Fredagskronikan Martin Engstrom
Redaktion

Sporten för alla - sånt som väger upp

Jag vill inte vara särskilt negativ av mig, men visst förekommer en del trista händelser som gör att man ibland ifrågasätter sin kärlek till travsporten. Sedan möts man av en sådan som A Fair Day, exempelvis. Som visar att det är en sport för alla.

Av allt man kan bli frusterad över kring travsporten så är det ju dessa förbannat utdragna utredningar som är bland det värsta.
Det har nu gått flera månader sedan Bo Westergaard åkte dit igen. Utredningen kring honom drar däremot ut på tiden rejält. Under den tiden har stall Westergaard närmast fått ett lyft av det hela.

  • Stallet levererar som aldrig förr och har skördat rejäla framgångar. Just denne BW-pajasen är sådant som gör att min kärlek ifrågasätts. Varför håller man ens på med det här? 

Allt är inte givet i den här världen och jag har flera gånger hamnat i diskussioner där närmast jag är den som får försvara mig, då min inställning kring Bo Westergaard varit rätt så tydlig. 

Vi har ju samtidigt Fabrice Souloy nere i Frankrike och på sociala medier pågår krig mellan andelsspelarna och något som till en början var en fräsch idé från ATG har idag blivit ett hey baberiba där alla sitter i varsin hörna och stirrar surt på varandra.

  • Att ifrågasätta varför man sysslar med det här sker mer än en gång i veckan. Sedan får vi ändå de oväntade juvelerna som gör att hela charmen överöser en.
    Elisabeth Almheden har överraskat mig på ett sätt jag inte överraskats på. 

Hennes A Fair Day levererar och visar upp en klass jag aldrig trodde han hade i sig. Man tar ju alltid till sig vissa hästar och vice versa. Jag ska vara ärlig med att jag knappast hållit A Fair Day som någon kommande stjärna direkt.

Nu är vi där vi är och det är just sådana här sagor som förklarar varför jag trots allt älskar det här. Och som väger upp det mörka.
Travsporten finns till för allt och alla och i en värld som idag är så oerhört splittrad så är det ändå en klen tröst att sådant är fallet.
-----

Lördagen vigs åt Bergsåkertravet med V75/STL-tävlingar.
Dagen till ära kommer Jan-Olof Modin minnas. 

  • Modin var under 42 år speaker på Bergsåker och har nu dessvärre lämnat oss.
    Bergsåker väljer därför att minnas honom med eget lopp, vilket på lördagen blir Stoeliten.

Tråkigt nog lockade loppet endast sju startande med 110 000 kronor i förstapris och körs därför inte på V75 utan som lopp 2. 
I fältet ser vi bland andra hemmastjärnan. Dear Friend
-----
I övrigt? Ja, men personligen är man ju mycket rustad för fotbollsallsvenskan. Malmö FF är ju min stora kärlek och det är känslor som går upp och går ner och är alldeles fantastiskt. 

Jag hoppas att jag vid nästa krönika hör av mig som en mästare. Om inte så blir nästa fredag i Stefan Melander-i-Expressen-stämning.

Trevlig helg,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube