• Hem
 • V75 Elitlopps Lördag: En ruggigt spelvärd omgång

  V75 Elitlopps Lördag: En ruggigt spelvärd omgång

  Äntligen är det dags för årets största travfest! Vilka lopp vi har att se fram emot hela helgen, vädret kommer vara på topp och självklart kommer jag vara på plats alla dagar. Vi har många hästar som kliver ut på lördagen som var aktuella för elitloppet, de säger en del om klassen på årets startfält! Har en del roliga drag och spikar. Det preliminära systemet i analysen är för mitt system Olssons Värmlandsdynamit. De andra systemen håller jag på tills på lördag för att få senaste infon på plats. Läs mina tankar om omgången och häng gärna med på en andel!

  Helgens andelar


  V75-1

  1 Filippa B.J har varit ruskigt fin på slutet, visat att man är riktigt vass på kort distans och faktiskt vunnit från lite halvsvåra lägen. Nu fick man bästa tänkbara spår, då hon var ruskigt kvick från start. Låter dock inte som man vill köra i ledningen utan helst får ett lopp i ryggar. Och då behöver man ha lite tur på vägen eftersom risken att bli fast är stor. 2 Racing Brodda är en av de mest kapabla stona i den här finalen som sprungit in ruskigt mycket pengar med ett snitt på 100 000 kr/starten. Man sitter perfekt i spår 2, hästen gillar att vara med där framme och med tanke på hennes startsnabbhet är det ingen omöjlighet att de blir spets eller dödens här. Ett tidigt streck för mig vid gardering.

  3 Imhatra Am går från klarhet till klarhet efter Frankrikeresan och var väldigt tapper som 3a i Prins Daniels lopp. Jag tror att man inte var allt för långt ifrån att få en rosa biljett till och med. 9,7a blev sluttiden sist och de räcker väldigt långt i det här gänget. Rätt så snabb ut är man med och med tanke på att Filippa B.J gärna slipper ledningen kan det mycket väl vara spets och slut. Från spets har man vunnit 7 av 7 lopp. En tänkbar spik. Man låter väldigt uppåt från stallet på 5 Zeudi Amg var ute mot yttersta eliten senast på Charlottenlund, gjorde det bra och satt fast med mycket sparat. Här kommer man ladda för ledningen, men de är många startsnabba och de kommer nog bli en ordentlig fajt om positionerna på flera håll! Når man inte spets kommer man söka fram i dödens, man ska se upp för gul kusk den här helgen. Kommer köras offensivt på många styrningar.

  9 Riet Hazelaar har nu ett lopp i kroppen och vilken årsdebut man gjorde! 12,2am blev tiden på Charlottenlund och går förmodligen framåt med det loppet. De känns som de kommer gå fort första 500m och då kan Dexter Dunn spara på speeden och fälla många till slut. riktigt roligt drag. 10 Sister Sledge går från alla positioner och har två raka segrar den här säsongen, kommer att bjudas in av hårt tempo initialt.

  Rank 3 5 10 9 2 1 6 4

  V75-2

  Ett väldigt roligt och öppet spellopp i Diamantstoet finalen med 3 volter. Här brukar de generellt skrälla en del, men samtidigt kan man koppla grepp om omgången om man har en bra idé! 1 Ultra Violet ser ut att bli favorit, men kan tycka att hon är lite “favorit i fara”. Blott andra starten på V75, innan har de bara varit vardagstrav. Hon öppnar medel och det finns risk att man blir fast här. Men visst kan man vinna, dock inget jag spikar.

  2 Kit Crown har vunnit samtliga lopp som felfri i nya regin, spår 2 tror jag är ett plus då det är ganska stor chans att hon håller sig i trav. Vill nog åt spets där man vunnit 6 av 7 från. 3 Waytocashflow visade tapperhet näst senast när man vann mot bl.a Marabou Brodda, travet flöt inte i sista sväng och galoppen var nära, Magnus Djuse körde då och det är ett stort minus att tränaren kör nu. 6 Pam Trot var tapper på Axevalla från rygg ledaren, orkade tyvärr inte hela vägen in i mål trots perfekt resa. Kan få en vettig position men tror det blir svårt att vinna. 7 Toscana Southwind missar sällan en pallplacering, fick också ett vettigt utgångsläge. Var debut i ny regi senast. då var man 2a med rubbet sparat, rolig skräll. Första barfota på 8 Future Sox, var ute i årgångslopp och var 2a i försöket till diamantstoet. Har nu spår 1 och rygg på favoriten från start, kan få ett fint lopp. Värt att notera är att Jörgen tror mest på Future Sox som vinnare av stallets två startande. 9 Classy Knox har härdats hela våren på V7 och man sitter perfekt i ett 2a spår från start, senast stof man 20m bakom Ultra Violet.

  11 Marabou Brodda är given första streck och kanske spik för den som vill koppla grepp. Fick en perfekt genomkörare för 2 veckor sedan där man vann ganska enkelt ett stolopp på V86. Frågan bara hur de löser sig från spår 1? Är man så snabb ut att man kan hitta ut i ett 2a spår? eller blir man fast som 3/4e invändigt? 13 Vilja T.Y.C har varit struken pga. dåliga blodvärden inför den tänkta senaste starten. Det behövs en del överpace för att komma till från det här läget, men kul med Örjan i vagnen och barfota runt om! 14 Infinity Sisu ska verkligen streckas på kapacitet! Visade på grymma prestationer förra hösten och var med i Breeders Crown final. Har fått två lopp i kroppen efter vintervila och nu rycker man även skorna för första gången för i år, tidig på min lapp! 15 Devs Daffodil är en ruggig kuse, tufft dock att runda alla, men de är absolut ingen omöjlighet!

  Rank 11 2 1 14 15 8 13 4 7 3 6 9 12 10 5

  V75-3

  En av de bättre Klass I final startfältet jag sett på länge! Ruggigt svårlöst, spontan tanke är att gardera och njuta av sporten. 1 Friend Of Elves är snabb ut men måste få en perfekt start för att hålla ut de som kommer utifrån, och det finns en liten risk att man blir instängd, varit ute mot de bästa i kullen och har funkat riktigt fint på barfota balansen. 2 Heartbeat Thunder spikade jag senast på V75 och vilket lopp han gjorde, vann enkelt med krafter kvar. har fått ett riktigt bra spår och kommer sitta bra på det oavsett startscenario, tidig! 3 Hipster K. var min stora idé när jag satte 7 rätt på Örebro. Då visade man en topprestation från spets på en riktigt svår och tung bana. Det är högst troligt att man spetsar återigen, dock låter det som att man vill släppa ledningen här och få en fin ryggresa. Löser det sig bara så tror jag att man är svårslagen, 2 av 2 med duktiga Linda Sedström i sulkyn.

  4 Lincoln Abe Boko går bäst i ledningen, troligtvis kommer man även här att ladda för det, man skrällde i ett försök på valla. Blir mycket tuffare nu men en kul skräll vid större gardering. 6 Keystone Cash är ett fint platsbud, tränare i storform och en häst som har visat duktiga farter. 8 Dragons Bar såg lite små trög ut hela vägen på Vermo senast, och de visade sig att han inte riktigt var 100% ig p.g.a den långa resan osv. nu har man fått återhämta sig på svensk mark i några veckor och kommer förmodligen vara ännu bättre. ska ses med väldigt bra chans trots läget. Man låter lite mer uppåt på stallkamraten kontra 9 Kingslayer Pellini men med tanke på vilken körning de skulle kunna bli initialt tycker jag ändå att man inte ska räkna bort honom helt! 11 Demon galopperade i sin första start på svensk mark, fick sedan vinna på Jägersro på ett fint sätt, fick gå en längre stund i tredjespår, sedan hittade man ner i dödens och vann enkelt på upploppet. Bakspår är givetvis ett minus men till den här procenten är den helt klart spelvärd, tror de är en klassklättrare! 12 El Vego Khalifa drar alla växlar på, de blir bike för första gången samt barfota runt om för första gången. Hästen är stark och vill ha högt tempo, de tror jag man kommer få här, med minsta klaff kan den få loppet serverat.

  Rank 3 1 8 11 2 6 9 12 4 7 5 10

  V75-4

  1 Working Class Hero har inte visat någon värre startsnabbhet tidigare, och det finns en risk för instängt läge här. Men enligt Westholm ska han vara lite vässad för det här loppet och man låter lite optimistiska på spets, och därifrån kommer han att sälja sig dyrt! Bike för andra gången i livet. 2 Smile Silvio är verkligen en spännande häst, I början trava han så dåligt att man behövde ha 4 unika skor på hästen för att få det att flyta, hästen har nu utvecklats så pass mycket att man kan köra barfota runt om på lördag samt en amerikansk vagn på det. Se upp!

  3 Jackpot såg ruggigt fin ut senast från bakspår och 1640m, fick gå en tuff slut runda och endast slagen av smygkörd häst. De håller den här hästen väldigt högt ifrån stallet och de är även en personlig favorit hos mig. Googles och rycktussar för första gången. 5 Oligark Tooma vann efter perfekt ryggresa senast, repris på insatsen? Ja, inte omöjligt, mycket troligt att man spetsar och släpper. Det kan vara en kul skräll i rygg ledaren. Wolfgang Nimczyk åker från Tyskland med 1 häst till elitloppshelgen, då brukar de vara rejält påställt. Tränaren tror man kan springa en 12,0 tid över distansen med bra bana. Blir rycktussar första gången. 7 Peter Pan är helt klart aktuell för att nå till spets, men det finns lite vingelrisk om man inte får en bra start. Hästen blir bättre och bättre och var faktiskt riktigt bra i senaste starten. Det blev för tufft för

  9 Mellby Imperial senast, fick lägga mycket jobb själv i 3:e spår, nu hoppas Nurmos på att få en lugnare resa. Jag läser dock loppet som att de inte kommer gå undan första biten, då blir de många att runda tillslut. Vill höja ett varningens finger för 11 Patrick Palema som ännu inte visat upp sig på svensk mark än, men han var grym på Momarkens fruktansvärt dåliga bana där knappt hästarna orkade springa runt, Han har dessutom visat sjuka farter som 3 åring i USA. Det är bara spåret som talar emot, hade varit min första rank med framspår.


  Rank 2 3 11 6 9 1 7 12 10 5 4

  V75-5

  1 Twigs Honor kan öppna skapligt och få rygg på ledaren från spår 1, gjorde en bra prestation senast på charlottenlund och är en fin platsluring. Loppet blev helt fel senast för 3 Es Trenc, alldeles för tuff uppgift och man blev stum till slut. Här kör man för spets och släppa till favoriten. Går barfota runt om nu. 4 Castor The Star är nog mångas lösning på V75, var grym senast där man gav självaste Franceso Zet en riktigt omgång som man föll mot på målfoto. Jag tror man kommer få glida till spets tämligen enkelt här, därifrån har man vunnit 7 av 10 lopp. Procenten i nuläget är lite hög, så det finns ett bra värde i att försöka fälla, annars en väldigt trygg spik! 5 Laredo Boko har absolut kapacitet till att försöka fälla favoriten, men det är väldigt troligt att man kommer behöva göra det från dödens då man inte tar en längd på favoriten från start. Då ska man vara riktigt bra för dagen om man lyckas med det. Första bike någonsin på 6 Inspiration, som verkligen bara blivit bättre för varje start den här säsongen.

  9 Yuvaraj har verkligen glänst i år, vann senast på ett fin sätt på Charlottenlund. Spår 9 är bra då han har en bra avslutning, frågan är bara vem som sätter upp tempot på loppet? risk att favoriten får bestämma helt själv där framme och då är de svårt från kön. Westholms andra häst kan mycket väl blanda sig i topp 3, 10 Global Concept har faktiskt mest kr/start i hela fältet och vinner över 50% av loppen, och då har han även galopperat bort en hel del fina slantar. Både 11 Comes With Ages och 12 Maybach W.F kommer från försöksvinster men spåren blev hopplöst dåliga för båda ekipagen, kommer va tufft att hinna fram på en snabb sommarbana.

  Rank 4 9 10 5 6 11 12 3 1 7 8 2

  V75-6

  Man tror på en riktig toppchans från stallet på 1 Karat River som snöpligt har förlorat två raka lopp på målfotot, spår 1 kan vara en liten fälla här då de inte är helt givet att man håller upp innerspåret utan snabbt får söka sig ut för att inte bli instängd. Skulle man hålla ledningen har man mycket vunnet och då är de en trolig vinnare och spik. Den troliga spetshästen är 2 Readly Lavec och därifrån har man vunnit 10 av 12 lopp, han var lite nedsatt i förra starten så formen kan vara ett litet frågetecken. Han har vunnit ett guldlopp tidigare så att man har goda möjligheter i en silverfinal är ganska givet. 4 L.A Boko har gått framåt med varje lopp den här säsongen, spurtade bra sist från bakspår i försöket. Man vill se honom lite mer laddad till den här starten och man hoppas att ett vassare jobb och publiken ska göra sitt. Man kryddar det även med barfota runt om för första gången i karriären!

  7 Frodo S. Fick ett perfekt rygglopp senast på Umåker där man fick lucka med 100m kvar och avgjorde fint, nu har man lite tuffare läge och behöver lite tur från start. Men med tanke på vilket fint lopp den fick senast borde man kunna göra en topprestation nu. 8 King Of Everything var inte helt fräsch sist och har åtgärdats efter det, hästen får alltid dåliga lägen och inget undantag nu. Men vi vet hur bra han kan vara när allt stämmer, och det är ingen omöjlighet att man kan utmana till slut om det blir tempo på loppet. 9 Hipster Am har fått en perfekt startrygg på spetsfavoriten och man låter otroligt uppåt från stallet och tror man kommer kunna blanda in sig i segerstriden. Man vann på en bra tid på en något tung bana på Örebro i försöket från spår 7.

  10 Xanthis Coktail hade vunnit förra loppet om inte Frodo S. hade fått sen lucka, man gick 2a utvändigt hela loppet och rundade i tredjespår i sista kurvan. Får man en vettig position nu kan man blanda in sig i platsstriden! 11 King Schermer skrällvann på Jägersro från exakt samma läge, man slog då en av favoriterna Karat River. Det är klart att de blir ännu svårare från spår 11 i en final, men blir de tempo på loppet bjuds man in i slutstriden. Gick med öppet sist och nu blir de Norskt halvstängt huvudlag.

  Rank 1 2 9 11 4 8 12 10 7 3 6 5

  V75-7

  Lördagens och kanske helgens höjdpunkt? Harpers Hanovers lopp! Brukar sällan göra en besviken, ett riktigt taktiklopp över 3140m. Historiskt sett brukar de ofta skrälla i det här loppet. Spontana tanken här är att de på start står väldigt hårt inne eftersom de bara är 2 hästar på start. Men jag fastnar ändå på listan när jag ser att de lyser röda skor med streck över på 1 Boli You S.M, en äldre love you häst som går barfota första gången jag inte kan spela utan. Det kommer bli tufft och frågan är om Adrian ska försöka leda det här runt om? Vid större gardering ska den definitivt med på lappen. 3 Versace Face vann Örebro International senast på aktuell distans, står fint på spår 1 här på mellanvolten och ska ses med hög segerchans här.

  4 High On Peppar var strong efter startgalopp senast och ramla ur bild på ATG liven, kom tillbaka och gick i 3:e spår på en tung bana sista varvet på Örebro och blev 3a. Lite bättre spår nu och måste med tidigt på lappen! 8 Kentucky River står ensam på springspår och här lär det laddas! Jag tror att man kommer att söka sig framåt väldigt fort och söka sig till ledningen. Där kommer det vara hästen att slå. Är faktiskt en rimlig spik för den som vill gå kort. Nu blir det norskt huvudlag och rycktussar för första gången.

  9 Calle Crown var tvåa bakom Önas Prince senast i Copenhagen Cup, en väldigt tuff kille som kommer blanda sig in i slutstriden. En häst som skulle kunnat haft någon av de sista rosa biljetterna. Galoppen senast var kuskens fel enligt Jorma själv, och vilket lopp han ändå gör 10 Aetos Kronos efter det. 9,5aK med galopp, distansen är väl ett frågetecken men annars en rolig skräll. 12 Power var grym senast och visade verkligen att han gått framåt ytterligare med ett lopp i kroppen. Barfota för första gången på svensk mark och ska verkligen passas upp här. Det blev fransk seger i fjol, så man ska ändå se upp för 13 Fikir De Mahey och 14 Hatchet Man här som är svår att sätta in i det här loppet. Sist i fältet står 15 Moni Viking som har vunnit Harpers innan och tävlat i bla Prix d'amérique och Elitloppet, börjar bli till åren men ska inte nonchaleras.

  Rank 8 15 4 9 1 12 2 3 14 13 10 11 6 5
  Bästa spelbolaget för travodds

  LeoVegas

  • Schysst odds & travbonus
  • Freespins utan omsättningskrav
  • Prisbelönt mobilcasino
  • Helt krångelfritt
  • Dagliga jackpotts i casinot
  • Svårnavigerad hemsida på datorn
  • Aningen lågt bonuserbjudande
  Välkomstbonus
  1500 SEK gratisspel
  Till LeoVegas Ta del av bonus

  18+ år, spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

  Hemsida: leovegas.comGrundat: 2011
  Ägare: LeoVegas ABHuvudkontor: Malta
  Leovegas startsida
  Leovegas sport
  Leovegas Trav

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

  Leo Vegas är kanske inte det första spelbolaget man tänker på när man ska spela på trav, faktum är dock att deras utbud är riktigt bra och man kan räkna med att dom ibland har en del erbjudanden när det kommer till travet. Mobilappen och hemsidan har varit lite rörig för dom som inte är rutinerade av onlinespel, men LeoVegas har förbättrat sig och erbjuder numera en spelupplevelse i riktigt bra klass. Leo Vegas använder sig av Kambi som oddsleverantör och har därmed samma odds som Unibet och MrGreen.

  Det här hittar du i LeoVegas recension:

  Läs hela recensionen
  Följ Travstugan på Youtube