• Hem
  • "Får se vart det leder"
Baron Gift
Nyheter

"Får se vart det leder"

29 juni 2022

Sedan våren har Ulf Stenströmer profilerna Baron Gift och Deep Pockets i stallet. Sistnämnde har fått igång tävlandet igen - men för Baron Gift är framtiden ännu oklar.

Det var i början av maj som Rickard Svanstedt valde att sluta som proffstränare. 
I stallet hade han profilerna Baron Gift och Deep Pockets, som efter beslutet flyttades till Ulf Stenströmer.

För Deep Pockets har det hunnit bli två starter för Stenströmer. 
Efter andraplacering i regidebuten på Färjestad vann valacken 24 juni på Årjäng mot bland andra Beartime på tiden 1.11,2a/1 640 meter.
– Vi var mycket nöjda i comebacken på Färjestad med sparade krafter och sen när jag värmde honom senast så värmde han en klass bättre än vad han gjorde på Färjestad. Då förstod jag vi var på rätt väg.
– Jag vågar ej ropa hej än, men jag kommer troligen anmäla honom till V75 på Halmstad. Det blir kanske svårt att komma med (1 125 poäng), men jag kommer anmäla honom till Silverdivisionen över 1 640 meter.

Depp

Deep Pockets mot segern i fredags

"Tog bara emot honom på ett villkor"

Med Baron Gift är framtiden ännu osäker. Nioåringen gjorde bara en start ifjol, vilket var 6 mars, och senast han vann ett lopp var 3 juli 2020.
– Honom tog jag bara emot på ett villkor, vilket var att vi skulle testa något helt annat, säger Stenströmer och fortsätter:

– Han har faktiskt inte haft en vagn på sig sedan han kom till mig. Vi har bara galopptränat i sanden och kommer få göra så i ytterligare tre veckor. Sen kommer jag åka in och köra ett ordentligt tufft jobb. Vi vet historiken på honom att han varit blöt i jobben och tidigare tränaren trodde det var "färdigfikat". Är det det så då kommer jag märka det i första jobben, men är jag positiv och kör ett 1.15,5-jobb 600 meter, då kommer han komma ut kanske 3-4 veckor efter det i ännu ett tufft jobb och känna i tömmarna.

"Ska bli spännande köra banjobbet"

Baron Gift har därtill på senare år gått från hingst till valack;
– Vi får se vart det leder. Vi ger honom denna chansen och jag har sagt åt ägarna att vi inte ska dra "långbänk", utan jag vill ha ett besked om det är något att hålla på med. Är det inte det så har vi åtminstone ridit honom en del och att han kanske kan få nån ny kompis, men förhoppningen är att vi ska få tillbaka honom och det ska bli spännande att köra banjobbet.

Vidare meddelar Ulf Stenströmer att valacken ser ut att trivas under sadeln istället för den vanliga träningen - samtidigt försäkrar Stenströmer att han själv aldrig tänkt utsätta "stackaren" för att rida honom själv.

    – Det är lite nytt tänk. Vi byter helt inriktning på honom. Han var hingst väldigt länge så vi ska försöka få tillbaka lite glädje i honom även på det sociala planet. När de blir kastrerade i nio års ålder så finns det lite hingst kvar framöver också. Vi ville bryta av allting och prova något nytt och ägarna tyckte det lät som ett spännande förslag. Han är stark och han är bra men jag vill få helt nya ögon på honom.