V75: Nyckeln i omgången stavas Robert Bergh » 19 mars | Mattias…

V75: Nyckeln i omgången stavas Robert Bergh

Kvällstrav blev till en V75 omgång. När omgången på Momarken ställdes in så flyttades omgången till Bergsåker istället. Sammanlagt 12 lopp varav sju av dom med 75.000kr i förstapris, varav dessa utgör veckans V75 omgång. Luriga lopp i lite lägre klasser än vad vi är vana med. Krydda det med jackpot och vi har en riktigt intressant omgång framför oss. En nyckel i omgången tror jag stavas Robert Bergh, som har ett flertal intressanta hästar till start.

Som vanligt gör jag andelar i alla prisklasser, häng gärna med på en andel! Är du inte med i vårat lag på ATG tillsammans? Klicka här.

V75-1

1 Hadrianos är snabb ut och kommer hitta till ledningen. Körande Jörgen Westholm är inne på att köra i ledningen och då är det hästen att slå. Jag väljer dock att plocka med ett gäng hästar, 6 Payet var riktigt bra vid segern senast, jag tror han gått framåt med det loppet och står perfekt inne i loppet. Med på kupongen åker också 12 Angel Ovea, 13 My First Offspring, 14, Let’s Go Ernie och 15 iron Creek.

V75-2

2 Unleash The Steel är snabb bakom bilen och körande Kaj Widell tror jag hittar till ledningen. 1 Youhadmeathello kommer få en fin resa invändigt och kommer bli livsfarlig vid lucka. Bakom dessa så tycker jag 7 Börge Kosing och 8 Make Someone Happy är tidiga bakom i ett öppet lopp.

V75-3

Här väljer jag att gå på Robert Berghs häst 7 Digital Dominance. En rejäl häst som gör första starten efter vila. Vunnit direkt efter vila tidigare och en vinterträning för denna i Berghans backar tror jag gjort susen. Vet att stallet håller hästen högt och jag väljer att spika direkt.

V75-4

Ett kallblodlopp för hästar upp till 800.000kr över 2140m voltstart med 20m tillägg för dom som tjänat över 470.001kr. På start tycker jag helt klart 6 Ängspilen ser intressantast ut, upplagt för ledning och då är det hästen att slå, 1 Guli Major är tillbaka efter vila och vill troligen ha ett lopp i ryggar men ska inte nonchaleras om den får lucka tillslut. Jag tycker dock att loppet är vidöppet och väljer att strecka samtliga 15 hästar.

V75-5

Även detta lopp är lurigt och spetsstriden är svår analyserad. Mitt tips är att det står mellan 5 Kimbee Crown och 6 Karissa Bo om vem som hittar till ledningen, med knapp fördel den förstnämnda. Bakom tidigare nämnda duo så är 4 Imagine Boko given, en stark häst som gör sina bästa lopp över lite längre distanser. Blir banan bra så kan det bli barfota runt om vilket är en klar fördel. 2 Gordon Mearas, 9 Merritt och 10 Captain My Captain måste också med på kupongen.

V75-6

1 Coogan ä ingen raket från start, men jag tror chanserna till att körande Örjan Kihlström ändå har goda chanser att hitta ut. Imponerade starkt vid årsdebuten på Solvalla för 10 dagar sedan. Hästen har gått fram med det loppet i kroppen och lever mer på sin styrka än snabbheten och jag tror att chanserna är goda trots att han inte kommer kunna hålla upp ledningen.

V75-7

För den som väljer att spela med tre spikar så har jag ett till spikförslag här. 1 Usiana Face är klar spetsfavorit, Robert Bergh är skicklig i voltstart och 1 Usiana Face har tidigare tagit ledningen lätt från liknande lägen. Väl i ledningen så är det hästen att slå. Barfota runt om vilket jag ser som ett plus. För er som inte väljer att spika så glöm inte 14 Lyx Håleryd som gjorde det bra senast från ledning, kan hon gå med i ryggar till 400m kvar så kommer hon fälla många.

Dela inlägg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Mars månads sista kväll genomförs från Sundbyholmstravet. Daniel Redén reser till Eskilstuna med Sorbet. Är han segermogen direkt? V64-1 Alla utom ... Läs travtips

V86 1 2 Bucks To Burn har gjort två lopp nere i Frankrike, där han båda gångerna spurtade bra. Nu har han fått ett perfekt läge, innanför värsta ... Läs travtips

V75 från självaste hemmabanan den här helgen. Jägersro i Malmö har hand om lördag eftermiddagen. Andra deltävlingen av Paralympiatravet innehåller ... Läs travtips

Det är tydligt att dem hittat ytterligare en växel hos Disco som redan förra året var med i elitloppet nu har han fullständigt pulveriserat sina ... Läs travtips

Oddset är för högt för att inte testa en slant på vinnare och plats på en av Sveriges bästa ston. Daniel Redèn har en handfull hästar som kan vara ... Läs travtips