Det känns öppet på Mantorp

  V75 från Mantorp och det är ganska svårspikat idag med några riktigt öppna lopp som gör att omgången på förhand känns väldigt spännande. Vi hade stora framgångar under Winterburst men det ska faktiskt bli skönt med en lite mer ordinarie omgång. Idag finns det flera system öppna, jag och Mattias Karlsson tippar gemensamt Gävles Guldgruva och Gävles Diamantgruva. Sedan har jag mina andelar Petterssons Jackpotmiljon, Petterssons Miljon och Petterssons Starka att väja på. Här nedan kommer jag gå igenom omgångens bästa spik och några måste streck och lite information om omgången. Håll utkik i våra Facebook grupper V75tips och Travsurr och travtips där jag och Mattias Karlsson kommer att sända live under dagen och gå igenom omgången. 


  Omgångens bästa spik

  Jag är helt övertygad om att omgångens bästa spik finn i avslutningen och det är givetvis Johnny Takter och 4 Sweetman jag tänker på. Perfekta förutsättningar och lämpligt motstånd gör att det här ska vara en toppchans. Jag tror inte att Four guys Dream och Stefan Persson kan eller kommer att svara även om han gastar om det på förhand. Väl i spets är det ingen i det här fältet som plockar ner Sweetman då han växer både en och två klasser i ledningen. Näst senast på Åby slog han hästar som Kali Smart och Emoji enkelt från ledningen. Senaste starten på Solvalla blev det fel och han trivs inte när han ska gå bakifrån. Lars I meddelar att han inkom med 72 i puls efter det loppet och tog inte i något alls. förhoppningsvis slipper man även brodd nu och även det är en stor fördel. 

  Kompletterande spiken

  Här är det lite lurigare men jag landar ändå i att 6 Lucifer Lane är en bra spik. Senaste starten var jag helt inne på honom mot bland annat Milligans School och Ble Du Gers. Då blev han tyvärr lite het när Johan A Nilsson körde sig till ledningen i ett tidigt skede. Trots det höll han riktigt bra och fick bara ge sig mot en smygkörd Snowstorm Hannover och en för dagen riktigt bra Gareth Boko. Nu hoppas jag att Johan A Nilsson tar en lugn dödens på den troliga ledaren 7 Disco Volante då tror jag att han är tuffast den sista biten. Det är inte helt omöjligt att Lucifer kan hålla ut Disco sida vid sida heller även om Disco tagit en längd tidigare är min känsla att det inte är samma tryck i Disco nu.

  Glöm inte!

  Spetsstriden blir väldigt avgörande i avdelning ett. Den som är först fram av 7 Chestnut Bojje och 8 Champ Lane. Knapp fördel den förstnämnde även om jag inte blir förvånad om Örjan tar sig förbi med Champ Lane.

  Kajsa Frick har taktiken klar för sig i dagensdubbel ett med 6 Zally Gel, spets och släpp till den som är först fram av antigen Johan Untersteiner med 5 Machi eller Dante Kolgjini med 3 Its A Girl. Oavsett vem som är först fram är det mycket som talar för att hon serverar Zally Gel ett fint lopp och från ryggledaren kan hon utmana om segern.

  Det finns mycket som talar för att avdelning fem blir riktigt rivig med flertalet startsnabba hästar som samtliga är ute efter ledningen. Känslan är att det kommer gå undan och det kan bjuda in både 9 Federer och 10 Woodburry Wine som både har en riktigt fin speed att spela ut. 

  9 Oskar Of Sand blir en av dagens största favoriter och jag tycker att det är givet att gå emot honom även om han har imponerat så är det i lite enklare sällskap och läget är inte helt enkelt nu. 1 Optimum Bankrobber är min förstahäst och kommer Kenneth iväg så pass bra att han kan hitta ut i ett andraspår direkt är det här en toppchans. Även 10 Immigrant Am och 12 Oskar Run som nästan är ospelade är tidiga bakom min tipsetta. 

  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube