Stefan Persson2
Redaktion

"Äntligen en boll i rullning"

Idag möttes vi av ett mycket stort och hedersfullt beslut från Stefan Persson. Och äntligen har vi en boll som är i rullning.

På lördagen körs årets upplaga av Kungapokalen. Det är ett av årets största unghästlopp med rejäl prischeck. På fredagen var det ändå en Stefan Persson som tog ett starkt beslut. 
Magnus Dahlén är åter i blåsväder. Det var snart nio år sedan han var där senast. Och nu är vi där igen.

Efter en alldeles för kort avstängning 2015 kom han tillbaka och det ska sägas att många av våra kuskprofiler obekymrat satt sig upp bakom hans hästar igen. Så även Stefan Persson. Inför Kungapokalen 2024 var Persson uppsatt bakom stall Dahléns King of Twilight. Efter det nya blåsvädret för Dahlén var det en Stefan Persson som fick nog.

Jag tyckte han förklarade sig mycket rakryggat och korrekt för Travronden kring hur han resonerat tidigare. Att ge folk en andra chans är nobelt i sig. Nu var den chansen förbrukad för Magnus Dahlén. Trots ett mäktande Kungapokalen runt hörnet hoppade Persson av uppgiften.
Istället är det Ole Johan Östre som sitter upp. Och det har ju alltid varit lite så. Hoppar en av så finns där alltid en annan som tar över.

  • Med det sagt har Stefan Persson satt en boll i rullning.
    Fler aktiva måste våga och vilja ta ansvar för en rättvis och ren travsport. Att våga ta avstånd för att nå dit är första steget. Och en boll som legat stilla på avsparkspunkten är nu äntligen i rullning.

Det är bara att lovorda Stefan Persson för hans beslut. Det är inte många som hade gjort detsamma. Inte minst vid en uppgift som flera kuskar drömmer om att få uppleva.

Bollen är i rullning,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube