• Hem
  • GULDRANKEN » Upplagt för duell!?
Castor The Star
Nyheter

GULDRANKEN » Upplagt för duell!?

11 april 2024

Lördagens Gulddivisionen innehåller även den åtta startande. Det innehåller däremot ett par hästar som kommer bjuda oss på duell - bland annat Castor The Star!

  • Lördagens Gulddivisionen heter Assar Engbloms lopp och är andra deltävlingen till Paralympiatravet.
    Loppet körs över 2 140 meter autostart med 150 000 kronor i förstapris!
1 - 2 MELLBY JINX - Daniel Wäjersten

Sexåringen svarade för en finfin segerinsats i Nuncios lopp senast med Björn Goop i sulkyn. 
Härifrån borde han ha hygglig chans att nå ledningen igen och således blir detta hästen att slå. Han har ju verkligen bevisad form från senast och startar nu på hemmabanan!

2 - 1 KENTUCKY RIVER - Örjan Kihlström
Tränare: Daniel Redén

Sexåringen fick en perfekt årsdebut senast och det kunde inte bli mer optimalt än så. Hingsten kördes defensivt av Örjan Kihlström och fick avsluta med en repa över upploppsrakan.
Här kommer han knappast försvara innern, men kommer garanterat få chansen att tugga på ute i spåren sista 6-700 meterna. Jag tror han kommer vara riktigt stark sista biten och är starkt segerbud!

3 - 4 CASTOR THE STAR - Mats E Djuse
Tränare: Jörgen Westholm

Såg jättefin ut i årsdebuten senast, men vad som gör att han hamnar först på tredjeranken är att jag är tveksam till att han är snabbare iväg än Mellby Jinx och därför möjligen inte når ledningen.
Han är väldigt beroende av att få ledarpositionen. Skulle det gå? Ja, då är han hästen att slå, men är som sagt inte garanterad han lyckas med det och då är han något sårbar.

MELLBY JINX heat

Mellby Jinx.

4 - 8 MISTER HERCULES - Magnus A Djuse
Tränare: Daniel Redén

Återkommer nu efter varit ifrån sedan 19 augusti. Det låter spännande från stallet kring hur han tränar för dagen, så jag tror absolut han kommer göra ett bra lopp.
Är knappast redo att segra redan i årsdebuten och kommer samtidigt behöva loppet. Kapacitetsmässigt är han den som är precis under topp 3-gänget.

5 - 5 WEEKEND FUN - Rikard N Skoglund
Tränare: Lars Wikström

Det har verkligen varit kul att se tioåringen på slutet som varit jättefin i tre raka segrar. Formmässigt är han precis där han ska vara, men det skulle samtidigt förvåna mig ifall han besegrar de bästa i loppet.
Kan absolut ta en 3-5:e plats - men inte mer.

6 - 7 DIAMANTEN - Björn Goop

Elvaåringen fortsätter kämpa på utan att sätta några större avtryck i loppen han startar i. Han är startsnabb men kommer knappast kunnna göra sig gällande i någon spetsstrid härifrån.
I ljusa stunder är han bra nog att kunna ta topp 5-placering - men jag tror inte han kommer bråka om topp-placeringarna.

Diamanten

Diamanten.

7 - 3 HARD TIMES - Erik Adielsson
Tränare: Ola Åsebö

Hard Times siktas här mot start nummer 145 och han har ju på senare tid även kommit upp över fyra miljoner kronor insprunget.
En riktig veteran i sammanhanget som nu årsdebuterar och gör det på hemmabanan. Kommer däremot köras väldigt snällt och är knappast någon för topp 5.

8 - 6 ORDER TO FLY - Joakim Sternsjö

Start nummer 142 för bildsköne fuxen som väl liksom Hard Times mestadels hänger med i loppen. Kommer sannolikt lägga sig bland de sista på innerspåret och det är knappast ett segerbud.

Följ Travstugan på Youtube