• Hem
  • DRAGET I LAGET: Åbys stjärndag på V75!
Draget i laget
Nyheter

DRAGET I LAGET: Åbys stjärndag på V75!

3 maj 2024

Draget I Laget har som vanligt stenkoll på vilka man MÅSTE ha med på kupongen. Här är Travstugan-experternas drag inför V75!

JONAS HARRYSSON - 1 Larry Wood (V75-1)

Det är V75 på Åby med open stretch och då tror jag Nr 1 Larry Wood kan få en fin resa invändigt och sen smälla till över upploppet.
Joakim Lövgren kör, rätt startsnabb häst och det är Amerikansk vagn på. 7% i skrivande stund.

JIMMIE NORDBERG - 3 Eteria (V75-2)

3 Eteria smyger lite bakom Kolginis armé. Från spår tre kan man kanske tidigt hitta ner i andraspåret och sedan går man på när man behöve och har en stark avslutning. 
Hästen har vunnit sex av åtta lopp och var med under elitloppshelgen ifjol och var bra. 5% kommer man nog inte få igen på hästen och är mitt drag i omgången.

JOEL ALENMALM - 4 Global Etalon (V75-4)

4 Global Etalon är en fin fyraåring som kommer med två raka segrar efter en tid i Frankrike. Nu vankas det barfota runt om och toppformen är nog nära. Jag tror han har bra chans att blanda sig i segerstriden i detta lopp.

CHRISTIAN SANDHOLM - 5 Beachcomber (V75-5)

Vill varna för 5 Beachcomber som fick testa på monté i senaste starten. Jag tycker han gjorde det bra och det kanske kan ge en lite nytändning inför denna start i sulky. Han har en riktigt vass speed om han får ligga med på rulle, och skulle tempot vara lite för högt här så tror jag han kan fälla samtliga.

V75

WILLIAM HERBINGER - 9 Emma Jet (V75-6)

I den sjätte avdelningen tycker jag 9 Emma Jet blir bortglömd till 3%. Vann på fint sett senast i ledning men går från flera positioner. Man åker nog inte långväga för att få med sig mat pengar direkt

FELIX BERGGREN - 9 Kentucky River (V75-7)

Draget på Åby är ingen miljonskräll kanske men likväl en bra vinnare! Jag tror 9 Kentucky river bara vinner Paralympiatravets final… många kommer gardera här eller gå på andra hästar, men när Redén låter så uppåt på hästen tvekar jag inte!

Körande Örjan Kihlström vet exakt vart mållinjen ligger när storloppen i maj ska avgöras också. Bra spik till stundande 19%.

MATTIAS ÅKESSON - 2 Castor the Star (V75-7)

Har lottats till ett perfekt utgångsläge, då hästen är väldigt startsnabb. Hästen har 2 lopp i kroppen och förberedelserna hade inte kunnat vara bättre enligt tränaren.
Bra stallform och från rygg ledaren så tror jag övriga få se upp!

Spela med Åkesson på V75 här!

JIMMY WESTBERG - 9 Herakles Zet (V75-4)

I veckans fantastiska V75-kupong så hittar jag roligaste draget i Kungapokalen tillika V75-4. Nu när storloppen dyker så växlar stall Reden upp ordentligt, och här får man 9 Herakles Zet till endast 7%. Fjärdeplats i Kriteriet förra året bla. Och nu Goop upp... Måstestreck

Följ Travstugan på Youtube