• Hem
  • Draget i laget » Åby 1 april 2023
Draget-i-laget-7
Nyheter

Draget i laget » Åby 1 april 2023

31 mars 2023

Travstugan har som alltid koll på dragen inför V75. Här är några av experternas smällar i omgången man måste ha med. Häng gärna med på någon av experterna om de har just DITT drag!

DAVID DABESKOVIC - 8 Ture L.A. (V75-1)

8 Ture L.A årsdebuterade senast men hoppade efter en bit. Han såg riktigt fin ut efter galopp och gick riktigt starkt till slut.
Nu har han fått ett chansartat läge men skulle Johan Untersteiner hitta ut med sin pålle som jag tror han gör så lär han sluta i segerstriden. Stall Untersteiner går som tåget för dagen.

JIMMY WESTBERG - 7 Cicero T.G. (V75-3)

Draget i laget denna vecka kommer i den rätt svaga Gulddivisionen, tillika V75-3 där den norska gästen 7 Cicero T.G startar med toppchans enligt mig. 

Hästen stångades mot bla San Moteur under fjolåret och mot Calgary Games året dessförinnan. Motståndet denna gång är inte riktigt av den kalibern om man säger så...Trots årsdebut så är det ju ett fynd till endast 10%!

ANDREAS STENBERG - 5 Nina Ginto (V75-4)

Från ett smaskigt utgångsläge väljer jag att gå hårt på Sofia Aronssons, 5 Nina Ginto. 
Hästen har prenumererat på usla utgångslägen en längre tid men har ändå stått för fina insatser varje gång utan att få sätta nosen först.

Diamantstoet är stängt vid 1,5 miljoner och även här står ”Nina” perfekt inne i loppet. Hon känns precis lika fin som vanligt för dagen och håller god form. Motståndet är inget som skrämmer och det låter från stallet som att man ska testa för ledning och väl där dirigera loppet hela vägen. Sånt gillar mina öron och tidig spik från mig!

CHRISTIAN SANDHOLM - 2 Arvid S.H. (V75-5)

I den femte avdelningen blir 1 Kentucky River alldeles för stor favorit i sin årsdebut.

Ledningen är inte tillgänglig från start, utan dit kommer 3 Tabasco C.D. ta sig. Därefter tror jag Uhrberg gör ett allvarligt försök med 2 Arvid S.H., och får överta.
Arvid S.H. är urstark och därför tror jag Persson gladeligen släpper (speciellt med tanke på Åby’s dubbla open stretch). Kentucky River kan spurta riktigt vasst men från tredje inner så har han minst 2 längder att ta igen över upploppet och i min bok ligger därför spelvärdet på andra ekipage i avdelning fem! Från ledningen tror jag Arvid blir svårslagen och till fina 7% så är han ett riktigt trevligt drag i omgången.

JIMMIE NORDBERG - 15 Precious Lane (V75-6)

15 Precious Lane ska gå barfota runt om igen och trivs med det, kan ganska fort vara ikapp de bästa hästarna på främre volten och med sin hårdhet och speed tror jag man kan plocka ner alla över Åbys upplopp och tycker 5% känns mycket intressant!

WILLIAM HERBINGER - 15 Precious Lane (V75-6)

Ny vecka, nya möjligheter. I senaste starten varnade jag för 15 Precious Lane men det var den omgången som gick på Momarken som tydligen inte hade skotvång och som man kan säga ett och annat om... 

Nu ryker skorna och tycker Precious Lane gjorde det bra senast. Vi vet ju att det brukar skrälla i Diamantstoet och att dom med tillägg brukar vara i topp. Till 5% är Precious Lane ett riktigt kap denna omgång!

FELIX BERGGREN - 3 Keystone Cash (V75-7)

Veckans drag är ingen superskräll, men å andra sidan är det en superbra spik i mina ögon! 

V75-7 blir rundspelat och många verkar vilja gardera brett. Då tar jag ställning och spikar nummer 3 Keystone Cash. Kusken Nicklas Korfitsen va riktigt uppåt inför senast på Momarken, men spåret var dåligt och banan likaså den gången. Nu låter man de andra ekipagen köra sönder varandra och sedan avgör Korfitsen över Åbys upplopp. 14% i skrivande stund.

MARTIN ENGSTRÖM - 10 Leroy Boko (V75-7)

Avslutande Klass 1-loppet ser ut som en jämn historia och trots bakspåret håller jag 10 Leroy Boko väldigt högt! 
Med framspår hade jag möjligen rent av trott på toppchans - nu måste man ha lite respekt för utgångsläget härifrån...

Femåringen är av bättre klass än Klass 1 när han är i ordning och även fast han står halvtufft inne så tror jag ändå det är stjärnmaterial för framtiden. Barfota fram den här gången och det ser ut som att det blir bra tempo på det där framme. 
Leroy Boko ska med tidigt om ni vill överleva sista omgången!

Följ Travstugan på Youtube