• Hem
  • Galavinnaren aktuell inför V75
Dark Roadster mal 476
Nyheter

Galavinnaren aktuell inför V75

16 mars 2023

När V75 på lördag avgörs på norska Momarken är bland annat galavinnaren Emma-Sara Sjöberg på plats med två högaktuella i omgången!

Förutom aktuell inför lördagens V75 är det en Romme-tränare som hyllades för någon vecka sedan. Vid årets travgala på Dalatravet prisades Emma-Sara Sjöberg som *Årets B-tränare" - för tredje året i rad! 
Därtill prisades Dark Roadster som "Årets äldre varmblod".
–  Det är fantastiskt och just för jag bara har två hästar som hela tiden har presterat. Man har väl väntat på att det ska ta stopp och de tjänat sina pengar och blir skadade eller så, men dom bara fortsätter att prestera, säger Emma-Sara Sjöberg.

På lördag startar 7 Dark Roadster i Gulddivisionen och det från spår 7 över 1 640 meter/autostart. I senaste starten följde han med Four Guys Dream i avancemanget med halvvarvet kvar och gick i mål som trea med krafter kvar.
– Vi var jättenöjda. Det gick lite för sakta under första varvet och sen gick han jättebra. Jörgen S Eriksson sa att han sprang så fort han kunde och han höll farten ända vägen in i mål. Han visade att han kämpar riktigt bra bakifrån.

  • Ja, man ser verkligen att han matchar dessa i högsta klassen. Känns det skönt att se att han "duger" även där?

Ja, det är kul. Det gäller att han får rätt lopp. Den här gången är jag väl lite besviken på spåret. Den här gången hade jag velat se honom i ledning eller rygg ledaren för han är otroligt startsnabb. Han var ju ruggigt bra på Färjestad i höstas när han vann mot Brambling och Snowstorm Hanover. Då var man överraskad och man kände; "har han en bra dag och de bättre inte har full form så är han inte borta".

  • Han har gått med skor en tid nu men ska gå barfota fram på lördag. Tror du det gör något ytterligare den här starten?

– Han kan bli lite kvickare från start, men det är marginellt. Jag tror båda mina är mer gynnade om hästarna måste gå med skor Det är mer löpningsförloppet som är viktigt för honom.

  • Vad vågar du ha för krav på honom nu när han bland annat möter Stoletheshow?

– Från det här läget behövs jättemycket tur. Han är ingen du kan köra fram i dödens med. Han gillar gå i ledning eller så ska han gå till slut.

Emma sara

Emma-Sara Sjöberg

Andrahästen Red Hot Roadster startar från spår 4 i V75-3 över 1 640 meter/auto.
Sexåringen är sannerligen intressant efter hans överlägsna seger i Gösta Nordins lopp senast.
– Han var rätt så uppanmäld och vi var nöjda med 3-5:a kanske och nu bara rundade han alla. Det var rätt oväntat.

  • Kusken Andreas Peterson känner ju till hästen väldigt väl. Vad kunde han säga efteråt?

– Han var rätt så mållös. Och sen tyckte jag även hästen var rätt så bra. Han fick liksom inget serverat och världens flyt. Han fick ändå gå i fjärdespår sista 400 meterna och rundade bra Silverdivisionshästar.

  • När du väl anmälde honom kände du att det kanske blir tufft men att han behövde ett lopp inför lördagens start?

– Andreas vann ju det här loppet med Dark Roadster ifjol så vi har ju haft koll på det. Nu trodde vi inte det skulle bli så bra emot och Andreas sa till mig att han trodde jag skulle plocka bort hästen när jag såg motståndet, men det gjorde jag inte. Hade det funnits ett bättre lopp i närheten hade jag gjort det, men nu fanns inte det.

"Skulle mest med som sällskap, men nu är han den som är betrodd"

Det går väl nästan påstå att det var hans bästa insats i karriären, och hur har han tagit loppet?

– Ja, jag tycker han gjort sina bästa lopp nu efter jul och nyår. Han gick ett lätt jobb i söndags med Dark Roadster och han ser jättefin ut. Jag tror inte täta starter gör honom någonting.

  • Nu går han ut över kort distans från ett bra läge och han står bra inne i klassen, hur ser du på  uppgiften?

– Han har inte startat så mycket kort men egentligen har vi trott att han ska klara det då han både är stark och snabb. Det ska bli spännande att se. Man måste ju prova när han har poäng och 40 000 kronor upp till Bronsgränsen.
– Det var väl Dark Roadster som var anledningen till att vi skulle åka och Red Hot Roadster skulle mest med som sällskap, så det är lite kul att det nästan är han som är mest betrodd nu.

  • Att resa iväg på V75 med två så intressanta starter, det måste kännas kul?

– Det är jättekul att bara få vara med. Sen gäller det att dom har en bra dag, men det är också som någon sa till mig; "du åker liksom inte bara dit och är med utan du har två som kan vara där framme". Det är kul!

  • Slutligen; nu när det är i Norge är det inget körspö. Kommer det påverka dina på något sätt?

– Nej, jag tror inte det. De är enkla att köra. Dark Roadster går ändå knappt på någon drivning. Då blir han bara sur. Red Hot är lite bekvämrare men vi sa efter Solvalla-segern att det kommer gå bra. Han hade knappt visats pisken där så kusken tror det ska gå bra.