• Hem
  • Månadens Travhäst

Månadens Travhäst

Rösta fram den hästen just DU tycker är månadens häst i Februari

Månadens Häst - Februari

Travstugan valde år 2021 att återinföra utmärkelsen månadens travhäst som en del av Travstugan Awards. Det är en utmärkelse som Travstugas läsare är med och röstar om. Samtliga hästar är svensktränade men hästarna kan vara ägda av personer utomlands.

Travstugans redaktion väljer ut fem hästar varje månad där våra läsare får rösta, här på sidan. När vi väljer hästar bedömer vi från olika parametrar. Det kan vara en häpnadsväckande prestation eller den hästen som har sprungit in mest just den månaden. Vinnaren dras på fredag klockan 15:00 i våran travgrupp på facebook.

Disco Volante

Disco Volante trivs ypperligt under vinterhalvåret! Efter tre lopp under februari månad tog han tillslut en fin seger i gulddivisionen på segrade på segertiden 11,0 / 1640 meter.

Om Disco Volante

Ägare: Stall Courant AB, Stockholm

Tränare: Stefan Melander

Skötare: Jenny Gustafsson

Ordinarie kusk: Ulf Ohlsson

Totalt starter (februari): 3 starter

Totalt insprunget (februari): 235.000 kronor

Disco Volante

Antonio Trot

Antonio Trot har på två starter sprungit in 400.000 kronor under februari månad. I gulddivisionfinalen på Solvalla segrade Antontio Trot på segertiden 12,5/2149m. Åttaåriga Antonio Trot följde upp finalseger med att vinna Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris på ett överlägset vis.

Om Antonio Trot

Ägare: Antonio Trotting AB, Mariestad

Tränare: Timo Nurmos

Skötare: Minna Kinnunen

Ordinarie kusk: Claes Sjöström

Totalt starter (februari): 2 starter

Totalt insprunget (februari): 400.000 kronor.

Anotnio trot atg

Maestro Crowe

Maestro Crowe är systerson till Commander Crowe som inledde sin tävlingskarriär med 23 raka segrar. Maestro Crowe har inlett karriären strålande och på 15 starter har det blivit tio segrar varpå dom senaste två under februari månad. Loppet på Mantorp senast var ett av de råaste då han segrade trots två galopper under vägen.

Om Maestro Crowe

Ägare: P.P. Travträning AB (Petri Puro), m fl

Tränare: Johan Untersteiner

Skötare: Leea Koski

Ordinarie kusk: Johan Untersteiner

Totalt starter: (februari): 2 starter

Totalt insprunget (februari): 140 000 kronor

Maestro crowe atg

Oxidizer

David Perssons stjärna Oxidizer har stått för två segrar under februari och visst kvalar han in på denna lista. Senaste seger togs på Rommetravet där den sexårige valacken sköljde över till ledningen och försvann ohotat över upploppet tillsammans med Ulf Ohlsson.

OM Oxidizer

Ägare: Rånes Management AB

Tränare: David Persson

Skötare: Frida Karlsson

Ordinarie kusk: Ulf Ohlsson

Totalt starter: (februari): 2 starter

Totalt insprunget (februari): 260 000 kronor

Oxidizer atg

Evaluate

Evaluate gjorde sin första säsong 2019 hos Stefan ''Tarzan'' Melander och visade då att han verkligen har i eliten att göra. Femåringsäsongen var inget extra för hingsten som gjorde 16 starter utan att ens få med sig ett tredjepris. Efter att ''Tarzan'' flyttat Evaluate till ett nytt stall på gården blev han som en helt annan häst. Det bevisade han även på tävlingsbanan när han tog hem Oasis Bi:s lopp på Mantorp. Guldvinsten följdes upp med en stark tredjeplats i lördags på Romme.

Om Evaluate

Ägare: Stall T.Z.

Tränare: Stefan Melander

Skötare: Catarina Lundström

Ordinarie kusk: Magnus A Djuse

Totalt starter: (februari): 2 starter

Totalt insprunget (februari): 190 000 kronor

Evaluate tva

Rösta på månadens Travhäst

För att rösta på måndagens travhäst klickar du i din röst i pop-upen som kommer upp här på hemsidan! Har du klickat på pop-upen kan du gå in på sidan igen.

  • Vill du vara med och bidra med tips till månadens häst? Kontakta oss genom att mejla till adressen nedan.


info@travstugan.se

Vinnande häst

Vi på Travstugan vill vara med och bidra till sporten och eftersom oftast tränarna, kuskarna och ägarna får priser i vinnarcirkeln vill vi lyfta skötaren som gör det mesta jobbet till vardags med hästarna. Vinnande häst skötare får därmed en superpresentkort på 500 kronor.

Följ Travstugan på Youtube