• Hem
  • GULDRANKEN: Bollnäsloppet 2024
Misterh
Nyheter

GULDRANKEN: Bollnäsloppet 2024

25 juli 2024

På lördag är det dags för Bollnäsloppet, även kallat Delicious U.S. Världsrekordloppet! Här är Travstugans ranking av startfältet där en Mister Hercules rankas högt upp!

1 - 3 DIAMOND TRUPPO - Magnus A Djuse

Magnus A Djuse skötte uppgiften med Charmant de Zack utmärkt under onsdagen och här får Djuse sitta upp bakom Diamond Truppo.

Hästen gjorde det bra i Kymi Grand Prix senast och jag tyckte även han gick bra i Sweden Cup. Djuse kommer ladda allt som går här och från ledning är Diamond Truppo hästen att slå! Vid bra förutsättningar tror jag han kan gå en låg 09-tid.

2 - 4 MISTER HERCULES - Örjan Kihlström

Mister Hercules är stark utmanare till Diamond Truppo och i ärlighetens namn skiljer det närmast ingenting mellan de två på förhand.
Vid hans enda seger för fem starter sedan svarade han för en högst imponerande insats och skulle han nå upp till den toppen här blir det svettigt för Diamond Truppo.

Rankas tvåa mest på grund av att han fick spåret utvändigt.

3 - 5 PHOENIX PHOTO - Ulf Ohlsson

Ulf Ohlsson får åter köra tioåringen som han även gjorde senast på Sundbyholmstravet. Phoenix Photo har svarat för två riktigt bra insatser på slutet och håller toppform för dagen. 
Tror det blir svårt att kunna snuva övriga två på spetspositionen men är det något Phoenix Photo kan så är det avsluta rysligt fort. Med lite flax kan han vinna, men han är garanterat ett mycket starkt platsbud.

Magnus A Djuse invigning Elitloppet

Magnus A Djuse är i förarsätet på lördag

4 - 10 XANTHIS HARVEY - Daniel Redén

Xanthis Harvey har endast gjort en start i år vilket var 19 april. Där var han strålande fin. Med tanke på att han inte startat på ett tag så är bakspåret nog bara bra för hans del. 
Fartmässigt en av de bättre i fältet men att vinna härifrån en sommardag är ytterst sällsynt. Liksom Phoenix Photo en som med väldigt mycket tur kan slå till - men sannolika är att han gör upp om 3-4:e platsen.

5 - 2 MILLIONDOLLARRHYME - Fredrik B Larsson

Loppets veteran sett till antalet starter. Här gör tioåringen sin 112:e start och spår 2 är helt perfekt. 
Fredrik B Larsson har bra läge för att kunna rusa mot täten och sedan släppa positionen och hänga med rygg ledaren. Han är ingen riktig vinnare längre men har goda möjligheter att sluta topp 5 från det här utgångsläget.

6 - 9 NIGHT BRODDE - Jennie Ek

Nioåringen har förvånande nog börjat sjabbla med travet och det är just vad han lyckats med i två senaste starterna. Härifrån har han ju bra ryggar att hänga med bakom från start och kan säkert sitta vettigt på det i andraspår. 
Tror väl ändå inte att Night Brodde är aktuell här.

Nightbrod

Night Brodde.

7 - 6 ROME PAYS OFF - Daniel Wäjersten

Muscle Hill-sonen har väl inte riktigt fått den karriären som man trodde när han var yngre. Gör helt okej ifrån sig utan att utmärka sig särskilt i högsta klassen.
Nu är han anmäld barfota runt om vilket är högst ovanligt men det skulle förvåna mig ifall han gör upp om de främre placeringarna.

8 - 7 CHESTNUT HILL - Jorma Kontio

Jorma Kontio har blivit näste kompis till Chestnut Hill efter att Rikard N Skoglund flyttat till USA.
Sjuåringen har väl inte direkt rosat marknaden men kan ändå gå en hygglig 10-tid. Läget är ju jobbigt värre och det blir svårt härifrån.

9 - 8 LAWMAKER - Hans G Eriksson

Nioåringen har inte vunnit på väldigt länge men liksom Chestnut Hill kan han fartmässigt ändå gå rätt bra tider. Spår 8 är stentufft och Lawmaker får sikta in sig på att nå prisplacering (topp 8).

10 - 1 UBIQUARIUAN FACE - Oskar Kylin Blom

Karriären har inte fått den farten som jag trodde en gång i tiden och även fast han flyttat till Oskar Kylin Blom så är det inte direkt så att det blivit någon nystart.
Trots spår 1 är han ute i ett lite för tufft gäng här och risken finns även att han sitter långt bak på innerspåret direkt. Hänger mest bara med.

Följ Travstugan på Youtube