• Hem
  • GULDRANKEN: Dags för första årssegern!?
Mister Hercules
Nyheter

GULDRANKEN: Dags för första årssegern!?

25 april 2024

Gulddivisionen körs på lördag i V75-3 och som vanligt har Martin Engström rankat startfältet! Hästen att slå blir Mister Hercules som kan gå mot säsongens första seger.

1 - 5 MISTER HERCULES - Örjan Kihlström - Tränare: Daniel Redén

Jag blev faktiskt lite positivt överraskad över Mister Hercules i årsdebuten. Han gjorde ju inte upp om segern, men mötte två tuffa konkurrenter och gick bra bakom de två. 

Nu är uppgiften betydligt lämpligare och han borde tidigt ta hand om ledningen och en frisk Mister Hercules i bättre form ska kunna leda runt om.

2 - 6 CLARISSA - Alessandro Gocciadoro

Vi ska vara glada att Alessandro Gocciadoro är med i loppet. Han startar med stentuffa stoet Clarissa som senast vid starten på Vincennes gjorde ett topplopp.

Det var samtidigt ett litet tag sedan, men Gocciadoros hästar kan ofta prestera direkte efter uppehåll. När det nu blev ett lopp med få "stjärnor" så tror jag definitivt att gul kusk andas optimism och ger Mister Hercules en rejäl match!

3 - 4 DATS SO COOL - Erik Adielsson - Tränare: Eric Martinsson

Inte ofta man rankar Dats So Cool trea i slutet av april i Gulddivisionen, men visst gjorde han det jättebra bakom omöjlige Don Fanucci Zet senast. 

Det blev en topptid och nioåringen känns för mig som den mest aktuella trean. Knappast en vinnare, men platsbud!

Clarissa 20ma CC 8 Al 20379 20 1

Clarissa

4 - 10 BROTHER BILL - Magnus A Djuse - Tränare: Timo Nurmos

Ska villigt erkänna att Brother Bill inte är någon jag helt tagit till mig - så är det bara kring en del... Nu gör åttaåringen första starten sedan oktober och gör det från bakspår över kort distans.

Han är så pass bra att kunna sluta topp 4, men inte mer än så den här gången.

5 - 7 CHAPUY - Åke Lindblom

Hemmaprofilen fick dessvärre spår liten bit ut med sina främsta konkurrenter invändigt om sig.
Visst blir det svårt för tioåringen att segerstrida, men ska sägas att han kommer från positiv andraplacering senast på Solvalla och med lite flax kan han utmana om 3-5:e plats.

6 - 9 JOE DALTON - Mats E Djuse - Tränare: Stefan P Pettersson

Joe Dalton gick klart bra senast på Mantorp och såg ju jättebra ut även näst senast, men här är det väl en uppgift som är lite för djupt vatten för femåringen. 

7 - 3 SAHARA PEYOTE - Carl Johan Jepson - Tränare: Veikko Haapakangas

Stall Haapakangas hade stor succé förra lördagen och stallet verkar må bra för dagen. Sahara Peyote gjorde en hygglig återkomst till ovalen senast, men det var samtidigt cirka 1,5 månad sedan nu.

Kan med lite flax ta en placering mellan 5-7:a, men mer än så tror jag inte Make It Happen-sonen räcker till för den här gången.

Brother Bill

Brother Bill årsdebuterar.

8 - 8 OSTERC - Björn Goop - Tränare: Torbjörn Simberg

Björn Goop hoppar upp bakom Osterc som tidigare lyckats med åttaåringen. Nu ska hingstne tävla barfota runt om och med jänkarvagnen på, men trots de uppväxlingarna är detta ingen uppgift där Osterc kommer sluta bland de främre. Målet borde vara att nå prisplacering (topp 8).

9 - 1 ORDER TO FLY - Joakim Sternsjö

Fjortonåringen kämpar på i tuffa sammanhang och den här gången lär det bli att han hamnar bland de sista på innerspåret. 
Härifrån gör han främst upp mot Osterc om sista prisplaceringen, men något mer än så går inte att begära.

10 - 2 LOVE YOU TOO - Ulf Ohlsson - Tränare: Erik Andersson

Det skiljer väldigt lite mellan de tre lägst rankade i loppet och med knapp marginal hamnar Love You Too sist.
Har fått ett lopp i kropen men inte visat prov på något vettigt på väldigt länge. Trots elitkusk i sulkyn kommer sexåringen få det mycket svårt.

Följ Travstugan på Youtube