• Hem
 • Kim Lagerhem
 • V86 Åby/Solvalla - Två chansspikar ska fälla storfavoriterna

  V86 Åby/Solvalla - Två chansspikar ska fälla storfavoriterna

  Det har blivit många sexor under senaste veckan men inte så roliga utdelningar, formen verkar sitta ganska så bra ändå. I helgen blev omgångarna för svåra men lyckas ändå pricka in flera lågprocentare vilket ger mig hopp om att storvinsten när som helst kommer trilla in.

  Förhoppningsvis redan ikväll! Omgångens två största favoriter är enligt mig sårbara och på Miljonjakten väljer jag att gå emot helt och hållet - återstår att se om det är vinnande tanke eller ej 😉


  Mina tankar går såhär:


  V86 1

  2 Eddie The Eagle är favorit i skrivande stund men har trendat nedåt under dagen, har lottats till perfekt utgångsläge men jag är inte såld på att han vinner detta även om han skulle nå spets. Senast fick han en väldigt tung resa men höll bra då. Räknas men absolut ingen spik för mig.

  8 Joker Of Steel är det klara motbudet och även klar andrahandsfavorit, spåret är dock långt ifrån roligt. Han klarar dock att göra en hel del själv och visade senast att han även kan speeda. Vetting vinstchans om det klaffar.

  6 Alert Vendil är en spännande krydda till låg procent, han är startsnabb och skulle kunna hitta till ledningen om han inte blir för ivrig. Senast blev han tvåa trots att han tappade en sko under loppet.

  5 Tour Eiffel och 7 Bette Nock är två skrällbud man inte ska nonchalera vid gardering.

  9 Tresexton ska räknas tidigt, avgjorde på riktigt fint sätt senast och en liknande långspurt här räcker långt.

  V86 2

  6 Edumette har gjort två lopp som resulterat i en vinst och en andraplats, hon blir favorit men då loppet är jämnt med många orutinerade hästar lär hon inte bli överspelad och från springspår ser det ut att vara en tilltalande uppgift. Når hon spets tror jag hon leder hela vägen och det är ett spikförslag. På denna lapp garderar jag dock då det finns bra värde bakom.

  9 Nagai Ashi har gjort gedigna insatser på sistone och närmrar sig första segern, kan mycket väl komma nu då formen är fin.

  11 Hard Landing närmar sig också första segern och att Örjan hoppar upp i sulkyn minskar inte chanserna. Utmanar.

  2 Deep Sea Fishing och 5 Onion San Tooma är två skrällbud som räknas ganska tidigt bakom favorittrion.

  V86 3

  Jag tror inte särskilt mycket på de mest streckade i detta lopp, och om man tolkar diverse intervjuer rätt så är det inte många som tror på toppchans heller.

  8 Darlington Fame är den som det låter bäst på och att hon är streckad till 4% är oförståeligt. Formen är fin och hon kommer i angeläget ärende då det siktas mot ett Margaretalopp. Lär laddas framåt direkt och jag tror på bra vinstchans. Jag var länge inne på att chansspika ekipaget men det finns ett motbud jag inte vågar plocka bort.

  9 Eyecandy reser Morten Melin långt med och han kommer med en optimistisk inställning. Hon tränar riktigt bra för dagen och har en vass speed att tillgå, har fått bra läge med rygg på startsnabb häst och får dessutom en bra kusk upp. 3%.

  2 Haha Ha är kvick iväg och borde kunna ta spets inledningsvis, släpper troligtvis för att försöka nyttja stretchen sen. Toppformen sitter där och ska med om man streckar på.

  4 Faith Trot kan öppna och borde hamna vettigt till, borde kunna vinna här men Nordström ligger lite halvlågt.

  1 Take Me Sober kan nog inte hålla spets och riskerar att hamna ett snäpp för långt bak på innerspår.

  Favoriten 3 Aperol Broline ligger Johan lite lågt med gällande vinstchanserna, han är bara mediumsnabb ut och får sikta på att hitta bra position. Ingen riktig känsla här.

  10 Ingela K ska också med på lappen om man väljer att gardera, gynnas om det blir äverpace på loppet.

  V86 4

  1 Tale Of Jacks blir storfavorit i omgången och är säkerligen mångas spikförslag, jag väljer dock att gå emot på denna lapp då jag inte tror på toppchans - av den anledningen att jag inte tror att han tar spets. Det är aviserat att han ska få en rejäl genomkörare idag så skulle han bli över från start kommer Peter förmodligen försöka hitta ut tidigt för att sedan köra offensivt. Men om det nu blir som jag tänkt tror jag inte att han vinner..

  8 Maverick Dream tror jag nämligen har rätt bra chans att sitta i ledningen tidigt, 3 Fonda Boko och 4 Tonique är båda angelägna om att hitta ledarryggen för att sedan kunna speeda på open stretch och tar sig någon av dessa förbi favoriten så har Maverick god chans att få överta utan bråk. Han kan bli lite vass vid laddning men över kort distans ska det inte vara något att oroa sig över och han är inte sämre än favoriten. 27% mot favoritens 56% gör att jag chansspikar på denna lapp.

  3 Fonda Boko och 4 Tonique behöver inte vara helt fel att plocka med om man har råd med fler än två streck. Skulle det bli tokkörning mellan favoriterna kan dessa två ställa till med storskräll.

  V86 5

  2 Amore Passo är fältets bästa häst men återkommer nu efter nästan ett års frånvaro, han är väl förberedd men jag är alltid skeptisk till favoriter som gör comeback. Bör streckas såklart men rankas inte högst upp.

  3 Digital Indy gillar långlopp och står bra inne här på mellanvolten, är en av två som jag rankar i topp idag.

  4 Cambria är den andra som jag tror mest på. Den som får bäst resa av dessa två tror jag har bra chans att vinna loppet och det skulle kunna vara ett fräckt lås i ett ganska öppet lopp.

  6 Keegan Trot gillar också distansen och har bra form, kanske inte toppform - men tillräckligt för att utmana med rätt resa.

  8 Ornello har inte den roligaste raden men är betydligt bättre än så och ska inte räknas bort här.

  Jag vill även varna för 11 Vikings Preacher som senast gjorde comeback efter långt uppehåll och lär ha gått framåt med det loppet. Springspår är bra och tränaren tror att han ska sluta minst topp tre om han är som han ska. 2%

  V86 6

  8 Strong Heartbeat är ännu en klasshäst som gör comeback och han borde ses med vettiga möjligheter att segra direkt även om man ligger lite lågt från stallhåll. Ingen spik för mig dock då det finns gott om roliga skrällar här.

  3 Wagger Zacker är favorit i loppet och kommer med två raka segrar, ska såklart räknas tidigt men jag tycker dock inte att han ska vara såpass mycket mer spelad än några av motbuden och testar att jobba in en skräll.

  1 Kadett Brodde är kvick iväg i volt och har ett perfekt utgångsläge, Rickard är inte en kusk som brukar vilja släppa ifrån sig spets hur som helst och Kadett har både form och fart som räcker i detta sällskap, 3% ??

  6 Mats Tooma är den som främst utmanar om spets och även denna lär isåfall testas i den positionen, han var duktig senast och närmar sig topformen. 3% även här.

  4 Midleton och 10 Cole Moss är ytterligare två skrällar att se upp med, framför allt den sistnämnde som spurtar starkt till slut.

  9 S.G Kingstone är väl i grunden en av de bästa i fältet men har inte visat det på sistone och jag har ingen känsla alls för honom till höga 16%. Kan såklart vinna men njae, typiskt streck att jobba bort.

  V86 7

  Här kommer nästa storfavorit som jag tänker gå emot, 3 Staro Leonardo har en snygg rad med tre 1or innan den senaste tredjeplatsen - senaste loppet blev dock helt fel kört för honom. Tar inte spets av egen kraft men kanske släpps dit av 2 Västerboonthenews? Inte helt säkert dock.

  10 Valokaja Hindö börjar bli van att starta från sämre spår men har gjort det bra på V75 senaste tiden. Det är något enklare emot nu och jag tror att vinsten sitter där nu. Han kan rygga favoriten från start och borde sitta i andraspår ganska direkt. Har bra känsla för att han avgör detta till slut och väljer att chansspika till låga 15%.

  7 Zenit Brick tror jag på bakom nämnda duo, comebacken senast var bättre än väntat och formen lär ha flyttats fram tills denna start. Med lite tur från svårt spår så är han med på linjen till slut.

  2 Västerboonthenews och 4 Sandsjöns Enzo streckas därefter om man har råd.

  V86 8

  5 Boula har snart blivit favorit på streckspelet och lär fortsätta trenda uppåt under kvällen. Jag tror också på bra vinstchans. Senast laddade Massimo ingenting från start och det blev ändå ledningen, han blev sen fast med sparat. Ikväll lär det laddas och då tror jag han blåser till spets även med flera snabba invändigt. Det ser ut att bli jänkarvagn idag och det måste vara bra chans för spets och slut. Spikas på min Exklusiva lapp men på Miljonjakten garderar jag.

  12 Charming Kronos är knapp favorit i skrivande stund och är ett riktigt kapabelt sto med två raka segrar i raden. Spår 12 är dock inte roligt och därför är segerchansen sämre än för mitt spikförslag. Räknas såklart tidigt vid gardering.

  6 Chiclet rankar jag näst i tur, hon öppnar rätt bra och kan förhoppningsvis hitta ner i banan när de innanför slåss om positioner i täten. Joakim Wallin kommer till Solvalla med förhoppningar och till 5% är hon intressant.

  4 Cabarette försöker nå spets före favoriten men jag tror hon får svårt att hålla ut denna, ska med på lappen om man garderar vidare.

  7 Arabbiata Face ska också med på garderad lapp men tycker hon är lite överspelad till 12%.

  Lycka till!  Bästa spelbolaget för travodds

  GoGo Casino

  • Ny licens från LeoVegas
  • Stort spelutbud
  • Swish som betalningsmetod
  • Minst 200 SEK insättning
  Hemsida: Grundat:
  Ägare:Huvudkontor:

  Sammanfattning

  Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen
  Följ Travstugan på Youtube