• Hem
  • ELITLOPPET 2024: Försök 2-kollen
IMG 43231
Nyheter

ELITLOPPET 2024: Försök 2-kollen

22 maj 2024

På söndag är det dags för Elitloppet 2024. Travstugans Martin Engström har givetvis kollar igenom de 16 startande. Här är hans kommentar om försök 2 där han även sätter segerchans från skalan mellan 1-5!

1 HUSTLE RAIN - Mats E Djuse - Tränare: Mattias Djuse, skötare: Sebastian Lindberg
Segerchans i Elitloppet: 🔹🔹
  • Fjolårets vinnare av SprinterMästaren som lite överraskande har lyckats komma in i Elitloppet.
    Väldigt osynat kort i världseliten och mycket låg segerchans i årets upplaga. Utgångsläget gör däremot att han mycket väl kan nå finalplats ändå.
2 HOHNECK - Gabriele Gelormini - Tränare: Phillipe Allaire, skötare: Rémy Menoret
Segerchans i Elitloppet: 🔹🔹🔹🔹
  • Titelförsvararen som var hela Solvallas konung ifjol med seger i både Elitloppet och senare UET Elite Circuit Finale. Perfekt spår i försöket och når han spets släpper inte Gelormini ifrån sig positionen till någon. Starkt finalbud och outsider till slutsegern!
3 GASPAR DE BRION - Matthieu Abrivard
Segerchans i Elitloppet: 🔹
  • Till och med kretsen bakom åttaåringen överraskades av inbjudningen hit. Oerhört oviss men är åtminstone i toppform för dagen efter avslutningen på Caen-banan senast. Med lite flax når han final, men knappast en segerkandidat.
4 HORSY DREAM - Eric Raffin - Tränare: Pierre Belloche, skötare: Enzo Cive
Segerchans i Elitloppet: 🔹🔹🔹🔹
  • Kul att Horsy Dream får revansch att starta i Elitloppet, då han till fjolårets upplaga skadades tätt inpå. Härlig krydda med majestäten Eric Raffin i sulkyn och Horsy Dream är tre av de heta segerbuden i försöket. Tveklöst bra nog att kunna utmana om slutsegern!
5 FRANCESCO ZET - Örjan Kihlström - Tränare: Daniel Redén, skötare: Carolina Persson
Segerchans i Elitloppet: 🔹🔹🔹🔹🔹
  • Mångas svenskhopp i Elitloppet som verkligen gjort allting rätt sedan mer eller mindre dag ett. Är lite av ett unikum till häst och är den med Idao de Tillard som är främsta segerbudet i Elitloppet 2024. Trots Hohneck från spår 2 är Francesco Zet ettan i försöket!
6 DECISION MAKER - Carl Johan Jepson - Tränare: Stefan Melander, skötare: Sanna Ljungberg
Segerchans i Elitloppet: 🔹
  • Lite oväntat men roligt val av sen inbjudan till Elitloppet och stoet har ju haft en jättefin vår. Spåret gör henne däremot närmast torsk på att kunna nå finalplats och jag tror hon får svårt att göra upp i försöket.
7 BORUPS VICTORY - Daniel Wäjersten, skötare: Moa Bolynd
Segerchans i Elitloppet: 🔹🔹
  • Borups Victory är under spännande utveckling och som nu på riktigt är på väg in i världseliten. Behöver mycket tur från läget men med lite flax kan det möjligen bli en fjärdeplats i försöket. 
8 BENGURION JET - Alessandro Gocciadoro, skötare: Hannah Gustavsson
Segerchans i Elitloppet: 🔹🔹

Fjolårets vinnare av Sweden Cup hoppades så klart att ta ytterligare kliv i år och segerstrida i Elitloppet.
Nu blev det ett utgångsläge som gör honom mycket utelämnad, men ska sägas att Gocciadoro känner sig ofta väldigt självsäker bakom den här sjuåringen. Gör upp om fjärdeplatsen i försöket, men långsökt se honom som slutvinnare.

RANKING: 5-2-4-1-7-8-3-6

Följ Travstugan på Youtube