• Hem
  • BACKSPEGELN: Tillbaka med besked
IMG 5124
Nyheter

BACKSPEGELN: Tillbaka med besked

21 oktober 2024

Vi tar en liten titt i backspegeln och nämner ett par punkter från travveckan som gick! Bland annat regidebutant som var tillbaka med besked.

LÖPGLAD ÅTERKOMST FÖR DUBBLE MILJONÄREN

I tisdags var Gaylord Am tillbaka i svensk travsport och så även i svensk regi, nämligen stall Timo Nurmos.
Med Björn Goop i jollen var det en löpglad Gaylord Am som i ett lågt tempo kunde köra sig fram tidigt och få överta ledningen.

Därfrån var Gaylord Am väldigt löpglad och kunde vinna mycket enkelt. Det var skoj att se intrycket på honom och 40 000 kronorna i segerchecken innebar även att han blev dubbel miljonär.
Nu ska det bli intressant att se vad som kommer härnäst...

STONA VAR GREJEN I ONSDAGS

Under onsdagen var det fina Breeders' Crown-tävlingar från Kalmar och Romme. 
Fartmässigt var det väl ofta som tempot gick ner rejält i mitten av loppet. Samtidigt kunde vi ändå imponeras av en del intryck.

Claes Sjöström ledde runt om med Lavender och stoet var omöjlig att slå från ledningen. Samme Sjöstörm lyckades även skrälla med Roger Walmann-tränade Cashman J:R.

Annat sto än Lavender som imponerade var Eteria med Daniel Wäjersten. Hon var bra redan hos Reijo Liljendahl men nog fanken känns det som att hon redan tagit ytterligare kliv hos Wäjersten!

Skarmbild 2024 10 15 202336

Gaylord Ams upplopp i tisdags

RIKARD SKOGLUND-GATE

Att resa utomlands och uppleva kulturer annan än den svenska kan berika ens sinne. Den ger en även erfarenhet och framförallt kan den ge en ny syn över saker och ting som man inte riktigt gjort hemma i sin trygga vrå.

Rikard N Skoglund har vänt över till USA och just att få uppsyn över verkligheten är något som ploppat upp i hans huvud.
I veckan gick han ut via sina sociala medier och ifrågasatte Svensk Travsports VD, Maria Croon.

Jag tror knappast han hade skrivit samma inlägg om han fortsatt bara rört sig i den svenska vardagen.
Skoglund kritiserar synen från dagens ST och ser hellre att Jörgen Forsberg, tidigare VD på Solvalla, kliver in och styr upp.

Vare sig jag håller med Skoglund eller ej så uppskattar jag varmt när någon aktiv "vågar och vill" uttrycka sig i en sport som har alldeles för få av den sorten!

Skarmbild 2024 10 18 092219

Rikard N Skoglund på sociala medier

FRUSTEN OCH FLYGANDE SEGERN

På fredagen delade Bollnäs och Färjestad på V64-kvällen.

  • Från Bollnäs fick vi framförallt se L.A.Boko som tog sin första seger för regi Maria Törnqvist. Med Dwight Pieters i sulkyn var hästen närmast frustande bestämd över att vinna och hela hans intryck över upploppet skrek "nu jäklar!"
  • Det sista från Färjestad var John Deeres Pokal där Magnus A Djuse fick köra Colibri Jet för stall Alessandro Gocciadoro. Snacka om att hästen gjorde comeback med besked.
    Han var riktigt ruggig och fick oktober-kvällen att påminnas som en försommarkväll sett till hans flygande uppvisning!
Följ Travstugan på Youtube