V75 Bollnäs - Henrik Svensson kan skrälla i två lopp

Imorgon åker vi till Bollnäs för att se fin sport! Vi har några stora favoriter och jag hoppas kunna fälla åtminstone någon. Jag tror dock det blir svårt att fälla den största.

Mina tankar hör till min andel Kims Speedkula.


Bästa spiken

V75 7: 9 Born To Run

Gocciadoros springare blir stor favorit i avslutningen och troligtvis också omgångens största. Men han är ändå bästa spiken i omgången enligt min tanke, han har 3/3 segrar på svensk mark där han dessutom övertygat och behöver ingen snäll resa för att segra. Han har en snabb startrygg (2 Musett Af Djupmyra) som troligtvis endast släpper till just gul kusk, därmed är betrodda 7 No Doubt utelämnad från spåret när Emilia laddar framåt och får svar om spets. Däremellan laddas även 5 Hombre D. 11 Sidney Celeber kan vara värst emot men har än sämre läge och får nog svårt. Ska dock med tidigt om man väljer att gardera.

Chansspiken

V75 2: 12 Åsrud Vilja

Kallblodsloppet är ganska skiktat denna lördag och det står nog främst mellan två hästar. 11 Stjärnblomster är en topphäst med imponerade 54 i segerprocent, hon blir förstående nog favorit här och ska ha bra chans med rätt resa. Jag väljer dock att spika emot då jag har bra känsla för det tolvåriga motbudet. Jorma Kontio får chansen bakom Åsrud Vilja nu när Örjan är på andra sidan atlanten och det blir nog toppen, formen är bra på såväl häst som kusk. Senast var hon nedsatt av en infektion men gick ändå 21.4, innan dess har hon varit bra mot eliten och med spår utvändigt om värsta motbudet kan nog Jorma se till att hålla Stjärnblomster instängd och åtminstone hamna bättre till. Hon kan nog återigen gå en låg 20-tid och tränare Johansen tror på vinst om allt är i ordning.

Visst.. man kan köra ”safe” och låsa på dessa två men när Åsrud Vilja har aningens bättre utgångsläge och är såpass mycket mindre streckad är det roligt att ta ställning.

Bakom denna duo räknas 10 Grude Tilla och 7 Vännfors Stjärna främst. 1 Kaksi och 2 Skeie Lotta är de roliga skrällarna.

Omgångens jackpotdrag

V75 6: 5 Russel Square

Hon har tagit 6 pallplatser varav 3 segrar på årets 7 starter, skadades i april men kom tillbaka bra igen och har varit riktigt bra efter det. Senast blev det galopp efter en bit och ekipaget tappade åtminstone 30m, trots det kunde hon komma tillbaka och runda gänget fram till dödens på bortre långsidan och sedan plocka ner ledaren enkelt. Läget är inte så roligt men Henrik får i uppgift att hitta ner i banan, hon verkar tåla tuffa upplägg och jag blir inte förvånad om hon rekordsänker imorgon. 1% är för lite.

Överlag tycker jag att V75 6 är ett öppet lopp där det absolut kan skrälla till, favoriten 6 Faeza Zet har vettigt läge och fin form men har varit lite ojämn och det är inte säkert att hon får ledningen.

Jag vill därför höja ett varningens finger för hela loppet och förordar bred gardering. Tycker framför allt 2 Isla Nga Hari, 3 Global Boost och 4 Queen Tresher är mycket intressanta på framspår till väldigt låg procent.

Övriga lopp

V75 1:

1 High Line Pellini lär göra ett allvarligt försök att hålla upp ledningen från prima läge och det kan gå även om det finns kvicka hästar utvändigt. Från spets är nog chansen god men annars får han åtminstone en fin resa.

4 Oskar Run är tidig för mig, han har mött tuffa hästar varje gång på sistone och gör det alltid bra. Volt är ett plus och han borde komma iväg hyfsat, med vettig resa är han med när det gäller. Målet är att komma med i finalen och då behöver han bli etta eller tvåa här.

5 I Can Steel gick senast iväg fint från spår fem och han kunde sedan vinna överlägset på lång distans, lär tas lugnt från start men fäller många med sin styrka.

6 S.J.s Tribute gör första starten i Sverige och är lite svår att bedöma, men raden är trevlig med 4 segrar på årets 6 starter. Han mötte bra hästar senast och har nu lopp i kroppen. Räknas.

Dessa fyra sticker ut något men där bakom är loppet öppet.

V75 3:

3 Sister Sledge är ett toppsto som återkommer efter kortare uppehåll efter en mindre skada, normalt sett ska vinstchansen vara god här men det kan vara lite ringrost och jag tror även att hon får svar i spetsstriden vilket gör det värt att försöka fälla.

2 Disco Volante är snabb som få och håller nog ut favoriten direkt, enligt Melander tränar han väldigt bra och planen är att köra för vinst så jag tror knappast att Ulf Ohlsson ger bort spets utan strid. Räknas om som bäst.

5 Inti Boko är riktigt snabb från start och rusar ofta iväg direkt, skulle han lyckas hitta spets är det inte alls omöjligt att det räcker hela vägen - formen är på topp!

6 Snowstorm Hanover är intressant till låg procent, han var grym i april när han vann överlägset från spets på topptid. Han trivs ypperligt med att smyga med i ryggar också och kan bli farlig.

10 Seismic Wave är på väg mot toppformen och blir segerfarlig med tempo och rätt resa, hans speed biter bra över upploppet.

V75 4:

1 Readly Lavec öppnade vasst senast och vann på fina 12,8 på lång distans. Trots snabba motbud borde spetschansen vara god och så även vinstchansen, speciellt nu när det är kort distans. Han är ett spikförslag.

3 Dark Roadster är riktigt kvick iväg och Ida lär testa en bit, men det får inte kosta för mycket och märker hon tidigt att de inte kan ta sig förbi tror jag hon nöjer sig med rygg ledaren. Räknas främst bakom.

6 Morotai Degato är även han kvick iväg men lär inte ge sig in i någon seriös spetskörning, Oskar testar att hitta bra position och med flyt ska han ses med vinstchans här.

7 Gooner, 11 Global Bookmaker och 12 Dwayne Zet är möjliga skrällbud.

V75 5:

2 Real Scotch har lottats till perfekt utgångsläge i detta öppna klass 2 lopp, Erik lär ladda iväg från start då han trivs bäst i ledningen. Vettig chans om de hittar dit.

5 Kash Keeper är en allvarlig utmanare som också kan öppna. Lär få bra position och räknas.

6 Laredo Boko kan bättre än senast och nedstruken ett spår, kan inte räknas bort. 8 Mercenary har varit riktigt bra i år och har nu betydligt bättre läge med spår 6 istället för 8, räknas.

10 Mon’s Tornado och 11 Declan är inte borta från bakspår. Jämnt lopp!


Lycka till!


Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

En smaskig V64-kväll väntar på Åby denna torsdag där det kommer gå undan i supersprintern och vi inleder omgången med en urstark avdelning! V64-5 ... Läs travtips

Det är finfina tävlingar som väntar nästa lördag från Åbytravet.Storlopp hela dagen lång och därtill är det jackpot på V75! V75-1 Svårstoppad ... Läs travtips

Första tanken V75 Åby stora Semestern börjar närma sig slutet för de flesta, Det märks även på vädret då dagarna är magiska men kvällarna blir ... Läs travtips