• Hem
  • Jimmie Nordberg

Intervju med Jimmie Nordberg

Hur väljer du spikar?

De mest sannolika vinnarna efter att jag analyserat loppen. Oftast väljer jag att analysera loppen först och hittar första hästar i loppet. Sedan väljer jag spikar efter det. Ibland är det riktigt svårt att hitta bra spikar och då får man luta sig mot statistik som t.ex. att en häst aldrig förlorat från ledningen och jag tror att den sitter i ledningen. Så mest utifrån mina egna analyser. Aldrig efter hur många procent en häst är streckad. Ibland blir det två spikar på 70% ibland en under 20% osv.

Travtips efter magkänsla eller statistik?

Jag skulle säga att det är 70 % magkänslan/egen analys av lopparkiv osv och 30 % statistik. Ibland önskar jag det var att bara luta sig mot statistik men det är att sitta och analysera och tänka hur loppet blir kört, vem som får vilken position och hur fort kommer första varvet gå som är det roliga. Sedan tittar man efter statistik för att se om man missat något och försöker få in det i analysen.

Ibland önskar jag det var att bara luta sig mot statistik men det är att sitta och analysera och tänka hur loppet blir kört, vem som får vilken position och hur fort kommer första varvet gå som är det roliga

Vilken statistik är mest intressant?

Inbördes möten tycker jag är mycket intressant som statistik för att se om någon har psykiskt övertag på andra hästar, jag är övertygad om att det spelar roll, precis som det är för oss människor. Man får en positiv känsla om man möter hästar man “vet” man vinner mot. Men tittar även på tider och hur ofta man är på plats visar om hästen är jämn i prestationerna t.ex.

Vilka är dina 3 bästa tips till en travtips-nybörjare?

  • Spela bara för de pengar du har råd att förlora.

För det är troligtvis en hobby som du får räkna med att lägga ner lite pengar på. Sedan är ju meningen att man ska vinna pengar och det kommer du förhoppningsvis göra tillslut.

  • Börja med en sak i taget och försök ta del av det.

Börja med att läsa programmet och lär dig vad det betyder, sedan kanske du hittar något du tycker är extra intressant. Det kan vara en specifik spelform, tider eller något. Men välj en sak och lär dig mer om det, sedan går du vidare. Det är för mycket att försöka lära sig allt direkt.

  • Hitta personer att diskutera med.

Det roligaste som finns efter att man analyserat och funderat är att dela sina tankar med någon. Det kan vara med någon på jobbet, en kompis, en sambo eller i en facebookgrupp, twitter? Men dela tankar och idéer som kommer det bli ännu roligare.

Aktuella travtips av Jimmie Nordberg

Idag fredag inleder vi med GS75 från Axevalla där det ser intressant ut. Under lördagen tycker jag bästa spiken kommer i inledningen och sedan är ... Läs travtips

Gamla travtips av Jimmie Nordberg

Travtips
Följ Travstugan på Youtube