• Hem
  • GULDRANKEN: Axevallalöpning 2024
Skarmbild 2024 07 17 142942
Nyheter

GULDRANKEN: Axevallalöpning 2024

17 juli 2024

Det är mycket på spel i årets Axevallalöpning. Förutom 150 000 kronor i förstapris blir vinnaren även kvalificerad till Åby World Grand Prix. Här är Martin Engströms ranking av startfältet!

1 - 12 MISSLE HILL - Örjan Kihlström

Utgångsläget är vid normala fall rena rama torskspåret men är det för någon som det kan vara perfekt för så är det Missle Hill med Örjan Kihlström.
Missle Hill har i mina ögon varit bättre i år än vad jag trodde och Axevallas välkända upplopp är som gjort för honom att rusa fram över. Han såg just otroligt vass ut sista biten i Halmstad senast och jag tror han kan blåsa ner allt!

2 - 6 WORKING CLASS HERO - Jörgen Westholm

Jag fastnade tidigt för Working Class Hero när jag såg startlistan. Han är visserligen färsk i klassen men är i sådan form att han inte borde vara skrämd av motståndet. 2 640 meter är närmast favoritdistansen och jag håller honom verkligen som ett segerbud här - så pass mycket att jag håller honom som tvåa på rankingen!

3 - 11 DANGER BI - Alessandro Gocciadoro

En av få hos stall Gocciadoro som inte är särskilt startsnabb och således är spår 11 rätt så bra för Danger Bi. Femåringen har gjort två bra lopp på raken och är man en son efter Bird Parker ser jag 2 640 meter som perfekt. Borde kunna segerstrida här!

Missle Hill

Missle Hill.

4 - 5 EXTREME - Flemming Jensen

Åttaåringen hade möjligen kunnat vara förstahästen men det jag ställer mig tveksam till är hans dagsform. Hingsten har sjabblat bort sig två gånger om på slutet och känns i mina ögon alldeles för osäker för dagen.
Vid ledning kan Flemming Jensen styra fältet länge, men når de inte dit är Extreme väldigt sårbar. Distansen även litet frågetecken så jag håller Extreme först som fjärderankad i fältet.

5 - 1 BEARTIME - Carl Johan Jepson

Kusken spände bågen lite förra lördagen och körde i ledningen med Beartime som dessvärre över sista biten inte kunde svara när konkurrenterna utmanade över upploppsrakan.
Kan hamna bra på det här med rygg ledaren eller andra par utvändigt och Beartime har ju en ruggig slutspeed - det är nog den som Jepson kommer försöka få fram denna gången. Med lite flax kan nioåringen definitivt segerstrida.

6 - 10 ORACLE TILE - Magnus A Djuse

Oracle Tile har behövt tiden ifrån banan för att återhämta sig ordentligt från Frankrike-sejouren och har nu två lopp i kroppen. Såg okej ut bakom Önas Prince senast och den resan där ska ha fört fram honom rejält till den här gången.
Distansen gillar han och kommer smyga med där bak och som bäst hänga med till en 4-6:e plats.

7 - 9 S.I.P. - Mika Forss

Femåringen fick ju ingen toppenresa senast i Boden och såg väldigt trött ut sista biten. Gillar den längre distansen betydligt bättre, men även fast smygläget är bra härifrån så har jag svårt att se S.I.P. som en segerkandidat.

Oracle Tile

Oracle Tile

8 - 7 BEHIND BARS - Stefan Persson

Åttaåringen gör fullgoda insatser utan att riktigt räcka hela vägen fram. Nu har han fått två lopp i kroppen och jag tyckte framförallt att han avslutade bra senast i Halmstad vilket borde varit formhöjande. 
Gör åter en bra prestation men är knappast en som kommer bråka om de främre placeringarna.

9 - 4 POWER DOC - Åke Lindblom

Åke Lindblom är på plats med Power Doc och från det här utgångsläget är taktiken given att ladda framåt. Återstår att se vad Lindblom gör därifrån när konkurrent ställer frågan.
Power Doc har varit ifrån sedan april och trots läget tror jag inte han är i sådan form att han ska vara aktuell här. 

10 - 8 BEAT GENERATION - Mats E Djuse

Efter en tid nere i Frankrike är Beat Generation tillbaka uppe i Sverige igen. Framgångarna har mestadels kommit inom montén och även fast distansen är fördelaktigt så är Beat Generations främsta sikte att nå de åtta främsta prisplacerade.

 11 - 2 HUSSE BOKO - Håkan B Johansson

Såg väldigt svag ut näst senast på Mantorp men fick senast en fin resa för att få ett lopp i kroppen igen. Tioåringen känns däremot inte som ett bud för de bättre placeringarna och det blir sannolikt en försiktig resa bak i spåren.

12 - 3 DRAUPNER - Erik Adielsson

Erik Adielsson sitter upp igen liksom näst senast men det här kommer inte bli en start där Draupner strider om det. Sjuåringen är ute på lite för djupt vatten och en stor framgång den här gången vore topp 8.

Följ Travstugan på Youtube