• Hem
  • GULDRANKEN » Ny uppvisning att vänta!?
High On Pepper m l
Nyheter

GULDRANKEN » Ny uppvisning att vänta!?

20 mars 2024

På lördag körs C Th Ericssons Memorial, Gulddivisionens final, på Solvalla. Hästen att slå är givetvis High On Pepper om än att han fick bakspåret.. Här har Martin Engström rankat startfältet!

Lördagens C Th Ericssons Memorial körs över 2 140 meter/autostart och belönar vinnaren med 500 000 kronor! 
Loppet körs som V75-3 med preliminär starttid klockan 17:05.

1 - 10 HIGH ON PEPPER - Jorma Kontio
Tränare: Katja Melkko

Möjligen är det så att man vill stå ut ur mängden, men att ranka High On Pepper annat än etta hade varit närmast skamligt.
Sexåringen fortsätter imponera och är just nu Guldhästarnas främsta stjärna. Bakspår är sällan ett plus, men samtidigt innehåller loppet flera startsnabba där framme vilket gör att det möjligen bara är positivt att han inleder bakifrån. 
Det är svårt att se honom som annat än en vinnare och möjligen kan det bli en ny uppvisning!

2 - 5 CLICK BAIT - Per Lennartsson
Tränare: Stefan Melander

Åttaåringen gick klart godkänt som trea i årsdebuten - han såg verkligen ut att behöva loppet. Nu har Click Bait perfekt utgångsläge och jag skulle tro att han trots allt är snabbare iväg än de invändigt om honom.
Intressant från ledningen som motbud. Noterbart är att Click Bait kom med i loppet som sistahäst på STL-poängen!

3 - 4 PHOENIX PHOTO - Björn Goop
Tränare: Svante Ericsson

Senast Phoenix Photo vann var för tre starter. Då kördes han av just Björn Goop som åter sitter upp bakom tioåringen.
Han var väldigt bra som tvåa bakom High On Pepper och jag tror han gör upp om topp 3-placeringarna!

4 - 6 EDIBEAR - Stefan Persson
Tränare: Linda Persson

Jag tror inte Edibear gör upp om någon ledning, men härifrån bör han kunna placera sig väldigt bra i andraledet. Högintressant att skorna rycks runt om och jag tror att han ska kunna gå framåt med förra loppet i åtanke. Kan avsluta mycket starkt sista halvvarvet!

Click Bait

Click Bait

5 - 11 AXEL RUDA - Ulf Eriksson
Tränare: Pär Ländin

En av loppets mest spurtstarka som därför nog är ganska belåten med utgångsläget här. Kommer som oftast ligga på rulle och får Ulf Eriksson möjligen att skicka ut Axel Ruda i spåren kommer det bita väldigt bra! Långsökt att det blir seger men väl en utmanare till placering 3-5.

6 - 7 BEARTIME - Carl Johan Jepson
Tränare: Helena Edlund

Startat tätt då han syntes på Bjerke i lördags där han var godkänd utan att göra något vidare avtryck. Lär ha gått i mål med mycket krafter sparade som han är redo att bruka här.
Utgångsläget är däremot inget plus den här gången och realistisk förhoppning är att som bäst sikta på topp 5-placering.

7 - 1 HEART OF STEEL - Johan Untersteiner

Tioåringen fick åter tur i spårlotten och har Johan Unterstiner lite flax så blir det som sämst rygg ledaren. Kommer få en fin resa längs innerspåret men är knappast någon som kommer utmana om topp-placeringarna.

8 - 9 ROME PAYS OFF - Daniel Wäjersten

Sjuåringen har det lite svårt att övertyga åtminstone på mig och han är klart mycket bättre från framspåret. Kan med lite tur få bra ryggar att lifta med bakom över sista 6-700 meterna, men jag tror inte Rome Pays Off är något för topp 5-placeringarna.

Beartime pris 93

Beartime

9 - 3 SWEETMAN - Erik Adielsson
Tränare: Lars I Nilsson

Framspår är oftast rena rama segerreceptet vad gäller Sweetman, men tror nog ändå det blir svårt att nå ledningen. Känslan är att även Lars I Nilsson anser uppgiften är lite för svår då bakskorna kommer sitta kvar.

10 - 2 CHAPUY - Åke Lindblom

Chapuy gick i mål med en del sparat senast och visst kommer Åke Lindblom satsa allt han kan från start. Chapuy är ändå inte riktigt lika vass som han tidigare varit och jag tycker han måste visa betydligt mer bättring för att kännas mer aktuell än som tia i det här fältet... 

11 - 8 DATS SO COOL - Magnus A Djuse
Tränare: Eric Martinsson

Positiv som tvåa senast där nioåringen visade att han stormtrivs med barfota runt om. Åter samma balans igen men riktigt jobbigt utgångsläge och jag tror det kommer bli svårt för ekipaget att göra något vidare avtryck.

12 - 12 ORDER TO FLY - Joakim Sternsjö

Guldfältets svagaste häst fick även det svåraste utgångsläget. Fjortonåringen fortsätter harva på utan att utmana och jag skulle bli förvånad om Order To Fly ens når prisplacering (topp 8).

Följ Travstugan på Youtube