• Hem
  • Draget i laget » Umåker 13 maj 2023
Draget i laget
Nyheter

Draget i laget » Umåker 13 maj 2023

12 maj 2023

Det är en rejäl jackpot som väntar vid lördagens V75 som körs på Umåkertravet. Här är Travstugan-experternas drag i omgången - häng med!

DAVID DABESKOVIC - 1 Beast (V75-2)

1 Beast har visat fin form i vinter på isbana och har siktats hit. Här har Hanna Olofsson fått ett kanonläge med sin pålle och man växlar även upp med första barfota bak och eventuellt jänkarvagn. 

Han är inte så snabb ut och lär inte hålla upp någon ledning men skulle det klaffa fullt ut så tror jag han är med dom på målfotot. Just nu endast spelad till 3%. Det tackar vi för!

WILLIAM HERBINGER - 8 In Love Mearas (V75-2)

Mitt drag hittar vi i den andra avdelningen och det i 8 In Love Mearas som besitter bra startsnabbhet och nu även blivit nerstruken ett hack. Jimmy kommer ladda från början för att hitta bra position och ville få senaste loppet inför det här.
Så helt klart intressant till 1% i ett annars svår avdelning.

MARTIN OLSSON - 7 Power (V75-3)

Rent kapacitetsmässigt är 7 Power bästa hästen i loppet! Gick vintern 2022 i Frankrike och var ute i b.la Prix d'Amérique, sedan har man satsat på aveln och vilat från tävlingsbanan. 

Jag tror Bergh har han riktigt bra i ordning och har fått ett lopp i kroppen nu. De är möjligt att han behöver nått lopp till, men till den låga procenten känns han given att gardera upp favoriten med!

MARTIN ENGSTRÖM - 5 Father Simon (V75-4)

Daniel Wäjersten-stallet har Klass 1-loppet i sin hand med 2 Heartbeat Thunder men framförallt 8 Kingslayer Pellini som är den jag håller som förstarankad.
En bakom jag ändå vill varna för är 5 Father Simon. 

Från stallhåll låter de försiktiga kring uppgiften och att det kan behövas ytterligare lopp, men bakom Wäjersten-hästarna tycker jag loppet är mycket öppet och jag tycker sexåringen tillhör de bättre i det här loppet. Father Simon ska nu ska tävla i jänkarvagnen är en jag tror trots försiktigheten kan utmana!

ANDREAS STENBERG - 5 Gorm (V75-5)

Månlykke A.M. blir storfavorit i denna avdelning och den svenske mästaren är en otrolig individ i grunden. Dock en hel del frågetecken från min sida vad gäller årsdebuten och hur är det ställt med formen för dagen?

Nae, jag vill verkligen höja ett varningens finger för 5 Gorm som är vrålsnabb och med den amerikanska biken på denna gång så kan det mycket väl bli ledning hela vägen?

KIM LAGERHEM - 8 Havannah Line (V75-6)

Efter flytten till Wäjersten har hon tävlat riktigt bra med 5-2-1-2-1 i resultat och nu står hon passande till för ett smygläge på innerspår.

Jag hade henne som passhäst hos Untersteiner som tvååring och vet att Peter höll henne väldigt högt då - blir spännande att se vad hon kan uträtta som fyraåring och till 2% är hon tidig för mig i ett öppet stolopp.

JIMMIE NORDBERG - 13 Vilja T.Y.C. (V75-6)

I ett öppet stolopp där jag gärna betalar för några hästar vill jag inte spela utan 13 Vilja T.Y.C som vann med Per Lennartsson i sulkyn senast från ungefär samma läge på Solvalla!

Springspåret på tillägg kan bli perfekt och man har visat att man har fortsatt fin form och har större segerchans än ca 5%.

Följ Travstugan på Youtube