• Hem
  • GULDRANKEN » Är Princen klar?!
Skarmbild 2024 04 04 102813
Nyheter

GULDRANKEN » Är Princen klar?!

4 april 2024

Gulddivisionen är första deltävlingen till Paralympiatravet. Önas Prince lottades till svårast utgångsläge - men kan ändå vara klar. Martin Engström har rankat lördagens Algot Scotts Minne.

1 - ÖNAS PRINCE - Per Nordström

Det blev en perfekt genomkörare i årsdebuten senast för Önas Prince. Nu ska han springa i jänkarvagn och visst är han profilen i loppet. Utgångsläget gör det självfallet intressant men visst kommer Per Nordström testa och nås ledningen är det toppchans.

Skulle det inte bli ledning tror jag ändå Önas Prince strider i det här lilla startfältet - självklar etta i loppet.

2 - 1 KAGAN - Robert Bergh

Såg klart godkänd ut i samma årsdebut som Önas Prince senast. Robert Bergh drar även han på jänkarvagn och hemmaekipaget är första motbudet emot Önas Prince. 

Kagan borde segerstrida från ett perfekt utgångsläge.

3 - 6 BEARTIME - Carl Johan Jepson - Tränare: Helena Edlund

Beartime fick en rätt tuff resa senast på Solvalla senast men var ändå rätt så bra på en fin sluttid. Nioåringen har varit väldigt bra en längre tid och kommer få ett perfekt slagläge härifrån. 

Oerhört vass i hans slutspeed och blir inte helt överraskad om han överraskar. Starkt platsbud!

KAGAN heat

Kagan.

4 - 3 FERRARI SISU - Conrad Luguaer

Frustrerande för kretsen runt Ferrari Sisu att nioåringen föll i galopp in mot upploppet i söndags. Jag tror nämligen att hästen hade gjort upp om segern om han inte sjabblat bort sig.

Varit lite halvdan tidigare kan jag tycka men visat på slutet att formen äntligen är på gång och därför kan täta starter vara högintressant.

5 - 5 DIGITAL DOMINANCE - Ken Ecce - Tränare: Tomas Malmqvist

Nybliven dubbelmiljonär efter tredjeplatsen på Klosterskogen förra helgen. Vinner inte jätteofta, men är samtidigt en sådan som ofta gör upp om 3-5:e placeringen.
Svårt se honom som en vinnare här, men med lite flax är tredjeplatsen mycket möjlig.

6 - 4 RACKHAM - Christoffer Eriksson

Fjolårsvinnaren av upplagan.
Rackham var en besvikelse ifjol och det slog väl inte gnistor om honom i årsdebuten senast (samma som Kagan och Önas Prince).

Det som gör honom lite spännande nu är att Christoffer Eriksson ska testa fuxen i jänkarvagn. Tror väl ändå han får svårt att "försvara titeln" i loppet

Rackhamv75

Rackham.

7 - 2 CRACK ATOUT - Björn Goop - Tränare: Tomas Malmqvist

Efter en stark höst så har tolvåringen på senare tid möjligen inte varit lika formstark. Var väldigt svag i enkelt sammanhang senast och känslan är att han behöver höja sig rejält om han ska kunna bråka om topp 5 i det här loppet.

Björn Goop kör valacken nu för första gången på två år - första gången i Sverige!

8 - 7 MR MAH CAN - Stefan Persson - Tränare: Sofia Aronsson

Tog efterlängtad seger näst senast och senast var han väl inte mer än okej från ledningen. Mr Mah Can möter möjligen något tuffare motstånd nu än vad han kan göra sig rättvis i och min känsla är att han kommer köras mycket snällt.

Följ Travstugan på Youtube