• Hem
  • GULDRANKEN: Dags for coolingen att vinna!?
Dats So Cool m l
Nyheter

GULDRANKEN: Dags for coolingen att vinna!?

15 november 2023

Gulddivisionen på lördag är även Smedträffen. I fältet hittar vi bland andra Dats So Cool - ska han äntligen slå till i Guld? Travstugan har som vanligt rankat guldfältet.

1 - 1 COMES WITH AGE - Örjan Kihlström
Tränare: Stefan P Pettersson

Uppgiften är ju något helt annan än vad den var på Bergsåker förra helgen för Comes With Age. Innerspår, barfota runt om och kort distans är oerhört passande för hans del. 
Chansen är god att han kan försvara innern - då blir detta hästen att slå!

2 - 10 PHOENIX PHOTO - Björn Goop
Tränare: Svante Eriksson

Med ett framspår hade sannolikt Phoenix Photo varit etta på rankingen då han verkligen är på väg in i en ruggig form just nu. Det negativa har varit att han sällan har tur med spårlotten, men senast gick han jättebra bakom Great Skills och körs nu liksom då av Björn Goop. Jag tror nioåringen segerstrider.

3 - 6 DATS SO COOL - Magnus A Djuse
Tränare: Eric Martinsson

Åttaåringen gör sin 20:e start för säsongen som varit ett jättefint år. Det är även hans hundrade start i karriären och han är verkligen inte beroende av någon position. Tål göra jobb och kommer avsluta väldigt vasst här - han är MINST ett platsbud den här gången!

Chapuy

Chapuy

4 - 2 DARK ROADSTER - Ida Riesterer
Tränare: Emma S Sjöberg

Sjuåringen är i fantastisk fin form för dagen och radat upp segrarna på slutet. Det är helt annat motstånd nu så klart, men i och med utgångsläget så kommer han sannolikt få chansen. Gör upp om topp 3 men är inte lika aktuell som övriga tre.

5 - 3 CHAPUY - Åke Lindblom

Med framspår över kort distans när det är kylslaget i luften är Chapuy ständigt aktuell. Han var inget vidare i comebacken men där det visade sig att han hade virus i kroppen.
Då Lindblom anmält honom i Guld och fått det här läget tror jag säkert han kommer gå all in. Väldigt beroende av ledningen och når han inte den blir han sårbar - svårt se honom som en vinnare i det här loppet.

6 - 5 BARBRO KRONOS - Markus B Svedberg

Det ska bli kul att se stoet på hemmabanan i Gulddivisionen och hon har ju gjort det väldigt bra under hösten. Nackdelen för hennes del är givetvis att hon vinner alldeles för sällan för att man ska ta henne på allvar som segerbud.

7 - 4 MILLIONDOLLARRHYME - Erik Adielsson
Tränare: Fredrik B Larsson

Jag tycker ju Milliondollarrhyme gör väldigt väl ifrån sig, men han är ju ingen segerkandidat och inte varit så ett tag. Nu möter han visserligen lite mer lämpligare motstånd än vad han varit van vid förr, men jag har ändå svårt se honom som segeraktuell. Möjligt han når topp 5...!

Milliondollarrhyme

Milliondollarrhyme

8 - 9 ROME PAYS OFF - Daniel Wäjersten

Sexåringen visade tidigare i höstas läcker form men var senast på Bjerke något sämre, men jag tycker visserligen inte att han hittade in i matchen. Kan bli svårt att komma till här med då han ju är väldigt startsnabb och risken är överhängande att det mest bara blir en genomkörare.

9 - 7 NIGHT BRODDE - Conrad Luguaer

Hade det varit i maj månad hade Night Brodde möjligen kunnat vara en att se upp med. Nu däremot är formen väldigt diffus och jag tror heller inte Conrad Luguaer kör ut med optimism. Han är startsnabb ska sägas, men möter flera sådana invändigt om sig. Får hoppas ta del av prisplaceringen (topp 8).

10 - 8 BARON GIFT - Stefan Persson
Tränare: Patricia Rosén

Även med ett bra startspår tror jag tioåringen skulle haft det väldigt svårt med att nå en främre placering. Nu när det är spår 8 känns det onekligen som att det är djupt vatten för valacken. Blir svårt...!

Följ Travstugan på Youtube