• Hem
  • En riktig vinnarskalle blev till slut vår V75-Champion
Kim V75 Champion
Nyheter

En riktig vinnarskalle blev till slut vår V75-Champion

2 mars 2021

Hon sadlade om helt och gav upp fotbollen till förmån för sina fyrbenta vänner. Numera är hon en stark profil inom travet, vars resa egentligen bara har börjat.

Stort grattis till förstaplatsen i Travstugans V75-tävling, Kim Lagerhem!

Hur känns det att vara V75-Champion?

– Det känns toppen! Vi har många otroligt duktiga tippare i Travstugans andelslag, så att få vinna tävlingen var såklart väldigt roligt. Jag har en spelstil som kanske inte alltid står sig mot de som väljer att gå på säkra spikar. Så att klara sig hela vägen till toppen med den taktiken var ett kvitto på att man inte alltid behöver följa strömmen för att få ett bra resultat.

I finalen var det en otroligt spännande kamp mellan dig och framför allt tvåan, Mattias Åkesson. När började du förstå att det kanske kunde räcka hela vägen?

– Kommer ihåg besvikelsen när jag åkte direkt i första avdelningen. Men samtidigt var vi alla ute direkt, så det var väldigt jämt hela vägen. Efter fyra avdelningar låg jag bra till och började få förhoppningar om att nå hela vägen. Nu kommer jag inte ihåg hur mina medtävlandes kuponger såg ut exakt. Men jag vet att jag inför sista avdelningen hade vinsten klar eftersom min spik var streckad på lägst procent; Grainfield Aiden kom tvåa.

Jori Boko

Kim är ute och kör V75-bekantingen Jori Boko tillsammans med team Oskar Svanberg

Berätta kortfattat om din travbakgrund?

– Jag började spela när jag kom hem från en utlandsvistelse 2015 och märkte snabbt att trav var så otroligt mycket roligare än fotboll. Intresset växte och efter några år började jag tippa för ombud. I samma veva köpte jag även in mig i min första andelshäst och kom närmare den andra sidan av sporten. Efter att ha hängt en del på stallbacken hade jag bestämt mig för att utveckla intresset ytterligare och hoppade 2020 på en grundkurs på Mantorps travskola för att lära mig köra häst. Efter kursen blev det en månads heltidspraktik hos Marcus Lindgren och resten av sommaren spenderade jag i stort sett all ledig tid hos Oskar Svanberg för att lära mig mer. I oktober fick jag deltidsjobb där som skötare och nästa mål är nu att ta licens som kusk!

När började du intressera dig för spelet?

– Jag är tävlingsinriktad och har idrottat hela uppväxten med bl.a innebandy och fotboll, således var fotboll det självklara valet för sportspel när jag startade. Så fort jag fick upp ögonen för travet tog det dock över helt och sedan dess har det varit mitt enda sportfokus.


"Så fort jag fick upp ögonen för travet tog det dock över helt och sedan dess har det varit mitt enda sportfokus"

Hur lång tid tog det innan du insåg att du hade potential som spelare?

– Ganska tidigt ändå, jag lyckades på egen hand dra in mindre vinster för små summor och startade efter en tid ett tillsammanslag där jag snabbt fick återkommande köpare och jag har varit väldigt nära storvinster flera gånger. Jag gillar att sätta mig in i loppen och försöka gräva fram de bortglömda hästarna som kan överraska. Det roligaste som finns som travspelare är att sätta en spik till under tio procent på strecken!

Varför är travet en så rolig sport, enligt dig?

– För att det är en så otroligt bred sport med många detaljer som kan avgöra. Finns så otroligt mycket information att läsa sig till och som spelare kan man plugga sig till en vinst på ett sätt som är svårslaget. Självklart behöver man en del tur också. Men skickligheten avgör ofta - vilket jag tycker är roligt. Sedan är det så mycket kärlek i sporten med alla fina hästar som gör sådana otroliga prestationer. Känslorna bland alla inblandade är underbart få att se.

Avslutningsvis - vad vill du hälsa till alla dina andelsköpare från norr till söder?

– Jag vill rikta ett stort tack till alla köpare som är med mig i med och motvind. Nu var det ett tag sedan en större vinst trillade in och jag hoppas att det snart är dags igen. Jag fortsätter att kämpa med min spelfilosofi och tror att det kommer smälla till när vi minst anar det!

Följ Travstugan på Youtube