F7 C785 E4 E556 478 D B9 EC E3 ADB921300 A
Redaktion

Elitloppsvibbar i mitten av Finland

Seinäjoki är i folkmun inte bland de mest välkända städerna som finns. På lördag däremot riktas alla travblickar ditåt. Från mitten av Finland är det vibbar mot Elitloppet!

Seinäjoki är knappast något man ska känna till, med all respekt till den finska lilla staden. Seinäjoki ligger i höjd med Örnsköldsvik, cirka åtta mil från kuststaden Vasa.
Travsporten kan föra en till de mest märkliga platserna.
Nog är Seinäjoki högt upp på en sådan lista. Bara en sån sak att stall Untersteiner, pappa och son, är på plats med två hästar säger en hel del. Och i årets upplaga syns även en viss Alessandro Gocciadoro.

  • Seinäjoki Race står möjligen lite i skymundan till deltävling 2 av Paralympiatravet, men glöm för guds skull inte bort loppet på lördag.

Det ska bli högintressant att se toppstoet Dear Friend (Johan Untersteiner) som möjligen går mot slutet av tävlingskarriären innan aveln tar vid.
Efter hennes andraplats i Prix Helen Johansson på Vincennes fick hon resa hem till Sverige och ta igen sig. I mars återkom hon till banan igen och segrade först i Mars-Pokalen på Jägersro och senare även Stoeliten på Solvalla. 
Dear Friend är i sitt livs form just nu och ett välkommet tillskott i högsta eliten den här våren - så även som potentiell joker till Elitloppet?

Som alltid har stall Daniel Redén inslag när det vankas storlopp. Ja, till och med i lilleputt-staden Seinäjoki. 
Stallet reser över med Heavy Sound som vann spårlotten med sitt spår 1. Dessvärre har han haft sina trubbel genom karriären men vi har i hans två starter i år fått se vilken kapacitet han besitter. Två raka segrar har det blivit i år och på lördag kan han ta ännu en storseger i Finland. 2018 blev han vinnaren av St Michel Ajo på Mikkeli - då liksom nu sitter givetvis Kenneth Haugstad upp.

Det riktiga sommartecknet för storloppsäsongen är att Alessandro Gocciadoro dykt upp i Norden igen. 
Ja, han är inte helt oproblematisk att hantera och visst har han sina mörka historier på travbanorna, men det går heller inte att komma ifrån att det är ett tillskott i storloppen. Hans hästar är ständigt väl förberedda för att prestera. 
Och jaga biljett till Elitloppet.

70 000 euro är förstapriset i Seinäjoki Race. Visst är Paralympia-deltävlingen från Bergsåker i främsta centrum på lördagen, men glöm för guds skull inte bort racet från Finland. Även fast det rör sig om lilleputt-staden Seinäjoki.

Följ Travstugan på Youtube