V75: Motståndet skrämmer inte mig iallafall

V75: Motståndet skrämmer inte mig iallafall

V75-1

Vi inleder direkt med omgångens bästa spik! Nurmos 2 Hevin Boko har perfekt läge och motståndet skrämmer inte, senast slog hon Ultra Bright från dödens då hon bara försvann ifrån dem över upploppet.

I spetsstriden ska 4 Mulligan ska ladda för ledningen och kan förhoppningsvis hålla ut 5 Ultra Bright som också är startsnabb men att ta en längd häst mot häst tror jag inte hon gör.

V75-2

En öppen Klass II final där jag tänker försöka hålla ner strecken. 1 Global Venture siktar mot att köra i spets och lyckas man komma dit är mycket vunnet. Hästen har siktats mot årgångsloppen men haft lite otur på vägen och kanske har man hittat rätt nu, för kapaciteten finns gott och väl i den här hästen.

Kan dock inte lämna 8 Il Duce Boko utanför systemet. Marc Elias aviserar ett offensivt upplägg och är inte främmande för att man kan vinna loppet från dödens, får dessutom på sig en bike till den här starten. Il Duce Boko har i sina två senaste startar slagit Global Venture senast vann man med lätthet från ledningen efter ett litet uppehåll, med den genomköraren i kroppen tror jag man blir livsfarlig. Riskerar dock att hamna lite på vingel från sitt åttonde spår vilket gör att jag inte vågar spika.

Låser loppet på dessa två.

I spetsstriden är Global Venture favorit, utmanas främst av 5 Walther på G och 6 Högstenastalldräng

V75-3

4 Elian Web blir mångas spik i omgången då han lottats till ett perfekt läge bakom bilen och planen är glasklar det är spets som gäller här. Senast slog han som bekant Proppen från den positionen efter att ha en bra prestation då han fick bestämma i tät och körde sedan ett snabbt slutvarv.

Nu tror jag faktiskt det kommer att kosta lite mer att komma till spets, Melander låter snuskigt nöjd med 5 Disco Volante och deras chans i loppet är att försöka snuva Elian på ledningen och jag är inne på att dem kommer testa rejält från start och det öppnar upp loppet.

9 Gareth Boko kan vara den som får loppet och vann på ett mycket bra vis senast på Kalmar när han vann från dödens efter att ha plockat ner 6 Olle Rols.

Jag nöjer mig med dessa tre ekipage och känner mig mycket trygg i det, vill man plocka med ytterligare hästar är det 3 Baron Gift som får på sig helstängt huvudlag nu och tidigare nämnda Olle Rols.

V75-4

Diamantstoet och femton startande ekipage här kommer mycket av omgången avgöras. Vågar man lita på att 2 Aura S.L sköter sig kan hon mycket väl vinna det här loppet helt överlägset då hon besitter minst samma kapacitet som hästarna 20m bakom.

Att det är Jorma som kör den här gången ser jag som ett plus då han är mycket duktig att hålla hästarna i trav sådana här gånger. Men det är som sagt ett stort frågetecken och jag vågar inte spika.

Därför kommer det att krävas ett helt gäng streck här då det finns flera fina skrällbud därbakom.

Dem jag vill lyfta fram som mycket spelvärda är 11 Apple Rose, 13 Lindas Girl och 7 Melizza som samtliga är streckade på under 6%.

V75-5

Jag läser loppet så att 6 Doctor Doxey Zenz med Mathias Andersson sin vana trogen kör vad som går därframme och ingen vill svara honom om spest. Hur långt det räcker är en annan fråga då jag tycker att han de senaste starterna inte sett lika fin ut. Men kan han reglera honom lite och inte köra i ett alldeles för tufft tempo så kan det såklart gå vägen. 4 Hawk Cliff vet vi vad han kan och Örjan kommer ge honom bästa förutsättningar att vinna loppet. Vill även varna för två hästar från stall Untersteiner 8 Nicky Flax som kan hamna rätt bra på det med en strykning och även 10 Roofie som är helt bortglömd till endast en procent. Givetvis ska även 11 Pascha Tilly även 12 Harran Boko även om han trivs absolut i ledningen och Solvalla inte är någon favorit bana

V75-6

Här kommer lite av mitt drag i omgången som jag hoppas kan sätta nosen först, 10 Hector Boko hade inte rest perfekt sist men vann trots det på ett fint vis när han slog 11 Volare Gar även om han inte travade helt perfekt sista biten. Testar ett annat upplägg med resan nu då dem reser först till Jägersro för att sedan resa upp till Stockholm och övernatta på fredag.

Trivs bäst i ledningen eller dödens då han inte gillar att ha hästar framför sig så ett offensivt upplägg är att vänta.

Kan vara en spik på ett mindre system men vill även ha med den troliga ledaren 5 Devs Dragon som körs av Erik Adielsson vilken jag tycker visat att han kör med självförtroende för stunden. Även 11 Volare Gar plockas med.

Emilia Leo kör återigen 8 Arch Lane som återigen har första rycktussar då dem inte användes vid segern på Bergsåker, Pass upp!

V75-7

Senast hade vi 5 Religious som omgångens bästa spik och han infriade förväntningarna då Jorma övertog ledningen och ledde hela vägen före en vilt spurtande 2 Bo.C.

Nu är det återigen Mika Forss som får chansen bakom Religious vilket jag inte ser som någon fördel dock har han återigen goda chanser att få överta spets då jag inte tror att Erik vill köra 3 Franklin Face i spets över 2140. Religious testas även i en bike nu så visst kommer han leda loppet länge.

Bo.C kommer dock hamna bättre på det från spår 2 och blir inte lätt att stå emot över upploppet. Även 10 Man at Work lättas lite i balansen och spår 10 behöver inte vara någon nackdel för honom ej heller distansen, men hur är det med skallen?

Tar även med 4 Radjah d´inverne som står lite på tur för seger och har ett perfekt läge bakom bilen, är endast är spelad till tre preocent.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Oooootroligt nära max förra veckan!! Nu ska 8an in! 115.000:- och 11.500:-/andel på "Från norr till söder"! Riktigt kul att NORRLANDS GULD ... Läs travtips

Tre luriga långa  Tillbaka till Solvalla igen i kombination med Åby.  I inledningen kan det vara läge att gå kort då Stefan Persson ... Läs travtips

Onsdag och V86 och vi beger oss till Åby och Solvalla denna gång. VIlken vecka det var förra veckan. Den stora smällen närmar sig och vi är där och ... Läs travtips

V86-1 Xpresstayern inleder omgången på Åby och det är ett lurigt långlopp. Den som tar hand om ledningen kanske har vunnit en hel del och ... Läs travtips

Landets två storbanor delar på V86-kvällen och jag hittar spikarna på Åby. En comebackande Nurmos-häst såg grym ut i kvalet - vinner han direkt i ... Läs travtips

V86 onsdag 26/2 avgörs på ÅBY/ SOLVALLA ovalerna. V86 omgången ser ganska svårlöst ut och det luktar hög utdelning på 8 rätt. Sju rätt förra ... Läs travtips

Då är vi inne på de sista dagarna med skotvång, redan på söndag är det fritt fram att köra hästarna med valfri balans igen. Ett skönt ... Läs travtips

Februari gör sitt avslut med en sista V75-omgång på lördag. Det är från Sundsvall och Bergsåker som V75-cirkusen har sin föreställning. ... Läs travtips