• Hem
  • Felix Berggren om vardagen - och V75 i Norge
FELIX TIPPAR111
Nyheter

Felix Berggren om vardagen - och V75 i Norge

14 mars 2024

Travstugans Felix Berggren jobbar och står i. Vi tog tempen på honom inför helgens V75 i Norge - och hur går det med hockeykarriären, egentligen?!

  • Hallå, Felix! Hur är läget en sån här dag?

– Det är bara bra med mig. Jobbar och sliter, men pluggar en hel del trav under rasterna eller när tillfälle ges…

  • Om vi kollar lite snabbt med din vardag. Du har förutom travet gjort dig känd som "hockeystjärna". Hur går det med hockeyn!?

– Haha, stjärna ska vi inte kalla det men hockeyspelare, absolut! Hockeyn är för närvarande satt på paus eftersom vi (Kungälvs IK) inte lyckades ta oss vidare till playoff men jag skrev nyss på ett nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong också. 

– Just nu är det full fokus med jobbet som NO-lärare samt en del barmarksträning och en massa trav förstås!

  • Några har ju bland annat sett dig på Åbytravet ett par gånger. Har du planerat något travbesök i framtiden för de som vill ta en selfie?! 

– Det finns planerat såklart. Alla Åby-omgångar är jag på plats i princip och de stora löpen på är givetvis inplanerade. Sedan är elitloppet bokat vilket jag ser framemot något enormt. 

– Förhoppningsvis blir det något spontanbesök här och var om jag får tid över. Men den roligaste omgången jag har inplanerad är ”Gotlandslöpningen” hemma på Skrubbs med nära vänner. Den brukar alltid vara fantastisk där i slutet på sommaren! Men jag tvivlar starkt på att någon skulle vilja ta en selfie, haha!

  • V75 körs på lördag på norska Bjerke. Ett återkommande ämne är det här med V75 utomlands. Hur ser du på att V75 körs i Norge?!

– Jag är inget fan av detta och är både kritisk och trött på att vi lånar ut vår fina V75:a - särskilt nu när det vankas Jackpot till helgen, säger Felix och fortsätter: 

– Vi som spelar V75 varje lördag har samlat ihop fina pengar till den här potten och sen kan norrmännen komma ”när det passar” och ta del av detta. Nej, ska man vara med ska man vara med hela tiden tycker jag, där ligger problemet. 

– En annan sak som stör mig gällande detta är att vi har flera svenska banor som verkligen vill anordna V75 men som står utan just nu. Ta min gamla hemmabana Tingsryd exempelvis. Den har en rolig bankropp med sina 1609 meter och ett långt utslagsgivande upplopp. Lägg därtill att den ligger bra rent geografiskt för många tränare i närområdet. Vill vi ha fler besökare på banorna och skapa intresse för de som är nybörjare inom travet kan vi ju åtminstone köra travets elitserie här i Sverige.

MELLBY JINX heat

Mellby Jinx är Felix drag till V75!

  • Som tändvätska till lördag är det ju ändå jackpot och spelmässigt kan det bli bra betalt tillbaka.
    Hur ser du lite kort på omgången och har du redan nu någon du vill varna för!?

– Jag tycker inte det finns någon favorit som man vill slänga sig över och pengarna finns i att försöka fälla Norges bästa tränare Frode Hamre… Jag har hittat en riktig miljonskräll i nummer 9 Mellby Jinx (V75-6). Här tror jag att man ryggar 1 Stoletheshow för att få ”vinnarhålet” och när 10 Demon har masserat Stoletheshow under loppets gång så tror jag luckan uppenbarar sig för ”Jinxen” och då spurtar han ner allt till 7%!

  • Avslutningsvis; Har du någon hälsning till travfolket?!

– Se trav på plats när du har möjlighet. Även om mycket behöver förbättras och förnyas inom travet så tycker jag att vi borde hylla vår svenska travsport så som den är. Travet och V75 framförallt har gett mig så mycket och jag önskar att alla fick känna känslan av den glädjen den ger! Och till sist vill jag önska alla lycka till på liret!!

Spela med Felix till helgens V75 här!

Följ Travstugan på Youtube