• Hem
  • AVSLUTNINGSRANKEN: Vem vinner fartfesten?
Winner Brodde
Nyheter

AVSLUTNINGSRANKEN: Vem vinner fartfesten?

31 januari 2024

Gulddivisionen innehåller jättefavorit och är därför något färglöst att ranka igenom. Istället har Martin Engström valt att kolla in Bronsdivisionen som han tror blir en fartfest!

Det är en Bronsdivision över 2 140 meter/autostart som jag redan vid loppets anmälning gick igång lite på.
Loppet innehåller flera kapabla Bronshästar som borde göra det till en fartfest från start till mål!

1 - 3 WINNER BRODDE - Erik Adielsson
Tränare: Johan Untersteiner

Jag fastnade för Winner Brodde direkt efter spårlotten och tycker även det är klart plus att det är autostart då han åter kan få tävla med jänkarvagnen. 
Avslutningen senast på Kalmar blev en perfekt genomkörare inför finalerna och jag tror Winner Brodde reser till Solvalla i toppform. Med det här utgångsläget tycker jag han är hästen att slå!

2 - 5 DANAO DEGLI DEI - Adrian Kolgjini

Det går minst sagt att påstå att italienaren fått en pangstart hos Adrian Kolgjini och intrycket i två senaste starterna har varit makalöst vassa.
Det ska bli intressant se vad Kolgjini väljer att göra; om han försöker bomba sig fram mot ledningen igen och lägga allt på ett kort eller sätta sig i bra position - det är trots allt 2 140 meter nu och inte 1 640 meter. 
Självklart är däremot att Danao degli Dei är högt upp på ranken och minst lika tidig som Winner Brodde.

3 - 11 ESPOSITO - Magnus A Djuse
Tränare: Timo Nurmos

Det blev nog en och annan perkele hos stall Nurmos när de fick se startlistan. Det råder ingen tvekan om att bakspåret är klart minus för Esposito. Vid framspår hade han kunnat vara förstahäst rent av, men nu får han stå tillbaka lite bakom de över honom. 

Adrian

Kan Adrian Kolgjini åter bjuda på fartfest?!

4 - 9 IT'S PEPPERTIME - Jorma Kontio
Tränare: Katja Melkko

Jag tror det gjort oerhört gott för It's Peppertime med loppet i kroppen och tränaren har garanterat siktat hit med hästen. Bakspår är ju inte jättebra, men han är mer stark än snabb och kommer därför tåla att göra jobbet. 
Inställningen gör att han kan strida om plats - däremot inte känslan att han kan vinna.

5 - 10 MONEY SMILE - Örjan Kihlström
Tränare: Per Linderoth

Många har ju med sig att Money Smile gick jättebra över slutvarvet senast och visst kan det se ut som att det blir något liknande här. Detta är likt It's Peppertime som en krigare och jag tror även Örjan Kihlström kör helt perfekt. Jag har svårt se honom som en vinnare, men 3-5:a är absolut möjligt!

6 - 4 TEARSINHEAVEN - Peter Untersteiner
Tränare: Johan Untersteiner

Han känns inte lika aktuell som Winner Brodde även fast det kanske inte skiljer mycket mellan de två.
Jag är osäker på vart han hamnar i loppet härifrån. Det blir ju knappast någon ledning och jag tror det ser mer aktuellt ut med topp 5 som rimlig förhoppning!

7 - 8 XANTHIS HILTON - Mats E Djuse 
Tränare: Stefan Melander

Med spår längre in bakom bilen hade Xanthis Hilton tveklöst varit segerbud. Nu är det spår längst ut bakom bilen och det kommer krävas en massvis av flax längs vägen för att Nuncio-sonen ska segerstrida. 
Han har en jättefin form för dagen men även fast det är fältets ende miljonär så blir det svårt.

8 - TRITON - Mats Gunnarsson

Det blev startgalopp senast men det struntade Triton fullständigt i när han är i den toppformen han är i. Nioåringen är riktigt bra för dagen, men att han ska vinna från spår 12 i Bronsfinal är ändå tämligen långsökt. Bra nog att kunna överraska om möjlig 5-8:a i loppet men inte mer än så.

Gunnarsson Mats segergest

Mats Gunnarsson hoppas upprepa segergesten med Triton

9 - MIDNIGHT SPECIAL - Dante Kolgjini
Tränare: Adrian Kolgjini

Intressant joker i loppet det här då sjuåringen håller absolut toppform och är snabb bakom bilen. Dante Kolgjini kommer försöka bomba sig framåt direkt, men jag har svårt att se ekipaget ta sig förbi några av de invändiga och känslan är att Midnight Special är sårbar om han inte når någon ledning.

10 - 1 ONE CRISTAL - Per Lennartsson
Tränare: Stefan Arvidsson

One Too Many-sonen kommer mer garanti bli överflyglad från innerspåret och det är stor risk att han hamnar långt bak tidigt. Får en resa på innerspåret hela vägen och kan möjligen med lite tur hitta ut sista biten och kontra ner några - men jag håller ändå One Cristal som chanslös i loppet.

11 - 2 GLOSTER GLADIATOR - Carl Johan Jepson

Håller en hygglig form men är ute mot några lite för tuffa konkurrenter i det här loppet och jag tror det blir svårt för Gloster Gladiator att hänga med om en bra placering trots att utgångsläget är bra.

12 - 7 WILL I AM - Kajsa Frick
Tränare: Leif Witasp

Även med ett bra utgångsläge hade det varit djupt vatten för Brad de Veluwe-sonen. Nu är det spår sju vilket gör det än mer tufft för honom. 

Följ Travstugan på Youtube