• Hem
  • AVSLUTNINGSRANKEN: Spårat och klart?
Hipster Am segerdefilerar
Nyheter

AVSLUTNINGSRANKEN: Spårat och klart?

7 februari 2024

Inför helgens roliga V75-omgång har Martin Engström valt att ögna igenom avslutande Silverdivisionen. Är det spårat och klart för Hipster Am!?

1 - 1 HIPSTER AM - Mats E Djuse
Tränare: Stefan Pettersson

På förhand ser ju uppgiften krattad ut för Hipster Am. Med innerspår över kort distans kommer Mats E Djuse givetvis ladda iväg och försöka försvara innerspåret. 
Hipster Am över en sådan här uppgift borde vara hästen att slå och det sannolika är ju att han leder runt om.

2 - 9 CROWN WISE AS - Magnus A Djuse
Tränare: Veikko Haapakangas

Crown Wise As kommer verkligen fånga uppmärksamhet den här lördagen. Jag tyckte han var högkapabel hos stall Untersteiner och nu är han hemma i Sverige igen efter en tur hos Jean Michel Bazire.
Tränare Haakapangas har full koll på Bazires upplägg och kommer ha Crown Wise As i ordning direkt i Sverige-comebacken. Han har en bra startrygg och kommer sitta bra på det tidigt - lita på att Crown Wise As segerstrider!

3 - 4 HANNIBAL FACE - Björn Goop

Hannibal Face har jag alltid hållit högt och jag har även vurmat för honom i senaste starterna. Han har inte alls presterat och är givetvis lite av ett frågetecken för dagen.
Nu är han tillbaka efter vila och från fjärdespåret över kort distans räknar jag med att han är bra i ordning. Hannibal Face från det här läget är för mig alltid ett segerbud!

Hannibal Face m l

Studsar Hannibal Face tillbaka?

4 - 7 GAME BRODDE - Peter Untersteiner
Tränare: Johan Untersteiner

Femåringen var jättebra senast på Axevalla och är i toppform för dagen. Hingsten är startsnabb och kommer givetvis ge ett rejält försök mot ledningen - om det lyckas är en annan fråga.
Vid ledning är Game Brodde mycket svår att passera, men oavsett ser jag honom som minst ett starkt platsbud!

5 - 3 DOGE AS - Adrian Kolgjini

Det blev galopp senast i volt. Nu är det en betydligt mer passande uppgift för Doge As. Han har nu den genomköraren i kroppen, men visst är han litet frågetecken kring dagsformen. Skulle Doge As vara i form ska han vara att se upp med. 
Jag har väl ändå svårt se honom som hetare segerbud än de fyra övre men visst är han ett platsbud i loppet.

6 - 10 COMBAT FIGHTER - Erik Adielsson
Tränare: Anders Svanstedt

Snacka om att Combat Fighter är nästagångarnas nästagångare den här gången. Han är verkligen i toppform för dagen och avslutningen senast var ruggig. 
Det ser ut att bli något liknande den här gången. Han har nog ingen stark segerchans, men i den formen han är i just nu kommer han blåsa ner många över upploppet.

7 - 5 S.G.MISTRAL - Örjan Kihlström
Tränare: Roger Walmann

Det var ju ingen välvande insats senast av S.G.Mistral och jag har lite halvsvårt att sätta in honom i Silverklassen. Örjan är ju alltid Örjan, men jag tror S.G.Mistral som bäst kan nå en 4-5:e plats.

8 - 11 RANDEMAR R.D. - Sofie Ericsson
Tränare: Madeleine Nordström

Randemar R.D. har varit riktigt bra i sina senast starter och kusken Sofie Ericsson har kört honom helt perfekt. Tioåringen ska verkligen tas på allvar för att kunna "bråka" om topp 5-placeringarna, men att det ska vara ett segerbud har jag ändå svårt att se.

Nugget Zon pris

Nugget Zon är sannolikt bortlottad från segerstriden.

9 - 2 INNOVATION LOVE - Robert Bergh

Innovation Love kommer försöka vara med från start för att lägga sig i rygg på Hipster Am och sen försöka nyttja extraspåret. Jag tycker Innovation Love är en ojämn djäkel som oftast är svår att räkna på och så även nu.
Kan få en bra liftresa i loppet, men någon vinnare här är det inte.

10 - 12 NUGGET ZON - Carl Johan Jepson
Tränare: Marcus Lindgren

Nugget Zon är verkligen på väg upp i form tror jag, men nu är det spår 12 över kort distans vilket kommer vara en riktigt svår uppgift. Jag tror han mest kommer köras runt ovalen här och sikta in sig på nästa uppgift.

11 - 8 KING OF GREENWOOD - Mika Forss
Tränare: Per Henriksen

Sjuåringen har visat form under hela vintern och senast blev han fast och fick aldrig se dagens ljus. 
King of Greenwood trivs främst över längre distanser så spår 8 över en kort distans är helt fel uppgift för hans del.

12 - 6 FULL OF MUSCLES - Ulf Ohlsson
Tränare: Per Henriksen

Jänkarvagnen åker på nu bakom sexåringen när det vankas autostart men liksom stallkamraten så är detta inte något som Full of Muscles gör sig gällande i.

Följ Travstugan på Youtube