1000 i tisdags - V75-seger på lördag? » 3 juni | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • 1000 i tisdags - V75-seger på lördag?
Sundberg
Nyheter

1000 i tisdags - V75-seger på lördag?

3 juni 2021

I tisdags klev Hans-Owe Sundberg in i tusenklubben med sin 1 000 tränarsegrar. Och på lördag startar han i Ina Scots Ära med sitt derbyhopp Selected News.

Hans-Owe Sundberg tillhör bland travets främsta legendarer och under tisdagen nådde han 1 000 tränarsegrar när hans Ole segrade med Tomas Pettersson i sulkyn.
– Jag visste ju att vi hade det på gång. Det är naturligtvis kul att ha lyckats och det är ju en milstolpe men annars är det ju som vanligt ändå..., säger en ödmjuk Hans-Owe Sundberg.

Har det varit ett mål att nå över tusen tränarsegrar eller tänker man inte på sånt?
– Njae, det får komma när det kommer. Jag har ju vetat att jag inte haft så många segrar kvar, i vintras nånting när det var 17 segrar kvar eller något sånt där. Nån talade om det men sen har det fått komma när det kommer. 

Klivet upp till 1000-milstolpen tog rejält fart senaste veckorna och när Tomas Pettersson körde ut med stallets Ove i tisdags visste Hans-Owe att nummer 1 000 var nära.
– Det rasslade ju till här under dryga veckan och allt kom på en gång (5 segrar på 8 starter). Ole stod oförskämt bra inne i loppet med tanke på att han varit ute och tampats på V75. Han stod med tre ben i mål mer eller mindre och det skulle i princip hända någonting ifall han inte skulle vinna så det gick lite av sig själv.

Efter framgången har Hans-Owe Sundberg känt av uppskattningen från sporten och intressenter.
– Det märker jag av. Jag tycker jag känt av mycket support i media och så under många år och fått bra credit. Jag har varit mycket nöjd och tacksam över det.

Selected News startar i V75-6 på lördag

På lördag startar Sundberg med Selected News som i år gjort tre starter. I årsdebuten vann han enkelt för att senare galoppera i uttagningen till Kungapokalen. Senast däremot var fyraåringen tillbaka och vann enkelt från utvändigt ledaren.
– Han var jättebra då och han har ju varit jättefin i alla sina tre starter i år. Det var ju oturligt att han skulle ta galopp (näst senast) vilket han normalt sett inte gör. Det var full skjuts över mål och vi visste att formen var bra. Gick ett rejält och bra lopp senast och vann utan att förta sig. 

– Allting har känts bra i jobben efteråt så vi hoppas på en bra insats igen. Det behövs mycket tur och det är även bättre hästar den här gången, men han är inte så tålig han själv heller så man åker inte ut och tycker att man inte har en häst som kan vara med i matchen. 

Utgångsläget är svårt men sett till formen så kanske det är aktuellt att testa honom nu eller är det mer avvaktande uppgift framför dig?
– Jag får vara med så bra jag kan från början och sen får man se hur det löser sig. Ibland kan man ha lite tur och slinka ner men vi kommer vara med och tävla. 

Du känner verkligen att du har en häst som kan tampas mot exempelvis en sådan som Önas Prince?
– Det är ju ingen häst som man bara går ut och slår på beställning, men samtidigt så är det så att Selected News inte är så långt från de bästa. Man kör ut med tillförsikt i alla fall. 

Är du på något vis överraskad över hur han kan gå så bra från utvändigt ledaren i loppen?
–  Nej, han gjorde ju flera lopp ifjol från den tunga vägen och han är inte en sån som ödslar kraft på något vis. Han tar inte illa vid sig vid att göra lite tyngre lopp, om man säger så. 

Selected News försökte ifjol tampas i flera av årgångsloppen med tredjeplats i Breeders' Crown-finalen i höstas och segrade även i sådana lopp som ASVT Trottex Auktionslopp, Breeders' Crown-semifinal, samt Ibrahim Paschas lopp. 
Som fyraåring är därför den rimliga funderingen; Svenskt Travderby.
–  Målet är ju att komma till Derbyt. Ifjol var det Kriteriet men där hade vi ju ingen tur (tredjeplats i uttagningsloppet) och trav är ju trav... Men det är i alla fall våran målsättning och förhoppning att ha med en häst i Derbyt. Potential har han ju verkligen till det.

Dela inlägg

Kommentera