V75 Solvalla 26 maj 2018

Mitt tips inför V75 på Solvalla 26 maj är klart. Jag spikar 4 Double Exposure (V75-3), 9 Hope And Dreams (V75-4) och 13 Carat Williams (V75-7).

V75-1

1 Disco Volante (67 %) vann på imponerande tid senast i Gävle och ska vara favorit i finalen i bronsdivisionen. Dock ska man komma ihåg att han blir hela omgångens största favorit trots att han riskerar bli över från start. På framspår finns nämligen tre startsnabba hästar – 3 Whisky Akema (4 %), 6 Magic Gwin (4 %) och 7 Västerbo Grosbois (0 %) – vilket kan ställa till det för Ulf Ohlsson och Disco Volante. Passa 6 Magic Gwin (5 %) som är för litet spelad.

V75-2

4 Digital Performer (32 %) var trea bakom Selmer I.H. och Transcendence på Solvalla senast. En härlig insats där klockan visade 1.09,5 sista 800. Tyvärr är han inte snabb nog att ta ledningen för egen maskin men däremot kan det bli barfota runt om som på Solvalla för tre starter sedan. Bakom Digital Performer är det vidöppet men två som jag vill varna för är 1 Voyage d’Amour (6 %) och 10 Gina Schermer (14 %). Utländska ekipage underskattas ”alltid” på V75.

V75-3

4 Double Exposure (51 %) brukar talas om som nya Delicious U.S. – hon är inte lika bra men jämförelsen är inte helt orättvis. Senast var Double Exposure trea bakom Nadal Broline – som startar i Elitloppet – och Giveitgasandgo på tiden 1.10,7a/1609 m. En liknande insats igen bör räcka till seger. Dock lär hon säkert få bekänna färg då hon lottats till spår utvändigt om 2 Ultra Bright. Ta även med 6 Peace Of Mind (7 %) och 10 Unique Juni (3 %) vid gardering.

V75-4

9 Hope And Dreams (17 %) står 20 m sämre till än 5 Rose Mary (23 %) som är favorit. Hon har andraspår och kommer tävla med jänkarvagn – precis som vid andraplatsen bakom Hankypanky Frances på Solvalla 10 februari. Utöver jänkarvagn blir det dessutom barfota runt om och helstängt huvudlag. Tränare Oscar Berglund är optimistisk inför den här starten. Rose Mary står 20 m bättre till och är obesegrad felfri – dessvärre har hon halvknepigt utgångsläge.

V75-5

1 Michelangelo Ås (30 %) kommer från seger och har god chans att leda runt om i finalen i silverdivisionen. Dock är det så många bra hästar med i fältet att jag inte vågar spika. Trots spår näst längst ut på vingen ska 7 Coktail Fortuna (26 %) räknas. Dock har han tagit sina två senaste segrar efter tidig ledning – den positionen får Coktail Fortuna svårt att nå den här gången. Två som inte ska nonchaleras är 4 Trinity Lux (9 %) och 12 Globalsatisfaction (5 %).

V75-6

1 Sir Q.C. (20 %) är knapp favorit i Klass I-finalen men riskerar bli över från start. Ledningen tar sannolikt 2 Urgent Call (10 %) och med det i åtanke är han för litet spelad – särskilt med tanke på att Urgent Call vunnit fyra av fem när han körts i ledningen. Två som jag är nyfiken på är 3 Atupem (11 %) och 11 Volnik du Kras (14 %). Atupem vann på 1.11,9a/2 140 m senast på Vermo och tvåa i samma lopp var Volnik du Kras. Blir tuff att stå emot vid överpace.

V75-7

Harper Hanovers Lopp är helgens höjdpunkt. Det står framför allt mellan fyra hästar – 2 Tesio (14 %) som har 40 m försprång på sina värsta konkurrenter, 11 Handsome Brad (17 %) som vann på 1.11,7a/2640 senast på Åby, 12 Call Me Keeper (22 %) och 13 Carat Williams (19 %). Jag har tyvärr bara råd med ett streck och går all in på Carat Williams. Han dominerade som 5-åring i Frankrike och är härdad mot världseliten. Carat Williams är redo att vinna!  

Bästa spelbolaget för travodds

Bet365

Bäst på fasta odds
  • Världens största spelsajt
  • Egna fasta travodds
  • Bra välkomsterbjudande
  • Inget poolspel
Välkomstbonus
1250 SEK i spelkrediter
Hämta bonus Besök hemsidan

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemsida: bet365.comGrundat: 2000
Ägare: Hillside (sports) ENCHuvudkontor: Stoke-On-Trent

Sammanfattning

Skrivbent: Simon Hagen Simon Hagen

Bet365 är ett av de bättre spelbolagen på den svenska travmarknaden. Med ett brett utbud med fasta odds som man sätter själva har Bet365 seglat upp och tagit trio-positionen som bästa spelbolag för trav i Sverige. Spelar man på trav är Bet365 ett måste med tanke på deras höga odds, höga limits och bra utbud.

Läs hela recensionen

Fler aktuella travtips

Lunchen och V4-tipset inmundigas på tisdagen från Gävletravet och vi inleder med en trygg spik som står för klassen den här eftermiddagen!SPIKEN ... Läs travtips

V64-tipset för tisdagen på Axevalla krävde sin tid. Det är en överlag lurig omgång, men jag tycker mig ha två V64-spikar som båda kommer leda runt ... Läs travtips

Förra veckan uteblev analysen för V86 pga sjukdomar. Åttan satt dock ändå och vi spelade hem hela 47.000kr på Christians Metspö. Även köparna till ... Läs travtips

Jag kan förstå att det känns avlägset med Elitloppet när vi befinner oss mitt i den mörkaste tiden på året. Men faktum är att det står inte på så ... Läs travtips