• Hem
  • Draget i laget » Halmstad 11 mars 2023
Draget i laget
Nyheter

Draget i laget » Halmstad 11 mars 2023

10 mars 2023

Draget i laget är här inför V75 på Halmstad som både har sina stjärnor i listorna men även skrällbuden som vi ger er här!

MARTIN ENGSTRÖM - 3 Vanity Flair (V75-2)

Bakom favoriten i V75-2 ser det jämnt ut och en jag tycker är totalt underskattad är 3 Vanity Flair!

Jag tycker han sett jättebra ut i inledningen av sin karriär och den här gången är planen att köra honom barfota fram igen som han gick i höstas när han gjorde flera starka insatser.
Fyraåringen är högt på ranken hos mig men hos övriga verkar han helt borttappad!

MATTIAS ÅKESSON - 6 Drizzle (V75-2)

6 Drizzle har lottas till springspår och med kuskförstärkning i Björn Goop och barfotabalans lär man studsa till ledning. Från den positionen på Halmstads erkänt snabba banan blir han svårfångad.

FELIX BERGGREN - 12 Marabou Brodda (V75-2)

Draget den här veckan hittar jag i V75:s andra avdelning. Det är 12 Marabou Brodda som blir märkligt lite spelad. Hästen var nära att hålla undan till segern i en V75 final senast men blev snuvad på segern kort före mål.
Lättare motstånd nu och barfota fram! 7% är perfekt…

SIMON HAGEN - 1 Ferrari Sisu (V75-3)

Jag har hittat ett drag i Gulddivsionen. 1 Ferrari Sisu har tävlat på under vintern och gjort bra prestationer varje gång. Avslutade bra från dålig position senast och lottats till bättre spår här, även om han inte är snabb från start borde han hamna bra på det ändå och jag vill se favoriterna i något förberedande lopp innan jag går på någon av dem. Får bli mitt drag till runt 5% just nu.

KIM LAGERHEM - 5 Dixie Brodda (V75-4)

Diamantstoet är en öppen historia men jag måste ändå tro mycket på vår 5 Dixie Brodda även denna gång. Sist överraskade hon många när hon blev tvåa i sin V75 debut, sedan dess har vi vässat upp hennes slutspurt. 

Jag körde intervaller med henne igår torsdag och då kändes hon väldigt laddad! Kommer hon iväg från spåret och hittar position tror jag hon är med och segerstrider, vi fick en riktigt vass kusk i Andreas Lövdal.

MARTIN OLSSON - 5 Dixie Brodda (V75-4)

5 Dixie Brodda är en häst hos Oskar Svanberg där hänger en hel del i stallet, har även fått möjligheten att få köra henne i ett banjobb mellan V75 starterna. Hon går helt klart framåt från de loppet och kändes riktigt rapp i måndags på rakan. Hon var inte speciellt trött i mål sist men kunde helt enkelt inte accelerera så fort via stretchen.

Löser det sig bara vettigt från start så ska hon ha en bra chans. Hoppas Lövdal blir släppt till ledningen, då kan det nog räcka hela vägen in i mål. Ska gå barfota för första gången

Ew7h Ic XWQA Mum N

JIMMIE NORDBERG - 9 Italy Mearas (V75-4)

Diamantstoet med tre volter och mellanvolten brukar inte vara gynnade, men jag tycker det finns intressanta hästar som kan springa lika fort som de på dubbla tillägg och därför är 9 Italy Mearas intressant.
Sitter direkt i andraspåret, kan vara offensiv om det krävs men nog bäst med ryggar en bit. Måste ha stor segerchans och just nu runt 5%.

WILLIAM HERBINGER - 1 Call Me Brodda (V75-7)

Mitt drag hittar vi i den avslutande avdelningen och det i 1 Call Me Brodda där det låter bra och siktet är inställt på ledning. Blir svår att slå i ledningen. Chansspik för den vågade till 10%.

DAVID DABESKOVIC - 4 Corsaronero Font (V75-7)

4 Corsaronero Font har stått för två strålande insatser i Sverige där han senast fick sätta nosen först före Behind Bars. Det här är en väldigt bra häst som jag tror lär skörda en hel del på svensk mark. Han är inte så snabb ut men lär nog hitta en fin position ändå och med rätt ryggresa igen så blir han livsfarlig till slut. Carl Johan Jepson hoppar upp i vagnen igen och här kan de ta andra raka tillsammans.

CHRISTIAN SANDHOLM - 6 Kilimanjaro (V75-7)

I avdelningen förväntar jag mig rejäl körning hela vägen. Vi har 7 Laradja Vrijthout från spår långt ut som bara har en växel, full gas. Invändigt står några startsnabba ekipage som säkert kommer försöka svara. Att det blir tempo råder ingen tvekan om i mitt badkar. Det tror jag gynnar den holländska hästen 6 Kilimanjaro. 

Kilimanjaro har jag följt sedan den var unghäst och tyckte redan då det var något speciellt med honom. Kommer nu med toppform direkt från Nederländerna, och har inte resan satt ned honom så kommer han blanda sig i tätstriden här.
En både stark och snabb häst som besitter hög kapacitet. Plockar vi tidigt till 3%!

Följ Travstugan på Youtube