• Hem
  • GULDRANKEN: Blytung favorit i omgången
Great Skills mal 7082 3
Nyheter

GULDRANKEN: Blytung favorit i omgången

8 november 2023

Som alltid har vi ögnat igenom V75-lördagens Gulddivision. Lördagen till ära har en blytung favorit i form av stostjärnan Great Skills.

1 - 5 GREAT SKILLS - Daniel Wäjersten

Femåringen årsdebuterade 13 maj med en femteplats i ett stolopp på V75. Efter den starten har hon varit av det bländande slaget. Senast vi såg henne strålade hon i sto-SM och hon är ju även EM-vinnaren för året. 
Hon är yngst i fältet och den klart minst rutinerade i antalet starter men den stjärnglansen som skiner över henne är de övriga inte närheten av. Hon ska ha toppchans och är självklar etta.

2 - 6 AXEL RUDA - Ulf Ohlsson
Tränare: Pär Ländin

Axel Ruda har tveklöst haft en strålande säsong, men senast blev det "bara" fjärdeplats" där han dock gick med skor vilket är jätteminus. Nu ska han åter tävla med barfotabalans och jag imponeras framförallt av inställningen på Axel Ruda då han alltid avslutar starkt. Han är den som utmanar Great Skills först och främst.

3 - 3 TITAN YODA - Mats E Djuse
Tränare: Daniel Wäjersten

Det börjar vända till något riktigt bra nu för Titan Yoda och han gjorde ett jättefint lopp senast när Mats E Djuse satt upp. Sexåringen kämpade ner en så bra häst som Global Badman. Djuse sitter åter upp och kör säkert ut med fin känsla inför uppgiften och det är högintressant att Titan Yoda siktas tävla barfota runt om för andra gången. Ingen skräll om han vinner, men troliga är att han strider om andraplatsen med Axel Ruda.

Phoenix Photo

Phoenix Photo

4 - 8 PHOENIX PHOTO - Björn Goop
Tränare: Svante Eriksson

Phoenix Photo gjorde det väldigt bra bakom Indy Rock senast och med ett spår längre in hade han möjligen varit främsta motbudet till Great Skills.
Han är ju en tuffing som tål att gå utvändigt ledaren och Björn Goop sitter upp, men jag tror ändå inte det är mer realistiskt än 2-4:e plats som bäst från utgångsläget.

5 - 2 DWAYNE ZET - Magnus A Djuse
Tränare: Oscar Berglund

Tränare Oscar Berglund har fått igång formen på sin stjärnhäst och Dwayne Zet gjorde det bra senast. Han är startsnabb ska sägas och kan ju sitta bra till - men i ärlighetens namn har jag lite svårt att sätta in Dwayne Zet för dagen.
Kommer göra bra ifrån sig i Guld under vintern, men här är det topp 5 som får vara realistiskt.

6 - 1 HUDDLESTONE - Henrik Svensson
Tränare: Lars Wikström

Sjuåringen har utvecklats väldigt väl den här säsongen och är nu uppe i självaste Gulddivisionen. Jag tror ändå att Dwayne Zet knappt men säkert tar sig förbi mot ledningen och sedan blir det svårt för Huddlestone att finna en position där han blir aktuell för topp-placeringarna. Möjlig platsluring, men jag tror han får nöja sig med sjätteplats.

Huddle

Huddlestone.

7 - 9 HECTOR SISU - Mika Forss
Tränare: Petri Salmela

Känslan med Hector Sisu är att han har svårt att ta det riktiga steget för att kunna bli en fullgod Gulddivisionare. Kan säkert bli det med tiden, men för närvarande blir motståndet på V75 lite för tufft. Kan avsluta bra och Mika Forss känner honom utan och innan, men det skulle förvåna om han slutar bland de fem främsta.

8 - 7 REMARKABLE FEET - Örjan Kihlström
Tränare: Jörgen Westholm

För första gången den här säsongen sitter Örjan Kihlström upp i sulkyn, men med det sagt kommer det bli oerhört svårt. Spår 7 och att åttaåringen ännu är segerlös med en halvdan dagsform gör att det blir väldigt svårt. 

9 - 4 HARD TIMES - Erik Adielsson
Tränare: Ola Åsebö

I karriärens 140:e start så får Hard Times tävla med Erik Adielsson för första gången! Därtill ändras det till jänkarvagn och barfota fram.
Trots allt detta så är det ändå en tuff uppgift för hingsten och når han annat än bland de två sämst placerade så blir jag förvånad.

Följ Travstugan på Youtube