• Hem
  • DRAGET I LAGET » Dragen inför årets första finaler!
Draget i laget
Nyheter

DRAGET I LAGET » Dragen inför årets första finaler!

2 februari 2024

Lördagen erbjuder oss fin travsport och på Solvalla är det dags för årets första V75-finaler! Här är några av Travstugan-gängets drag i omgången!

JIMMIE NORDBERG - 11 Corazon de B. (V75-1)

11 Corazon de B. tror jag är bästa hästen i fältet men utgångsläget är sämre. Dock nedstruken ett spår och det kan vara gynnsamt.
Bara det blir lite tempo under vägen har man en vass avslutning och under 10% tycker jag är mycket intressant. Hästar har vunnit från bakspår tidigare och har fem av åtta på banan.

Spela med Jimmie!

FELIX BERGGREN - 8 Global Dependable (V75-2)

Veckans drag hittar jag i V75-2! 8 Global Dependable såg riktigt fin ut vid vinsten senast och formen är bibehållen till denna starten.
Spåret är dåligt men vi får 2% och första gången med amerikansk sulky! Blir det lite tempo så spurtar han vasst här!

Spela med Felix

WILLIAM HERBINGER - 6 Leo The Lion (V75-4)

Förra veckans drag satt ju perfekt! Ska upprepa bedriften igen denna vecka:)
Mitt drag kommer i fjärde avdelningen och det från stall Kylin-Blom med hästen 6 Leo The Lion som Mats Djuse sitter upp bakom. Låter bra fram stallet och hästen ska vara startsnabb och tål tufft offensivt upplägg. 4 % här rensar fint!

Spela med William!

CHRISTIAN SANDHOM - 7 Top Score (V75-4)

Nästintill olösligt i den fjärde avdelningen så vi tar fram den breda rollern. Först in på systemet åker 11 Top Score som är på besök från Finland. Kommer med tre raka i fin still och formen är på topp för dagen. 

Hästen har i Finland gått med 13 mm broddar som de nu förhoppningsvis kan byta till sommarskor runt om.
En rejäl lättning och tränaren tror att hästen kan springa en 14 tid vilket skulle räcka långt. Blir det inte för mycket med lättningen för hästen så tror jag han slutar långt fram

Spela med Christian

MARTIN ENGSTRÖM - 10 Global Difference (V75-5)

Jag har flera gånger pratat gott om denne 10 Global Difference och vid ögonblicken han verkligen är på topp håller han hög kapacitet.
Han gick otroligt starkt över slutvarvet senast på Kalmar efter inledande galopp och i det här fältet blir han alldeles för bortglömd.

Han är mer av starka sorten och jag inbillar mig att hans avslutande 800 meter kommer bita väldigt bra. Det ser även ut att bli fart på loppet där framme vilket skulle gynna femåringen.
Ett måstestreck för mig i Klass 1-finalen!

Spela med Martin!

Följ Travstugan på Youtube