• Hem
  • GULDRANKEN » Trehästarsslag på Färjestad
Missle Hill
Nyheter

GULDRANKEN » Trehästarsslag på Färjestad

21 september 2023

Det ser ut att bli ett trehästarsfält som gör upp i lördagens Gulddivisionen, med bland andra Missle Hill! Martin Engström har ögnat igenom och rankat loppet!

1 - 7 MELLBY JINX - Daniel Wäjersten

Femåringen har trimmat igång maskineriet och efter en okej sommar utan segerstrid var han närmast överlägsen senast vid en visserligen pliktskyldig seger.

Jag gillar inställningen på valacken och jag tror även han kan öppna väldigt fort härifrån. Når han ledningen är han hästen att slå!

2 - CHARMANT DE ZACK - Alessandro Gocciadoro

Jag hade nog hållit honom som förstahästen om det inte vore för hans ojämna prestationer. Charmant de Zack är tveklöst starkast i fältet men varierar lite väl för mycket mellan bra och halvbra insatser. 

Gul kusk tar nog gladeligen positionen utvändigt ledaren om så krävs och är han som vid insatsen näst senast blir det svettigt för övriga...

3 - 3 MISSLE HILL - Örjan Kihlström
Tränare: Daniel Redén

Nej, åttaåringen tillhör inte topparna hos stall Redén men är en fullgod Gulddivisionare som i den här klassen hävdar sig väldigt väl.

Han är främsta hotet till Mellby Jinx om både spetspositionen, men med tanke på att det ser ut att hända en del mellan de tre segerbuden så tror jag Örjan Kihlström tar det piano och litar på speeden sista 5-600 meterna. 

MELLBY JINX heat

Mellby Jinx.

4 - 8 NIGHT BRODDE - Conrad Luguaer

Med spår längre in hade Night Brodde mycket väl kunnat vara ett segerbud - härifrån får han nog som bäst jobba på att nå topp 3. 

Han gjorde säsongens bästa start senast vilket sannerligen var på tiden - nog har han varit liten besvikelse i år. Kan vara en outsider, men sannolikt är det som bäst 3-4:e plats.

5 - 4 DIAMANTEN - Björn Goop

Tioåringen kämpar på och gör här sin 89:e start i karriären. Han sjabblade bort sig näst senast och fick sedan halsinfektion och ströks inför start 9 september. 
Hade han varit som vid fornstora dagar hade han varit tidig men han håller inte riktigt samma nivå som övriga fyra och en stor framgång är 3-5:e plats.

6 - 1 TJACKO ZAZ - Oskar J Andersson

Statistiken är ju verkligen till fördel för elvaåringen då han är oslagbar från ledningen efter åtta starter.
Det till trots så tror jag inte Oskar J Andersson direkt laddar från innern och väljer att köra där. Gick bra efter galopp senast, men kommer köras längs innerspåret hela vägen här och hänger mest med.

TJACKO ZAZ MAL 871

Tjacko Zaz.

7 - 5 CHESTNUT HILL - Rikard N Skoglund
Tränare: Stefan Melander

Sexåringen fortsätter att vara ute på sin "Gulddivision-turné" och efter senaste starerna på Solvalla, Jägersro, Bergsåker är det nu Färjestad som gäller. Det har ju inte direkt slagit gnistor om honom i starterna och det blir sannolikt att han mest hänger med i fältet.

8 - 2 OSTERC - Torbjörn Simberg

Kördes väldigt tufft till en början förra lördagen och föll således bak i fältet. Sjuåringen är inte av samma klass eller kaliber som övriga i startfältet och något annat än jumboplacering vore en sensation i mina ögon.

Följ Travstugan på Youtube