• Hem
  • GULDRANKEN » Sweet, läget blev perfekt!
Sweetman
Nyheter

GULDRANKEN » Sweet, läget blev perfekt!

28 februari 2024

Lördagens Gulddivision körs till äran av Aetos Kronos som ska tackas av. Förstahästen i loppet är däremot från Jägersro som fick ett perfekt utgångsläge bakom bilen!

  • Gulddivisionen körs på lördag över 1 640 meter/autostart med ett förstapris på 150 000 kronor. Loppet har även namnet 'Aetos Kronos' då hemmaprofilen ska tackas av.
    Martin Engström har här rankat lördagens Guldfält!

 1 - 3 SWEETMAN - Magnus A Djuse
Tränare: Lars I Nilsson

Med ett perfekt utgångsläge på snabb Halmstadoval över kort distans så ska Sweetman vara förstahästen. Så är det bara - åtminstone i den här omgivningen.
Han är oerhört effektiv från ledningen och bör hamna där rätt så smärtfritt. Lite småspännande med Magnus A Djuse och det sannolika är väl att åttaåringen spårar runt om!?

2 - 5 EDIBEAR - Stefan Persson
Tränare: Linda Persson

Det som kan göra loppet intressant är att två väldigt starka hästar gör upp mot Sweetman där framme. 
Edibear är den som landar på andraplatsen med Stefan Persson och sexåringen är ju på väg upp i toppform och tål även att göra grovjobbet!

3 - 6 FOUR GUYS DREAM - André Eklundh
Tränare: Håkan K Persson

Den andre som tål att göra jobbet är Four Guys Dream och det som gör att han landar på tredjeplatsen är att han mot slutet möjligen inte varit lika bra som han var tidigare vilket även gäller många andra från stall Persson. Nu ska han däremot få springa barfota runt om/jänkarvagn och Four Guys Dream är den typen av häst som kan studsa tillbaka med besked.

Edibear

Edibear.

4 - 10 ULTION FACE - Adrian Kolgjini

Det ska bli kul att återse Ultion Face igen som årsdebuterar här. För hästens del är det perfekt utgångsläge i årets första start och jag skulle tro Kolgjini tar en rätt försiktig start och ger hästen chansen först över sista halvvarvet.
Blir det ett uppskruvat tempo kan Ultion Face mycket väl gå en ruggig avslutning och det är som sagt inte det allra tuffaste Guldloppet - men det realistiska är väl att ha honom som platsbud först och främst.

5 - 1 HEART OF STEEL - Peter Untersteiner
Tränare: Johan Untersteiner

Hemmahästen hade för ett par år sedan sannolikt varit ett hett segerbud från det här perfekta utgångsläget - på senare år har Heart of Steel dock inte varit av den toppen.
Har svårt se honom svara ut Sweetman om än att Peter Untersteiner kommer försöka, men som sämst blir det ju rygg ledaren och Heart of Steel är möjligen inget segerbud men väl något för platsletarna.

6 - 4 STARO LEONARDO - Joakim Lövgren

Bakom de fyra övre skiljer det inte mycket mellan hästarna. Knappt men säkert landar jag i att Staro Leonardo tar fjärderanken.
Såg riktigt bra ut näst senast och helt okej senast. Han kommer få en bra position tidigt i loppet och säkert en hygglig rygg att gå med bakom. Kan ta en 4-6:e plats som bäst.

7 - 7 DIGITAL DOMINANCE - Ken Ecce
Tränare: Tomas Malmqvist

Åttaårige kämpen ska nu få tävla barfota runt om igen vilket är en fördel. Det är däremot ingen favoritdistans för den här starke valacken och när det nu även är spår 7 borde det bli väldigt tufft. En framgång är topp 5-placering.

Ultion Face

Ultion Face årsdebuterar på lördag.

8 - 2 FESTIVAL OF SPEED - Thomas Uhrberg
Tränare: Steen Juul

Sjuåringen återkom 9 februari efter lite mer än en månad ifrån och svek som jättefavorit. Det rätta trycket var inte där hela vägen och han såg ut att behöva loppet. Stort frågetecken vart vi har honom för dagen och han är inte något för vinstspelarna.

9 - 9 CHAPUY - Carl Philip Lindblom
Tränare: Åke Lindblom

Det var en något stum Chapuy som vi fick se förra lördagen när förutsättningarna på förhand var perfekta. Barfotabalans och täta starter är säkerligen ett plus och vid framspår hade många säkert lyft fram honom - men härifrån är det närmast omöjligt för Chapuy att ens nå bland de fem främsta. Får hoppas bli bland de prisplacerade (åtta främsta).

10 - 8 OSTERC - Torbjörn Simberg

Osterc kämpar på utan att göra några direkta starka insatser på ovalen och sanningen är väl den att han inte riktigt duger i Gulddivisionen. Spår 8 över kort distans kommer även göra det oerhört svårt och han kommer få det kämpigt att räcka emot dessa.

Följ Travstugan på Youtube