• Hem
  • V86 Solvalla/Åby 10 januari 2018

V86 Solvalla/Åby 10 januari 2018

Det är V86 på Solvalla/Åby. Jag spikar 6 Judas Iscariot (V86-4) och 4 Falk On Hill (V86-5).

V86-1

12 Awesome Deal (32 %) blir favorit men många pratar om 11 Doyoucash In (19 %). Den tidigare överraskade positivt senast i första starten efter längre uppehåll och den senare har härdats på V75. Spelarkollektivet är kanske rätt ute som rankar Awesome Deal och Doyoucash In etta och trea men bakspår på Åby är inte en fördel. 3 Black Snapper (20 %) ser ut att bli andrahandare men blir svårslagen om han tar ledningen. I spets har Black Snapper vunnit 2/3.

V86-2

1 Pompano Euphoria (31 %) och 7 Edindy (30 %) gör upp om ledningen och normalt bör det stå mellan dessa två. Pompano Euphoria har visat form under vintern och är obesegrad i ledningen, även om det bara handlar om en seger i spets. Veijo Heiskanen har bara en häst till start på Solvalla och det är Edindy – man får anta att Heiskanen är väldigt nöjd med hästen. Från springspår lär Kontio köra för ledningen och kanske tar man sig förbi den knappa favoriten.

V86-3

2 Bigarrå (34 %) är fel favorit i mina ögon även om hon bara möter ston den här gången. Jag vill varna för 6 Am I Wrong (3 %) som jag tror spetsar initialt – lite beroende på hur mycket Waldüller vågar ladda från start med 1 Cougar Woodland (17 %) som trivs i ledningen. Karlstedt låter dock väldigt optimistisk angående Am I Wrong och vill gärna köra i spets om han kommer dit. Blir det högt tempo öppnar det för 12 Fortuna B.R. (27 %) som är bästa hästen.

V86-4

6 Judas Iscariot (45 %) lämnas – med viss tvekan – ensam på kupongen. Han är trots allt yngst i fältet och vek ned sig från ledningen senast. Det senare är dock inget jag tar för allvarligt på eftersom Judas Iscariot förlorade mot en bra häst – nämligen Leader Brodde som har fem segrar på sju starter. Procenten börjar dock bli väl hög men bara den håller sig under 50-strecket kommer jag spika Judas Iscariot. Kihlström styr honom till ledningen och rinner undan?

V86-5

4 Falk On Hill (60 %) blir omgångens största favorit men från ledningen måste det vara bra chans. I den positionen har han vunnit 5/7. Falk On Hill tog bland annat två spetssegrar på Jägersro i december. Det enda som oroar något är att både Peter Ingves och Riccardo Bianchi låter sugna på att köra i ledningen med 2 Rigoletto Jet (6 %) respektive 3 Crazy Year Ås (3 %). Det jag hoppas är att dom kör om ledningen för att sedan släppa till favoriten Falk On Hill.

V86-6

5 Bacan Degato (28 %) gör första starten i ny regi. Det i kombination med att han inte startat sedan början på oktober gör att jag mina förväntningar inte är särskilt höga – men jag blir inte heller chockad om Bacan Degato går ut och vinner. Näst mest spelad är 11 Floyd P.Boko (25 %) som inte startat sedan 1 juli. Dom två mest betrodda har alltså tveksam form och därför hittar du åtta streck på min kupong. Passa 1 Westline (5 %) och 8 Surprise Power (8 %).

V86-7

1 Twin Peaks (15 %) avslutade starkt senast på V75 som trea bakom Uptothe Chapel och Velvet Gio. Hon blir svårslagen om hon svarar ut 2 Quintessense (57 %) som har härlig löpskalle. Det känns stabilt att låsa på den som tar ledningen och en som är bra nog att vinna oavsett position på 1640. Dock ska man komma ihåg att Quintessense är segerlös i sina tio senaste på svensk mark och att Twin Peaks var före henne i mål senast hon startade i Sverige.

V86-8

2 Dani Boko (37 %) har seglat upp som klar favorit och ska räknas med chans oavsett position. Troligt scenario är att 1 M.T.Knight Rider (4 %) tar ledningen för att sedan släppa till favoriten. Dani Boko är en potentiell spik men jag vill ändå gardera – mest eftersom jag har feeling för 7 Hijack’em (15 %) som gör första starten i Sverige sedan mars förra året. Han har toppform och tränare Nina Pettersson-Perklén hotar med att det blir första jänkarvagn på Solvalla.

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips