• Hem
  • Deltävling åtta avgörs på Åby
Travstugan v75 champion mattias andreas
Nyheter

Deltävling åtta avgörs på Åby

4 december 2020

VM i V75 blev tyvärr inställt år 2020. Men det hindrar inte Travstugan från att utse sin bästa V75-spelare när det kommer till andelsspel.

Sju spännande och fartfyllda lopp inom travets elitserie väntar även denna lördag när V75 besöker Åbytravet i Mölndal, strax söder om Göteborg.

Russinet i kakan blir utan tvivel veckans gulddivision, tillika Legolas minne som är V75-5. Här hittar vi bland annat 10 Very Kronos som varit sanslöst bra på slutet och övertygat stort. Det gjorde dock även elitloppsdeltagaren 1 Disco Volante i sin senaste start, när han fullkomligen "dansade" runt travovalen och tog en mycket enkel viktoria från ledningen. 
Blir det en ren duell mellan dessa två? Eller bör vi se upp för ytterligare ekipage?

Duell blir det i vart fall i Travstugans V75 Champion-tävling, där hästägaren och spelexperten Mattias Karlsson från Gävle, ställs mot en av Travstugans projektledare, Andreas Lundin från Stockholm.

  • Vi har självklart tagit "pulsen" på lördagens duellanter:

    Mattias Karlsson

    Hur laddar du upp inför lördagens stora drabbning?
    Som vanligt, det är hårt plugg som gäller det finns inga genvägar.

    Vilka förväntningar har du på dig själv inför duellen?
    Självklart är det inget annat än vinst som gäller och en förlust skulle vara en stor besvikelse. Men jag har stor respekt för min kollega som brukar vara grym på att hitta omöjliga skrällar och Åby är en skrällvänlig bana med sin open stretch på upploppet.

    Hur ser spelformen ut just nu, på en skala 1-10?
    Formen är helt klart stigande och på gång! I lördags hade till exempel vinst för Cyber Lane i gulddivisionen givit en fin återbetalning med sex stycken "6:or" på andelen Karlssons Luring.

    Vilken häst tror du vinner i veckans gulddivision, V75-5?
    Det givna svaret är ju såklart 10 Very Kronos. Men 1 Disco Volante blir såklart ingen enkel nöt att knäcka från ledningen. Pass upp för 9 Slide So Easy!

    Mattias Karlsson V75 Champion

    Mattias deläger bland annat Nobel Amok - som skördat stora framgångar inom Rikstoton.

    Andreas Lundin

    Hur laddar du upp inför lördagens stora drabbning?
    Började att läsa på inför omgången redan i måndags, då det väntar digital julfest i eftermiddag. Så jag känner mig väl förberedd och hoppas att turen är på min sida denna viktiga lördag i december.

    Vilka förväntningar har du på dig själv inför duellen?
    Förväntar mig inte att jag ska lyckas besegra Mattias, som är en mycket skicklig spelläggare och dessutom verkar vara i bra form för dagen. Men förhoppningar har jag givetvis! Vore riktigt kul med full pott nu när det verkligen gäller. Vi gör ett tappert försök..

    Hur ser spelformen ut just nu, på en skala 1-10?
    Jag säger faktiskt pass på den frågan, då det har varit väldigt spridda skurar de senaste veckorna. Dagsformen kan med andra ord vara allt från 1 till 10. Vi får se på lördag, helt enkelt. 

    Vilken häst tror du vinner i veckans gulddivision, V75-5? 
    10 Very Kronos ser ut att ha en riktigt fin uppgift, trots bakspår. Tycker samtidigt att loppet känns lite lurigt och blir inte förvånad om vi får se en skräll som vinnare. Är otroligt svag för norrmannen 4 Floris Baldwin, som både är spurtstark och ständigt underskattad av många spelare. Kommer definitivt att finnas med på min kupong!

    Lördagens andelsspel till V75 hittar du här

    Travstugans V75 Champion-tävling pågår under perioden 17 oktober till 31 december och avgörs genom andelsspel till V75, där varje andel kostar 55 kronor. Intjänad avgift på dessa andelar går oavkortat till Travstugans insamling för Barncancerfonden.

    Resultat hittills i tävlingen

    17/10 Mattias Pettersson och Simon Hagen, 6 rätt mot 5

    24/10 Rasmus Hagström och Niklas Lindstedt, 6 rätt mot 6

    31/10 Sandra Luomala och Kim Lagerhem, 4 rätt mot 6

    7/11 Simon Wall och Jonas Sohlin, 2 rätt mot 2

    14/11 Johan Karlsson och Andreas Stenberg, 7 rätt mot 6

    21/11 Daniel Aldemir och Christian Sandholm, 4 rätt mot 5

    28/11 Martin Engström och Mattias Åkesson, 3 rätt mot 4

    5/12 Mattias Karlsson och Andreas Lundin

    Åldergräns 18 år. Spela ansvarsfullt!
    Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

    Följ Travstugan på Youtube