå till.

6 - MILLIONDOLLARRHYME - Erik Adielsson
Tränare: Fredrik B Larsson

Erik Adielsson är verkligen i zonen för dagen och kuskformen är på topp. Nu ska han bli högintressant att se bakom härdade nioåringen. Perfekt läge så klart men tror inte Milliondollarrhyme når ledningen. Valacken har gjort det okej på slutet men för mig är han som bäst en platschans och inte någon segerkandidat.

7 - 6 DATS SO COOL - Jorma Kontio
Tränare: Eric Martinsson

Dats So Cool gör fullgoda dagsverk utan att för den saken göra upp om segern. Han är så pass bra att han kan nå en topp 5-placering och bland annat gjorde han det ju klart godkänt i Sundsvall Open Trot senast. 

Diamanten1

Diamanten.

8 - 4 DIAMANTEN - Björn Goop

Det är med knapp marginal som Diamanten hamnar bakom Dats So Cool ska sägas. Han har visserligen ett bättre läge än Dats So Cool, men jag har svårt att se hur tioåringen ska kunna göra upp om det ändå. Var hyfsad på Dannero näst senast men har ändå inte levererat närheten av vad han en gång visat. Får svårt.

9 - 5 AJLEXES CUBANO - Tomas Pettersson
Tränare: Anders Jonsson

Trettonåringen gör sin 219:e start i karriären vilket bara det är en enorm bedrift. Han är ute på alldeles för djupt vatten den här gången och en stor framgång vore om han når bland de åtta främsta (prisplaceringarna). 

10 - CHESTNUT HILL - Rikard N Skoglund
Tränare: Stefan Melander

Sexåringen gör sin 18:e start för säsongen och fortsätter sin så kallade "turné" genom landet. Han kommer garanterat få det svårt återigen och sannolikt sist/näst sist på innerspår och mest en resa runt om. Likt Ajlexes Cubano vore en framgång topp 8 men i dennes fall är det mer osannolikt än för Ajlexes Cubano.

Följ Travstugan på Youtube