• Hem
  • GULDRANKEN - Östgötaloppet 2023
Ferrari Sisu
Nyheter

GULDRANKEN - Östgötaloppet 2023

1 juni 2023

På lördag är det åter dags för V75 och den här gången körs årliga Östgötaloppet på Sundbyholmstravet. Martin Engström i redaktionen har rankat startfältet, med bland andra Ferrari Sisu (bilden)!

  • Fastän det är helgen efter Elitloppshelgen så har vi ändå fått klass på Östgötaloppet 2023!
    Framförallt tycker jag årets upplaga är precis vad man vill önska sig emellanåt; Gulddivision över 2 640 meter med flera "stökiga" inslag!

1 - 9 ADMIRAL AS - Örjan Kihlström
Tränare: Daniel Redén

Hela helgens mest intressanta häst då han gör regidebut för Daniel Redén och är en häst man hållit högt hela tiden.
Ranka honom etta kan tänkas vara naivt efter hur han presterat i två senaste starterna. Det har ju strulat en längre tid men nu med ett gäng veckor av Redén-träning i kroppen ska han bli jättespännande!

Italienaren är anmäld barfota bak vilket i så fall blir tredje gången i karriären. De övriga två tillfällena har resulterat i plumpar. Ska bli mycket spännande att följa och kapaciteten vet vi ju om är väldigt hög! Senast sjuåringen startade över 2 640 meter var vid sin senaste seger för tre starter sedan i höstas. Under karriären har aktuella distansen närmast varit den han gått bäst över!

2 - 3 FERRARI SISU - Conrad Luguaer

Ännu segerlös efter fem starter men här förväntar jag mig att Djali Boko-sonen är i sitt bästa jag.
Han stormtrivs över längre distansen och jämfört med sina främsta konkurrenter bör han vara i bättre dagsform då han bland annat siktades mot Harper Hanovers lopp men föll bort som reserv. Slutar MINST trea i loppet.

3 - 10 ESPRIT SISU - Daniel Wäjersten

Jag tycker man ska hålla nioåringen högt på ranken i det här loppet då han visade finfint intryck på Solänget senast.
Det var i mycket enkel omgivning men det var en perfekt lunkande insats för honom och satt honom i toppform till den här starten. Esprit Sisu gillar dessa längre distanserna och han är ett starkt platsbud i Östgötaloppet.

Admiral As 2

Admiral As.

4 - 11 CHARMANT DE ZACK - Alessandro Gocciadoro

Det föll sig aldrig väl i Lotterian senast för femåringen men nu ska han få springa barfota runt om vilket är stort plus!
Den tidigare italienske derbyvinnaren testade på en längre distans i vintras på Vincennes där han gjorde det bra som fyra. Jag tror 2 640 meter kan vara hans grej och redo att leverera på svensk mark direkt.

5 - 4 HOLY WATER - Erik Adielsson
Tränare: Tomas Malmqvist

Stall Malmqvist är i otrolig form för dagen och det ska vara dags för Holy Water att visa segerglöd här!
Åttaåringen har haft det motigt på svensk mark tycker jag men han har sett betydligt bättre ut i sina två senaste insatser. Han är startsnabb och kan sätta sig i bra position direkt och det kan även vara en kick att Erik Adielsson kör nu istället för Ken Ecce.

6 - 8 BORN UNICORN - Mats E Djuse
Tränare: Daniel Redén

Det var inget toppintryck i årsdebuten näst senast men insatsen i Guldbjörken var senare ett steg i rätt riktning! 
Nioåringen har vunnit en av 14 starter över 2 640 meter men detta är en stark herre som är bland fältets mest härdade och med insatsen senast och att Mats E Djuse ska köra nu (som är i zonen!) kan detta vara ett platsbud i loppet.

7 - 5 REVELATION - Magnus A Djuse
Tränare: Timo Nurmos

Sexåringen är verkligen svår att räkna på när han nu ska årsdebutera. 
Den tidigare unghäststjärnan har haft en krokig karriär och ska nu efter en Nurmos-långträning ska det bli intressant se hur han står sig i årsdebuten. I grunden bra nog att segerstrida men frågetecken finns över dagsformen så klart...!

Born

Born Unicorn.

8 - 12 TOTO BAROSSO - Johan Untersteiner

Sexåringen hade en finfin vinter nere på Vincennes och visst kan det här vara en stor outsider i loppet.
Han var mycket bra på Jägers näst senast i Gulddivisionen men var sedan trött i Copenhagen Cup senast. Ojämn i sina prestationer men har ju senaste halvåret verkligen slagit till ett par gånger. Kan absolut nå en topp 3-placering men det kommer behöva lite tur härifrån. 

9 - 7 AQUARIUS FACE - Adrian Kolgjini

Jag hade höga tankar om honom som unghäst men sen har det väl inte gått spikrakt framåt i utvecklingen.
Mosaique Face-sonen är högst oklar i formen och svår att räkna på - samtidigt är det en femåring som en bra dag är väldigt bra nog att kunna ta topp 5-placering åtminstone. Svårt att se honom vinna men topp 5?!

10 - 2 UBIQUARIUN FACE - Oskar Kylin Blom

Annan Kolgjini-profil här om än en numera före detta rankas som nia.
Den här Joke Face-sonen är även han en herre som är bra nog att kunna sluta topp 5 men är samtidigt väldigt svår att värdera för dagen. Har nu fått tre starter i nya regin och utgångsläget är ju bra för att kunna smyga med finfint. 

11 - 1 CHARLESTON VOLO - Ulf Ohlsson
Tränare: Kim Pedersen

Kim Pedersen reser över med Charleston Volo och det är väl ett perfekt läge för hästen härifrån.
Kan smyga med länge härifrån men jag tror risken är stor att han sitter i tredje-fjärde par invändigt och jag tror det blir väldigt svårt. Som bäst kan han möjligen nå 5-7:e plats.

12 - HARD TIMES - Rikard N Skoglund
Tränare: Ola Åsebö

Nioåringen kämpar på och går nu mot 130:e starten i karriären. 
Fastän han möjligen är mer stark än snabb så är det knappast en tävlare som kommer göra upp om de främre placeringarna. Han kommer följa med i fältet utan att stå för något avtryck och en framgång vore att nå bland de prisplacerade (topp 8).

Följ Travstugan på Youtube