Atgcirkus
Redaktion

BolibombATG

Man ska acceptera lite utsvävningar emellanåt men nu får faktiskt spelbolaget ATG växa upp. Jag blev åter en arginst gubbe när jag på onsdag förmiddagen fick ta del av ett minutlångt klipp där de försöker lyfta Elitloppet med ett barnkalas.

Ja, ni ser ju bilden jag har överst här. Jag klippte ut bilder från det rörliga videoklippet som ATG lade ut på onsdag förmiddagen. 

Via deras sociala medier försökte de hetsa igång Elitloppet och för att locka stora massan är det tydligen att förlöjliga hela travsporten.
Ni får hemskt gärna tycka jag är en löjlig och kränkt lill-gubbe, men nu är det för nittioelfte gången som spelbolaget väljer den vägen. 

Vi var ju ett par småsura djäklar som reagerade åt cirkusen och där spelbolaget var pigga nog att replikera med svar som;
"Alla travälskare vet nog precis vad Elitloppet är. För att skoja till det och gå utanför det sportsliga emellanåt för att nå även folk utanför den målgruppen skadar nog inte!
" samt "Det var bara några galningar som laddar upp i studion!"

  • Ja, visst kan man tänka lite annorlunda emellanåt och inte harva runt i samma hjulspår. Problemet nu är väl att harva runt i ett hjulspår är precis vad ATG gör.
    Att gå utanför målgruppen är ett sunt tänk för att bredda intresset, men bekymret i mig ligger i att spelbolaget var och varannan gång nästan förlöjligar travsporten och knappast ger en bild av hur raffinerande eller underbar den är.

Tänk bara den dagen de väljer att lyfta fram travet med en välkammad ponny, ett gäng tranor som surrar Harry Boy eller någon snubbe som står med en massa guldtänder. 
Ja, hade ATG börjat spåra ur på det viset hade jag varit orolig.... Fast vänta här nu.

  • Skulle jag vandra runt på ATG och deras marknadsavdelning är jag inte säker på att alla helt varit medvetna om att det faktiskt är travhästar som det där Harry Boy eller V75 är en del av.
    Och för en som är helt ointresserad av trav tror säkert det är ett cirkusevenemang de betalar Elitloppsbiljetter till. Vart. Fan. Är. Tranorna!?

Ja, nej. 
Det blir ett rena rama Bolibompa av det här bara och nu blev det att jag på Norges nationaldag lackade loss.

UPPDATERAT:
Jag skrev övre texten vid klockan 10:30 på onsdagen.
Väl vid klockan 12:30 var hela reklamklippet plötsligt raderat från ATGs sociala medier...!

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube