Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Torsdagkvällsljuvet

På torsdag har vi nått 20 april och inte är väl det något speciellt med den dagen? Nog kan vi göra det. Den är i travsportens värld rent av ljuv från Bollnästravet!

Ja, när vi når torsdag den här veckan har vi nått 20 april 2023.
Datumet i sig har gett oss händelser som att fotbollsklubben Öster IF grundades, första majblommorna började säljas och födelsedag för både Adolf Hitler, Napoleon men framförallt Björn Skifs som vi gratulerar på hans 76-årsdag.

  • Vad kan 20 april 2023 bjuda på det här året då?
    Ja, möjligen att det är premiär för en ny säsong med Benjamin Ingrosso och hans matprogram på TV4 - men framförallt är det Bollnästravet som bjuder på tillställning!

Daniel Redén kommer nu för var vecka som går sela ut profiler och den här veckan är det Hail Mary i The Onions lopp på onsdag följt av Don Fanucci Zet på torsdag.
Ja, Redén väljer alltså Bollnästravet för sin Don Fanucci som nu ska inleda sin revansch till Elitloppet. 
Spårlotten har gjort sitt och givit honom spår 8 över korta distansen!

Gorm

Gorm.

  • Låt gå att Don Fanucci Zet blir intressant, men höjdpunkten från Bollnästravet blir solklart lopp 7. Ojvoj i medaljongen, vad hände här...?!

Förstapriset ligger på sketna 40 000 kronor, men så är det en proposition för högsta klassen i kallblodssporten.
Det är som att tränarna markerar mot förstaprisets löjliga nivå när sporten på startfältet håller toppklass!

Gunnar Melander startar åter stjärnan Månlykke A.M. och konkurrenter i fältet är bland annat Bellfaks, Buska Blyg, B.W.Rune, Oppgårdsdrängen och Soldhöjdens Drake.
Framförallt är det ett lopp där Gorm årsdebuterar som har hur mycket kapacitet i sig som helst. En kommande topp i kallblodssporten.

20 april 2023 må vara en torsdag och lite som en språngbräda in mot helgen för alla, men för oss travintressenter blir kvällen rent av ljuv.
Bollnästravet ger oss sport av högsta klass och likt en ödmjuk klapp längs kinden är det fri entré!
-----

På lördag är det äntligen V75-dags hemma på Jägersro igen. Jag är redan som en pojk på julaftonsmorgon.

Fastän Jägersro ligger lokaliserat i ett område som är relativt skonsamt för travsporten, så är det inget som nyttjas under riviga vintermånaderna. Senast vi hade V75-dag på Jägers var 19 november. Nu är det äntligen dags igen.

Det väntas milt väder och strålande solsken och på travbanan är det sport av hög klass. Jag gladdes mycket åt att Björn Goop valde Jägersro för sin San Moteur. Det var lika överraskande som fantastiskt. 
Mest glad är jag över att få se Very Kronos, min favorit inom travsporten, på min hemmabana Jägersro!

Jag hoppas vi ses där. Du är varmt välkommen att hälsa eller glo snett.

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube