• Hem
  • Färdigtävlat för derbyvinnaren?
Timo Nurmos
Nyheter

Färdigtävlat för derbyvinnaren?

7 september 2021

Efter söndagens storseger i Svenskt Travderby skriver nu tränare Timo Nurmos att det mycket väl kan vara sluttävlat för Calgary Games.

I söndags bjöds vi på en otrolig prestation när Calgary Games segrade i Svenskt Travderby på nya rekordtiden 1.11,7a/2 640 meter. I och med segern står det även fortsatt klart att Readly Express-sonen ännu är obesegrad efter sju starter. 
Efter den rekordstora segern har frågorna varit många kring när vi får se Calgary Games nästa gång. Nu väljer tränare Timo Nurmos istället att meddela att det mycket väl kan vara sluttävlat. 

I sin veckokrönika för Travronden meddelar Nurmos att avelskarriären kan vara närmre än vad folk tror. 
Solvalla-tränaren skriver att exteriören hos Calgary Games samt generna är perfekta vilket lockat en hel del intressen;

"Margareta (Wallenius-Kleberg, uppfödaren) frågade redan i vinnarcirkeln om vi inte ska börja betäcka med hästen redan nu i höst. Det är inte omöjligt. Det har faktiskt redan kommit några bokningar. Det har även kommit förfrågningar från agenter i USA från stora stuterier som är intresserade av att köpa Calgary Games. Det är flera som har hört av sig och det förstår man. Som jag nämnde tidigare går det nästan inte att hitta det blodet som han har i sig, den talangen, kapaciteten och exteriören någon annanstans."

Vidare skriver Timo Nurmos att Europaderbyt senare i höst fortsatt finns i planerna samt avelsvärdering i november.
Han öppnar även fortsatt upp möjligheten att ladda mot Prix d'Amérique eller rent av milebanorna i USA - men att han förstår att avelsintresset är stort på färske derbyvinnaren.

Fortsättning följer kring landets hetaste häst...