• Hem
  • Draget i laget » Solvalla-finalerna 25 mars 2023
Draget i laget
Nyheter

Draget i laget » Solvalla-finalerna 25 mars 2023

24 mars 2023

Det är topplopp som väntar under lördagen och Travstugan-experterna ger här sina drag i omgången som är deras måstestreck!

JIMMY WESTBERG - 3 HELL PATROL (V75-1)

Jag tycker 3 Hell Patrol är obegripligt lite spelad med sina 14%. Klar förstahäst i min bok och kanske t o m en chansspik för den vågade!?
Toppspår, toppkusk och att formen är absolut i zenit skvallrar framförallt prestationen senast på Bjerke om... Hästen lekte med den norska eliten, där topphästar som Ble Du Gers och Hede Darling var närmast i mål på behörigt avstånd.

KIM LAGERHEM - 4 SPECIAL CHANCE (V75-2)

Senast på Halmstad fick hon en fin resa på innerspår och avslutade fint till slut som tvåa bakom en överlägsen Judge D. Planen denna gång är att skicka till spets och släppa, högst troligt till favoriten 7 Frankie Godiva.
Med lite tempo och lucka till slut kan hon spurta vasst - med formen framflyttad och Magnus Djuse i sulkyn kan det räcka hela vägen! 5% rensar fint.

FELIX BERGGREN - 9 FRAZZE (V75-2)

9 Frazze har fått ett perfekt smygläge och med en snabb startrygg så kommer hästen sitta bra på det direkt! Hästen är i fin form och när jänkarvagnen nu åker på igen tror jag att skrällen är ett faktum. Favoriten finns det flera frågetecken på i min mening och i klass 2 brukar det kunna skrälla. Hela vägen Frazze!

MARTIN OLSSON - 9 FRAZZE (V75-2)

9 Frazze som var en riktig snackis sist som många gick ut och singelstreckade. Jag tyckte inte att han hade så bra chans sist som många andra, de var ett snävt spår i volten och man fick inte ha amerikanska vagnen, båda karriärens segrar har varit med den vagnen. Nu har man ett perfekt smygläge och känns som han kommer bli rejält bortglömd!

Travstugan new facebook v75 1200x630

WILLIAM HERBINGER - 9 COQUAHOLY (V75-3)

6 Coquaholy är för lite spelad till 8%. Nu rycker man skorna och sätter på Amerikansk vagn. Om jag läser Roger Walmann rätt så känns det som om han är mer positiv på just Coquaholy än favoriten 5 Bedazzled Sox.

MATTIAS KARLSSON - 1 BAD MANNER (V75-6)

1 Bad Manner streckad på under 2% i skrivande stund. Avslutade starkt till en andraplats senast på Momarken och kvalade in till klass I finalen under elitloppshelgen. Kanon läge denna gång och kan få loppet. Magnus A Djuse upp nu känns spännande. Måste med vid gardering!

JIMMIE NORDBERG - 10 DREAM SENSATION (V75-6)

Förra veckan vann draget på ett fint sätt, denna vecka går vi till ett öppet lopp där mitt drag har vunnit 50% av sina starter från bakspåret och verkligen visat form med tre vinster på de fyra senaste loppen.
10 Dream Sensatio
n sitter tränare Bergh bakom igen och med intressanta startryggar och många som vill framåt direkt tycker jag 5% känns mycket intressant.

DAVID DABESKOVIC - 3 COMES WITH AGE (V75-7)

3 Comes With Age har gjort två bra lopp efter uppehåll och han börjar hitta formen på riktigt. Har fått ett fint läge nu då han är startsnabb och det lär bli full laddning mot spets och därifrån blir han inte lätt att tas med.
Skulle Magnus Jakobsson släppa så behöver det klaffa med lucka till slut och det är inte helt omöjligt. Ett måstestreck då favoriterna har fått sämre läge än mitt drag!

Följ Travstugan på Youtube