• Hem
  • GULDRANKEN: Steinlagers Äreslöp 2023
Readly Lavec
Nyheter

GULDRANKEN: Steinlagers Äreslöp 2023

14 mars 2023

Det är självaste Steinlagers Äreslöpning när lördagens Gulddivision ska köras på Momarken. I startfältet årsdebuterar Stoletheshow mot svenska motbudet Readly Lavec (bilden). Här är Travstugans ranking av tiohästarsfältet.

1 - 2 Stoletheshow - Frode Hamre

Hingsten fick verkligen snurr på karriären rejält ifjol och gjorde flera topplopp i storloppen. Nu årsdebuterar han och gör det från ett perfekt utgångsläge.
Även fast det rent formmässigt för dagen kanske saknas lite så ska han ses med högst segerchans med grund för hans höga kapacitet och att chansen är stor att han bestämmer i ledningen. 

2 - 4 Readly Lavec - Oskar J Andersson

Främsta konkurrenten till Stoletheshow är Readly Lavec och nog reser Oskar J Andersson till Momarken med förhoppningar på sin sexåring. 
Inte omöjligt de kan ta sig förbi Stoletheshow då även denna valacken är startsnabb.
Har även fått rejäl hårdhet under vintern och känslan är att han går inför en högintressant säsong i högsta klassen.

3 - 3 Seven Nation Army - Bo Westergaard

Fick lite av ett genombrott som fyraåring ifjol och går nu in mot "svåra" femåringssäsongen. Är anmäld barfota runt om direkt i sin årsdebut och ska ses som tredjehästen i loppet. Lär behöva loppet men visade ett par gånger ifjol vilken styrka han besitter!

4 - 7 Dark Roadster - Jörgen S Eriksson

Sjuåringen är verkligen en spännande joker i Gulddivisionen och nu har han gjort två bra lopp på raken. Senast följde han med bra bakom Four Guys Dream och gick i mål med mycket sparat. Startsnabb, men lär söka position i andraspår och när han får anfalla kan det gå riktigt fort. Platschansen är mycket sannolik.

Stoletheshow

Stoletheshow rankas etta i lördagens Gulddivisionen.

5 - 1 Z.Boko - Kristian Malmin

Sjuåringen har ett alldeles ypperligt utgångsläge och sannolikt hamnar han rygg ledaren. Visserligen är valacken startsnabb och det finns möjlighet där Kristian Malmin möjlige testar för att köra i ledning - men i slutändan tror jag väl inte att Z.Boko kan stå emot de utvändiga. 
Valacken har varit positiv på sistone och är stark platsaspriant i loppet - vinna ändå lite långsökt...!?

6 - 9 Floris Baldwin - Nicklas Korfitsen

En av få som säkert är nöjd med bakspår även fast det är kort distans. Elvaåringen är oerhört vass sista biten vilket han visade senast på Ålborg. Återkommer nu i årets första start och skulle det bli ett alldeles för hårt tempo där framme är det knappast någon sensation ifall Floris Baldwin avslutar till främre placeringarna.
Ska väl dock ändå främst vara nöjd för 3-5:e plats här.

7 - 5 Sam The Man - Magnus T Gundersen

Åttaåringen har lämnat stall Goop och tränas nu av Kim Pedersen. Hingsten har i vinter gjort tre starter nere i Frankrike och nu är det första starten på en månad. Får en fin resa härifrån men känslan är att han inte håller riktiga samma höga nivå som loppets segerkandidater. Topp 5-placering vore en klar framgång!

Floris Baldwin

Floris Baldwin årsdebuterar från bakspår.

8 - 6 Hennessy Am - Erlend Rennesvik

Hennessy Am såg vi senast när V75 kördes på Åbytravet där han med Erik Adielsson aldrig kom in i matchen. Hade han möjligen haft spår 1-3 hade hingsten mycket väl kunnat vara ett platsbud men trots bra form är spår 8 en mycket svår uppgift.

9 - 8 Dream Builder - Eirik Höitomt

Stall Frode Hamres andrahäst i loppet gör ofta jämna och hyggliga prestationer men sällan en tävlare som slutar etta i loppen direkt. Nu står tioåringen inför en svår uppgift med spår 8 bakom bilen och loppets mest rutinerade får främst ställa in sig på att smyga med till en så bra placering som möjligt...

10 - 10 Souvenir d'Inverne - Stefan Persson

Tränare Janne Svart tar äventyret över till Momarken med sin nioåring som dessutom årsdebuterar här. Även fast valacken vann vid senaste besöket i Norge (Bjerke) så är det ett väldigt djupt vatten han "hoppar ut i" här.
Står väldigt tufft inne i loppet och dessutom bakspår över kort distans

Följ Travstugan på Youtube