V75 - Solvalla: Breeders Crown Semifinal

  V75 Söndag Solvalla

  Extra v-75 omgång på Solvalla med Breeders crown semifinaler. Alltid kul när kulltopparna gör upp om finalplatser, här kan det verkligen bli en del riviga lopp. För ingen vill ju missa en final!

  V75-1

  1 Ikaros Sisu kom inte med i Derbyfinalen från ett svårt läge i försöket, säkert rejält revanschsugna i stallet, bra spår den här gången. Är dock ingen blixt från start och kan få problem att hålla upp spåret, alternativt att hitta ut. 2 Edibear blev 3a i derbyfinalen, lite av en skräll. Men var bara slagen av Francesco Zet och Lilius Boko, vilka han slipper nu. Har han tagit derby starten på ett bra sätt kommer han bli farlig här med perfekt utgångsläge. Nu kör man även barfota runt om, tänkbar spik! 3 Akilles Face visa hög klass sist och spurta ner Bravo Sabotage i Bronsdivisionen, de har strulat lite på slutet men nu verkar allt vara på topp. 4 Karat River var riktigt fin med barfota balansen senast, lär köras offensivt för en finalplats. Jag kan tycka att 7 High On Pepper är en rolig skräll, dundrade runt Walter Lundbergs Memorial på ett häftigt sätt, tål att göra jobbet. 11 Parveny får en amerikansk sulky första gången, lite tråkigt läge men kommer säkert kunna vara med och knipa en finalplats.

  Rank: 2 3 1 7 4 6 11

  V75-2

  1 Bengan kommer från en fin andra plats i Travkriteriet och har fått vila sen dess. Spår 1 är perfekt för han är snabb ut, kan leda länge här. 4 Staro Mack Crowe gjorde ett bra lopp på Åby senast, är nog absolut med och slåss om finalplatserna. 5 Letsdoit är ganska osynad på svensk mark, blott 3 starter i Sverige, nu testar man barfota runt om och jag tycker de är intressant, Goop upp i vagnen på Melanders amerikan! 6 Coquaholy vann ett treårslopp i somras och gjorde de bra i skymundan i Kriteriet nyligen från iskallt läge. 7 Dancer Brodde var grym efter galopp senast och spurtade ner alla utom favoriten över Mantorps korta upplopp på en så ganska krävande bana. Lite svårt läge men löser det sig lite är han livsfarlig. 10 Hustle Rain startar första gången barfota, lär kunna vara en nivå bättre då. Helt klart minus på läget men kan få en fin smygresa. 11 Drake Kronos är verkligen bortlottad här, men ska streckas på kapacitet.

  Rank: 1 7 6 11 10 5 4

  V75-3

  1 Readyforwine är ganska hårt betrodd på de tidiga strecken, och de kan jag förstå. Hon glänste sist på Färjestad och värsta konkurrenten drog spår 12, men hon är inte jättesnabb ut, har bara tävlat mot norska hästar och är svår att sätta in mot de andra hästarna i loppet. Får hon en hög spelprocent tycker jag det är värt att fälla. 4 A Perfect Face fick inte till det i Derbystoet, men tror hon är gynnad av lite kortare distans. Ingen raket från start, men lär få en hygglig plats i kön från spår 4. Har inte vunnit mot de bästa än, men har ett bättre utgångsläge för dagen. 6 Breeze var riktigt bra ifjol, inte riktigt fått till det i år, barfota runt om nu och man siktar på en finalplats. 10 Faeza Zet hade iskallt läge på färjestad och fick en lugn resa och bara gjorde jobbet för en plats här, nu har man lopp i kroppen och lite bättre läge. Hästen utvecklas enormt på slutet. 12 Lara Boko var 2a i Stochampionatet och vann derbystoet, lär gå till final och är en klar finalfavorit, men frågan är om man kommer vara så offensiv här och dundra för seger? Eller om man nöjer sig att bara gå vidare.

