V75: Två starka spikar » 21 feb. | Mattias Karlsson - Travstugan.se

V75: Två starka spikar

Axevalla agerar värd för denna veckas V75 omgång, alla känner säkert till det långa upploppet 227m. Det ser ut att bli dåligt väder och regn under hela lördagen vilket kommer göra förutsättningarna svårare. Många starka hästar från bakspår kommer bjudas in i matchen. Jag tycker mig ha hittat två starka spikar och även någon skräll som jag bygger mitt system runt.

Karlsssons Bomb - 250kr/andel

Karlssons Luring - 80kr/andel

V75-1

Vi inleder omgången med ett bronsdivisionsförsök över 2140m voltstart. Min första streck blir 1 Rocky Tilly som jag tror lägger beslag på ledningen. Lyckas Örjan komma iväg bra med 7 Burning Man så kan det mycket möjligt vara så att Rickard N Skoglund släpper ifrån sig ledningen till favoriten. Men på min lapp åker också 5 Ingo, 8 Nero Maximus och 11 My Dream Art som debuterade för Timo Numos senast men fick det inte riktigt att stämma, jag tror han har gått framåt med det loppet i kroppen och kan vara en rolig skräll.

V75-2

Ett ungdomslopp med 15 hästar till start. Favorit verkar 7 Carlos Ken bli med duktiga Henriette Larsen, en favorit som jag inte riktigt vågar gå på då den har galopperat tre gånger i sina fem senaste starter. Jag kommer plocka med så många hästar som jag har råd med här då jag tycker det är vidöppet bakom favoriten. För den som inte tar alla, glöm inte 9 Uret, 11 I.T.Inventor och 12 Högstenastalldräng.

V75-3

Här hittar vi omgångens bästa favorit i 2 Zenzero Jet, hästen har blivit mycket säkrare med skor på och långsidan senast sitter förfarande kvar på näthinnan. Distansen är bara ett plus och Ander Eriksson vann med hästen senast. Det blir vanlig vagn och blinkers igen och jag kan faktiskt inte se hur den ska torska. En riktigt klassklättrare!

V75-4

Ett Diamantstoet försök över 2140m där bästa hästen brottas med ett tråkigt utgångsläge. 12 Viola Grif visa i senaste starten att hon besitter fartresurser som övriga i detta lopp saknar. Vore hon att lita på så kan det eventuellt vara en chansspik. Jag väljer ändå att plocka med några fler, 6 Hasty Helene som borde vara loppet tidiga ledare, 10 Callmysally, 13 Calborg Marje och 14 Velegance är givna på lappen.

V75-5

Klass II försök över 1640m och här tror jag det kommer gå undran från start. 3 No Regrets Trot och 5 Brandy Flame ä båda startsnabba och kommer laddas iväg ifrån start. Här finner vi en av omgångens mest streckvärda hästar i 2 Cayucos som gjorde det okej senast men sprang nästan hela loppet senast med punktering på ena hjulet. Enligt rapporten kommer det regna mycket under lördagen och banan kommer bli tung vilket borde passa bra, över Axevallas långa upplopp fäller han många tillslut. Jag plockar även med 4 Virto Diablo och toppstammade 9 Big Shot.

V75-6

Favoriten 3 Velvet Gio kommer med tre fina insatser i bagaget på Vincennes. Hästen tävlar dock bäst barfota och nu är det skor som gäller, startade senast på Vincennes den 13/2 och den 250 mil långa resan kan sitta i benen. 6 Stepping Spaceboy var inte som bäst senast men det ska vara åtgärdat och tränare Admir Zukanovic vill se sin häst i ledning. 7 Olle Rolls står lite på tur att ta sin första seger i Gulddivisionen och åker med på lappen. Även 11 Stoletheshow som jag imponerade mycket senast vid seger, 12 Gareth Boko åker även med på insatsen näst senast.

V75-7

Här hittar vi min andra spik i omgången. 10 Martin De Bos, får formstark Erik Adielsson upp i vangen denna gång vilket är ett stort plus. Hästen spurtade stålande senast och till denna start blir det åter helstängt huvudlag vilket ska göra hästen lite rappare och mer fokuserad i loppen. Jag tror han har gått framåt med föra loppet i kroppen och täta starter ser jag endast som ett plus. En given spik i min bok.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

V86 1 2 Bucks To Burn har gjort två lopp nere i Frankrike, där han båda gångerna spurtade bra. Nu har han fått ett perfekt läge, innanför värsta ... Läs travtips

V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips