• Hem
  • GULDRANKEN » Fartfyllt återseende
Bengurio jet stor
Nyheter

GULDRANKEN » Fartfyllt återseende

18 april 2024

Lördagens L.C. Peterson-Broddas Minne, Gulddivisionen, avslutar V75-omgången och bland andra återses Bengurion Jet. Senast han besökte Jägers var han minst sagt fartfylld... Här har Travstugan rankat Guldfältet!

  • L.C. Peterson-Broddas Minne körs över 2 140 meter/autostart och har preliminär starttid klockan 18:43.
    Förstapriset i loppet är 150 000 kronor.
1 - 4 BENGURION JET - Alessandro Gocciadoro

Senast Bengurion Jet var på Jägers dundrade han runt på 8,8a/1 640 meter. Nu är han tillbaka igen och det har ju hunnit rinna en del under broarna sedan senast.
Uppgiften den här gången med lopp i kroppen kommer han tidigt få ta hand om befälet. Sjuåringen kommer inte bli enkel att ta sig förbi och visst ser det ut som att han kan gå mot ny rusarseger.

2 - 1 UNICO BROLINE - Erik Adielsson - Tränare: Sofia Aronsson

Jag tycker Unico Broline känns lite småspännande och framförallt när han fått det här utgångsläget. Han är snabb iväg, men tror inte han vill svara ut Bengurion Jet. Bakom denne kommer han däremot få perfekt resa hela vägen och visst kan han slå till!

3 - 5 INDY ROCK - Örjan Kihlström
Tränare: Daniel Redén

Det blev väl ingen dundersuccé nere i Frankrike för Indy Rock, frånsett andraplatsen. Nu har han fått träna på och att Daniel Redén anmält honom direkt in i Gulddivisionen tycker jag tyder på att sexåringen är precis där han ska vara.
Jänkarvagnen på som vanligt i Sverige och styrka har han för att gå i andraspår hela vägen. Starkt platsbud.

Unico Broline

Unico Broline.

4 - 2 FERRARI SISU - Conrad Luguaer

Ferrari Sisu har gjort det bra på slutet utan att ha fått det att stämma till 100%. Jag tror han är i riktigt bra form just nu och han kommer kampera hela vägen om topp 3-placering.

5 - 3 KING SCHERMER - Michel F Rothengatter

Det skulle inte förvåna ifall Rothengatter gör rejält försök för täten - det kommer dock vara förgäves. King Schermer duger mer än väl i Gulddivisionen, men att se honom vinna i klassen tror jag blir långsökt. Han kan som bäst bli mellan 3-5:a!

6 - 10 EMOJI - Flemming Jensen

I ett tunt startfält årsdebuterade Emoji på ett något regnigt Ålborg senast. Där fick han vinna väldigt enkelt från ledningen och där han lämnade Seven Nation Army chanslös att utmana.
Perfekt genomkörare inför det här och visst kan Emoji åtminstone tampas om 4-6:e plats. Mer än så tror jag inte det blir härifrån.

7 - 9 RACKHAM - Christoffer Eriksson

Love You-sonen har inte riktigt visat resultat på ett bra tag nu och senast på Åby blev det mest att han bara hängde med och aldrig riktigt kom in i loppet.
Nu är det ett bakspår där de bästa hästarna har framspår och åttaåringen kommer sannolikt köras försiktigt med och pendla mellan 6-8:e plats.

Emoji

Emoji.

8 - 11 CHARLIEBROWN EFFE - Carl Johan Jepson - Tränare: Gennaro Casillo

Sexåringen gjorde vad han kunde för att hänga med bakom överlägsen vinnare senast och blev tvåa på en hygglig tid. Det är inte en hingst som radar upp segrarna direkt och i mina ögon är han inte riktigt ett segerbud i Gulddivisionen - om det inte är en vinteromgång.

9 - 6 AQUARIUS FACE - Adrian Kolgjini

Aquarius Face har väl inte riktigt fått den karriären man en gång trodde. Ska däremot sägas att han senast gjorde det mycket starkt som trea, men härifrån blir det svårt att se vart han hamnar och det blir nog lite av en resa i parken för honom bara....

10 - 12 HEART OF STEEL - Peter Untersteiner - Tränare: Johan Untersteiner

Snacka om att det här är helt fel uppgift för Heart of Steel. Han är rejält missgynnad av utgångsläget vilket även stall Untersteiner kommer uppleva i förhandstaktiken sin. Tioåringen kommer inte göra sig gällande i loppet och en framgång härifrån vore ifall de når prisplacering (topp 8).

Följ Travstugan på Youtube