• Hem
  • Efter V75-kaoset - chatta med ATG
Atg_logo_large_transparent
Nyheter

Efter V75-kaoset - chatta med ATG

19 januari 2022

Det var på Nyårsafton som ATG åter fick stora problem med sajten vilket ledde till att flera spelare inte kunde lämna in sina V75-spel. Nu återkopplar spelbolaget kring problemen de hade och erbjuder därtill en chatt med sina kunder.

Intresset var stort till att vara med och spela på V75 under Nyårsafton som hade en rejäl mulijackpott. Intresset ledde till att spelbolagets sajt fick stora problem och där flera kunder inte kunde lämna in sina spel. 
Nu väljer spelbolaget att förklara bekymmerna.

ATG:s hemsida förklarar Per Gutesen, IT-chef på ATG, mer om vad som ledde till problemen. 
– När det var en halvtimme kvar till start av V75 kunde vi se att det började gå trögt i våra system på atg.se. Problemen eskalerade snabbt och en del kunder fick problem, bland annat med att logga in. Rent tekniskt var det en servermjukvara som används för att fördela trafiken mellan våra interna system som gick väldigt trögt och efter det slutade vissa servrar att fungera. Det påverkade i sin tur flera olika tjänster som blev svåra att nå. Eftersom trycket var extremt högt accelererade problemen. Det var aldrig totalt stopp. För en del gick det bra att logga in och spela, medan andra tyvärr inte kunde logga in.

Problemen vid Nyårsafton var inte första gången som ATG-sajten havererade och många spelare har kritiserat tekniken. Även detta bemöter Gutesen:
– Den aktuella mjukvaran som fallerade är väletablerad och används av många andra stora företag, även om vi tillhör den skara företag som vid vissa tillfällen har mycket hög transaktionsintensitet. Vi är fortfarande inte helt säkra på varför mjukvaran inte klarade av den stora trafiken. Vi har nu bland annat installerat fler servrar och gjort ändringar i våra kringliggande system för att fördela trycket per server ytterligare. Därutöver fortsätter vi att felsöka i andra delar av systemet.

Utöver Per Gutesens kommentarer på ATG:s hemsida så kommer de även erbjuda en chatt med spelare och kunder. På torsdagen 20 januari klockan 17:00 kommer Mikael Kudrén och Nicklas Jonsson sitta och svara på frågor.
Redan nu kan ni som vill lämna in era frågor - för att komma till chatten klickar ni här!