  Rank: 1 12 10 4 6 5 3 8

  V75-4

  1 Thereisnolimit är kvick ut och håller nog upp innerspåret och släpper till 3 Bedazzled Sox som var grym efter galopp senast i kriteriet och hade förmodligen vunnit utan galopp. Normalt sett väldigt travsäker och ett spår lite längre ut gör nog att risken för galopp igen är lika med noll. Tror han leder runt om och resten kör om placeringarna bakom. 4 Jikken blev lite skrämd senast, såg fin ut annars. Kan vara en lite rolig platskandidat, har varit bra innan, nu blockar man även bakskorna. 7 Excusez Moi har haft en fin utveckling och var duktig sist på Färjestad, rolig skräll. 2 Monastery Boko var duktig i uttagningarna till Kriteriet, inget extra i finalen dock från hopplöst läge, bra läge nu och kan få perfekt resa.

  Rank: 3 1 4 2 7 8 5

  V75-5

  2 Glamorous Rain gick på pumpen i stochampionatet och missade en finalplats i Derbyt, har nu fått vila från tävlingsbanan i två månader och fått träna på ordentligt. De är en väldigt bra häst i grunden men jag tror de kommer ge henne ett snällt lopp och sikta på att ta en finalplats. 3 Red Lady Express är en favorit häst för mig, och hon var grym i fjol, har inte fått det att stämma i år, men med det här bra utgångsläget tror jag hon slåss om en finalplats. 4 Impala Am är alltid med där framme, nu rycker man samtliga skor, kommer va med och segerstrida. 6 Imhatra Am skrällde lite då hon gick vidare till Europaderbyt, tror hon har blivit tuffare med de starterna och ska ses med bra chans nu. 7 Senorita Tokia är minst lika bra som sin stallkamrat Lara Boko, är snabb ut och de provar säkert för spets, 2a i Derbyt och ska tas med stor respekt här. 9 Deborah S.H har ett fint smygläge och har tävlat på bra hela säsongen. 11 Kashmir River var endast slagen av Sourire Frö senast som tävlar i samma gäng som för hingstar, har hon lite tur längs vägen kan hon segerstrida.

  Rank: 7 2 9 11 4 6 9 3

  V75-6

  Här har 2 Queen Belina stor fördel mot sin värsta konkurrent Bonneville W.I som fick spår 8. Hon fick aldrig lucka i Oaks finalen och hade massa sparat, visade att formen finns där senast. Nu tror jag hon spetsar och ingen kommer sätta henne på ordentligt prov så jag tycker de är en sund spik då 8 Bonneville W.I inte måste vinna och kan nöja sig med en pallplats. Vill man gardera är 3 Eiraenn väldigt kapabel och kommer vara med och slåss om finalplats. 5 Jest var också väldigt fin vid seger senast, men får nog svårt att vinna här. 9 Global Delight skräll vann lite senast vilket förvåna många, nu fick man en perfekt smygresa och kommer definitivt slåss om finalplatserna. 11 Jurista vann sist men nu fick man ett jobbigt läge, ska ses med chans om de stämmer längs vägen.

  Rank: 2 8 3 9 5 11 10

  V75-7

  De bästa hästarna har fått lite halvluriga lägen, och eftersom de inte behöver vinna så finns de liten chans att någon av de mindre betrodda med bra lägen kan sätta nosen först här. 1 Larry Wood har fått ett fint läge och där hoppar Örjan Kihlström upp för första gången. 2 Ninepoints Lasse stod för en bra prestation på Solänget från spår 10, helt annat läge nu. 3 Indy Rock var väldigt bra på Färjestad även han från spår 10, kommer säkert köras offensivt och är hästen att slå. 5 Without A Doubt är riktigt snabb från start och kommer från två segrar över sprinterdistans. 11 Iznogoud Am var ej tom i mål i Europaderbyt som tvåa och är bästa hästen i fältet, funkar bakifrån. Men kommer behöva göra en del jobb för att vinna det här. 12 Sourire Frö gör bra lopp hela tiden, har ofta haft dåliga lägen men ändå vunnit. Vann en bronsdivisions försök på Mantorp från exakt samma läge, visst tuffare motstånd nu men han kan komma med en riktigt långspurt.

  Rank: 3 11 12 1 2 5 7


  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube