V75 Bergsåker - Jag lutar mig mot Jorma Kontio

  V75 Lördag Bergsåker

  Kommer troligtvis som det ser ut nu bygga mina system på 4 High On Peppar V75-6, trivs med distansen och är ruskigt bra! har även nu lopp i kroppen. Övriga spikförslag är 2 Axel Ruda V75-1 visat sjukt fin form och kommer från finalseger. Den modige skulle kunna chansspika 7 Honesty V75-4, dock känner jag att jag gärna vill se ett lopp i nya regin trots att hon verkar vara rejält i ordning. 9 Alma Prins V75-3 är också en tänkbar, stod på 20m tillägg mot flera av konkurrenterna senast och då var man ändå nära att knäcka dem på linjen. Häng gärna med på en andel och/eller ta del av analysen, bygger mina system enligt min rank.

  V75-1

  Tror jag kommer gå rakt ut och spika i första avdelningen, om inte procenten drar i väg allt för mycket men 2 Axel Ruda är på tok för bra för det här gänget. Man har två silverfinal segrar i raden. Och den sista gjorde man från spår 10. Nu har man ett spår långt ner på vingen på Bergsåker, vilket är fördelaktigt och man kommer sitta i spets. Och då behöver någon annan vara riktigt bra för att slå honom! Tränaren låter väldigt uppåt och tror även man vinner från dödens om de behövs. 4 Merritt är ett bra motbud, trivs bättre på kort och vann ett enklare lopp i ”lill comebacken” kommer nog laddas med Svensson för att utmana i spetskörningen! 5 Marre’s Dreamboy fick ordentlig draghjälp sist av en väldigt pigg häst i ledningen, kom i mål på imponerande 11,9aM mitt i vintern. Otroligt starka papper, men jag är lite osäker på vart man hamnar här ifrån. Lyckas man komma ner andra utvändigt har man väldigt fina chanser. Första amerikansk sulky på 6 Fabulous Pellini ruskigt intressant, dock står hon lite tufft inne i loppet och de är tufft att möta Hingstar och Valacker på den här nivån! Första rycktussar. Vill man vara helt säker på att överleva avdelning 1 tycker jag man garderar de hästar jag nämnt räcker gott och väl.

  Rank 2 4 5 6 3 9 10

  V75-2

  1 Bottnas Intense kan nog hålla upp innerspåret här ifrån. Har gått de två senaste loppen i amerikansk vagn, men båda de två senaste segrarna har kommit i vanlig, så tror de inte är allt för stort minus. 2 Because The Night körde 1,07 tempo första 500m för att få ta över ledningen, fick sedan dämpa men kunde sedan enkelt glida undan och vinna. Såg enorm ut! Har fått vila sedan den tömningen sist och har fortsätt tränat bra efter de! Högaktuell nu. 4 Star Muscle har gjort de bra i enklare gäng, blev 4a senast i ett lärlingslopp. Nu för Örjan chansen, löser de sig bra från spår 4 ska han ses med lite skrällchans. Här har jag också ett roligt långskott, 5 Myrsjös Timeout här åker Liselotte Olsson upp med en häst bara från valla, står perfekt inne i loppet och hur bra var han inte näst senast på Gävle? Satt sist i kön och svepte hela fältet 1000m kvar och vann hur enkelt som helst på en krävande bana. Lite klaff från spår 5 så segerstrider han garanterat! 6 Needle’em vann hyfsat enkelt från ledningen sist på V86, kommer laddas för de nu också, men jag vill flagga för att de två senaste segrarna har tagits i amerikansk vagn från just ledningen. Jag är inte säker på att de blir ledning den här gången samt att de är vanlig vagn som gäller vid voltstart. Men hittar man ner till spets så ska man ha en fin vinstchans. Bergh låter uppåt på sin häst 8 Idoanythingforlove och de kan eventuellt bli första rycktussar på lördag. 9 Itso Sisu kan få ett perfekt smyglopp i comebacken. Ska vara rejält i ordning för den här starten och kan vara med och göra upp om det. 10 Everon blev lite för pigg när han övertog ledingen sist av 1 Bottnas Intense men kunde ändå ganska enkelt vinna. Tror de kan vara en fördel att man får göra jobbet bakifrån i ryggar den här gången. Han är bästa hästen i loppet enligt mig.

  Rank 10 2 1 5 6 4 9 8

  V75-3

  1 Kalmar har inte vunnit sen i somras, trivs nog bäst i ledningen så kommer troligtvis laddas. Väl där tycker jag han är intressant. 2 Järvsöodin är alltid med där framme, har återigen ett bra utgångsläge och slåss om pallplatserna. Man tror att segern kommer när som helst. Bergh har bra form på alla hästar inför hemmaplan, de låter uppåt på samtliga. 3 Buska Blyg Vilat sedan september var helt okej i comebacken, försökte runda hela kön sista kurvan, gick lite halvt trögt men blev 2a med två turliga galopper. Borde vara lite rappare med lopp i kroppen. 5 Tekno Jerven inte helt lätt att räkna på, extremt kapabel om han travar, dock galopperar han i 65% av loppen, samtidigt som han har en segerprocent på 37%. Vilket innebär att han princip vinner de flesta lopp han går felfritt i. 8 Bäcklös Uriel har ett hopplöst läge men kommer med full form och två raka segrar. Han är rätt så kvick i väg så man skickar nog det som går från start. 9 Alma Prins stod 20m längre bak på start sist i Östersund gentemot flera konkurrenter man möter idag. Blev lite tappgalopp från start sist och man fick springa i kapp fältet runda samtliga i 2a/3e spår och sedan vred man på de som gick i 4e spår sista kurvan. Såg ut att vara sparade krafter i mål, nu har man ett rätt bra läge bakom bilen. Enda orosmolnet för mig är om han håller sig till trav, såg ut som kusken fick hjälpa till rätt så mycket i Östersund. 12 B.W Rune visade bra klass förra starten där man stångade ner Tekno Jerven på upploppet efter en kupp på bortre lång. Sämsta läget men ska tas på allvar.

  Rank 9 5 12 8 2 1 3

  V75-4

  1 Rezorb Hangover bra stallform och kuskform, kortaste biten till mål och kan få en härlig resa och få chansen till slut, de på tillägg har många att runda innan man är framme. Tror Bergh har en bra chans med 3 Bird Lane var tillbaka som en vinnare sist och vann enkelt, kan nog mer om det skulle behövas här. 4 Dame Lane hade 3 starter på 18 dagar nu lite längre paus. Har gjort de bra i lite enklare gäng, men känns som att formen inte kommer vara på topp. 5 Miss Mighty galopperade sist från samma läge, ska stå sig bra i det här gänget men lär köras försiktigt från start misstänker jag. Låter lite tveksam från stallet och man behöver tempo på loppet. 6 Russel Square blev fast rygg ledaren sist med rubbet sparat, nu har man springspår och inte omöjligt med spets. Kommer nog sikta på rygg ledaren igen och släppa till 7 Honesty? Just 7 Honesty verkar vara mångas drag i ett öppet stolopp. Spontant gillar jag inte att spika en debutant i ny regi som dessutom har pausat sen oktober. Men låter de väldigt uppåt från stallet och allt verkar bra så är de ju en spelvärd spik i ett lopp många garderar brett. 8 Young Mistress fick lite otur med spårlottningen, men har vunnit 3 av 4 i nya Per Linderoth regin och jag tror verkligen hästen trivs i sin nya träning, garderar man är den given. 10 Shehuntyoudown var ute i två diamantsto lopp under hösten och var även med i finalen på valla där de blev för långt bak i kön och var svårt att ta något på konkurrenterna. Efter de har man fått vila och sen fått ett lopp i kroppen sen finalen, fick bestämma i ledningen men slagen på linjen. Tror man kommer vara bra i ordning till den här starten. 11 Cala Mayor De B var också med i finalen, sedan startat på i bra lopp, har väldigt mycket kapacitet för klassen och känns spelvärd. Riktigt spännande häst på bakre springspår 14 Digital Literacy som har varit ute i riktigt tuffa gäng, senast i Stoelit försök, går ner i klass nu och har bra läge!

  Rank 7 3 10 6 8 5 11 14

  V75-5

  1 Albacete var väldigt fin näst senast när man vann ett spårtrappa lopp från spår 14 på auto. Satt långt bak i kön och fick gneta på i tredje spår och han fram och vann på linjen. Gick sådär sist man var ute på V75 men nu har man ett perfekt smygläge och de verkar bli norskt huvudlag för första gången. 3 Mellby Indigo har haft lite strul med voltstart. Galopperade förmodligen bort segern på V75 senast, var även med i Walter Lundberg i höstas och även då galopperade man från start, då mötte man t.ex High on peppar som är favorit i klassen över. Tror autostart kommer funka bättre och då vinner man nog det här. 4 Just More Fun bra form på stallet! Har en superfin rad, men senast blev hon oplacerad på en tuff bana. Klart tuffare nu när man möter hingstar och valacker. Fin rad på 6 Grit Brodda och nu första amerikansk vagn och open eye huvudlag, en liten varning. 9 Dream Sensation kommer få ett fint lopp bakifrån, vunnit 2 lopp nyligen från bakspår. Bergh tror han kommer göra sitt bästa lopp i karriären. 10 Boli You S.M har varit grym utan att få vinna, Adrian är lite besviken på bakspår, men man åker ju från Jägers med bara 2 hästar. Tror inte de blir smyglopp direkt. Löser det sig skapligt från start utmanar han om segern.

  Rank 3 10 9 1 6 4 5

  V75-6

  Kommer krävas en ordentlig höjning från årsdebuten om 1 Albert Zonett ska blanda sig i tätstriden, men en rolig platsluring på det fina läget och Bergh låter verkligen uppåt. Jag minns hur 4 High on Peppar vann på ett sjukt imponerande sätt i Walter Lundbergs Memorial från spets hela vägen in i mål på lång distans. Var sedan 5a i Breeders Crown Finalen och på det hunnit med en årsdebut på samma distans som idag och där var man överlägsen. Jag spikar!! 2640m är plus för 6 Chitchat enligt Wäjersten då han är mer stark än snabb, men blir ett litet test om man duger i brons. Känns som en favorit i fara som går upp två klasser, tror säkert man kommer göra ett topplopp men osäker om de räcker till seger. 9 Jerka Sting har varit toppen på slutet, 3 raka segrar och ett passande smygläge från spår 9. 10 M.T. Montpelier blir farlig här ifrån om man får spara speeden till slut, har verkligen toppform. För den som vill vara ensam med 7 rätt och hoppas på favoritfall finns de sjukt bra värde bakom favoriterna.

  Rank 4 6 9 10 1 5 3

  V75-7

  1 Spickleback Face har nu ett lopp i kroppen, och kommer troligtvis gå framåt en hel del med det loppet, nu blir det amerikansk vagn igen och fint läge. Svårt att sätta in 4 Hierro Boko i sammanhanget, har inte tävlat i Sverige på ett bra tag, går som tåget i finland men tror kanske en platschans i bästa fall här. 6 Ferrari Sisu var grym från kön på nyårsafton, och avgjorde mycket enkelt. Blev diskat nere i Frankrike för tre veckor sedan. Formen ska inte vara sämre än vid segern på Axvalla säger de från stallet, kommer helt klart slåss om segern här. 7 Chestnut Hill nya kungen hemma hos Tarzan? Inte omöjligt, skrällvann senast i guld och till en sådan låg procent tycker jag man ska ta med den vid gardering. Det är ingen toppform på 9 Esprit sisu och jag tror man kommer köra ett snällt lopp och jaga fina pengar. 10 Pacific Face gör alltid bra lopp desto längre distans det är desto bättre är det. Har dock bara en seger från bakspår, men har hävdat sig bra på distanser som egentligen inte är hans grej, rolig skräll. 11 Ultion Face var kusligt bra sist från spår 12 och jag kan tycka att de är en rolig chansspik för den modige, Kolgjini åker inte med 2 hästar till Bergsåker om man inte tror på toppchans. 12 Eddy West spurtar alltid vasst, blir det lite körning om positionerna där framme samt att möjligen 11 Ultion Face drar fram Eddy West i släptåg i 3.e spår sista bortre lång, ja då är jag inte förvånad om han sätter nosen först.

  Rank: 11 12 6 1 10 7 4


  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube